Nem lehet megállítani a Chelsea-t

Szerző: shLétrehozva: 2010. január 23. 15:40
Tovább folytatódik a Chelsea 2010-es remeklése! A Watford és a Sunderland elintézését követően a Preston North Endnek sem kegyelmeztek Carlo Ancelotti fiai. A Kékek az FA-kupa negyedik fordulójában 2-0-ra verték a patinás - jelenleg a másodosztályban senyvedő - együttest és továbbjutottak. Szinte esélye sem volt a hazaiaknak a remekül összerakott londoniakkal szemben.


FA-KUPA, 4. FORDULÓ:
PRESTON NORTH END - CHELSEA 0-2 (0-1) 
Preston, Deepdale. Vezeti: Mike Dean. 
Preston: Lonergan - Hart, Davidson, St. Ledger, Mawene - Chaplow, Jones, Sedgwick (Mayor 72.), Carter (Parkin 60.), Wallace - Brown (Mellor 72.). Menedzser: Darren Ferguson.

Cserék: Henderson (kapus) - Collins, Chilvers, Barton, Mayor, Parkin, Mellor.

Chelsea: Hilario – Paulo Ferreira, Alex, Terry, Zsirkov – Belletti (Malouda 20.), Ballack, Lampard (Cole 67.), Deco – Anelka, Sturridge. Menedzser: Carlo Ancelotti.

Cserék: Turnbull (kapus) - Ivanovics, van Aanholt, J. Cole, Malouda, Matic, Borini.
Gólszerző: Anelka (38.), Sturridge (48.)
Ugyanebben az időben játsszák:
Reading-Burnley 1-0
Gólszerző: Sigurdsson (87.)

ÉRTÉKELÉS:
Nagyon összerakták a Chelsea-t. Ezt talán nem is a rangadókon, hanem a kisebb csapatok elleni találkozókon lehet a leginkább látni. A Manchester United vagy a Liverpool ellen, még szép, hogy odateszi magát mindenki. Az FA-kupában most a Preston volt soron.
Nem volt ott Drogba, Essien, Obi Mikel, Ashley Cole, Ivanovics és a pihentetett Cech sem. Ennek ellenére a helyükre beszálló játékosok szinte tökéletesen pótolták a hiányzókat. Nem volt rés, nem volt hiba. Talán csak Hilario volt néha bizonytalan, ám ezt is túlélték a londoniak. Akkor rúgtak gólt, amikor kellett. Az első félidő végén Anelka révén tulajdonképpen a meccs is eldőlt.
A hazaiakban nem volt elég spiritusz ahhoz, hogy szorosabbá tegyék a találkozót. A kispadjukon ülő ifjabbik Fergusonnal, Duncannek mindenesetre jó lehetőség volt ez a meccs arra, hogy próbára tegye taktikai képességeit. 
TOVÁBBI EREDMÉNYEK A 4. FORDULÓBÓL:
Reading-Burnley 1-0 (0-0)       
Accrington-Fulham 1-3 (1-1)        
Aston Villa-Brighton 3-2 (1-1)        
Bolton-Sheffield Utd 2-0 (0-0)        
Cardiff-Leicester 4-2 (1-2)        
Derby-Doncaster 1-0 (0-0)        
Everton-Birmingham 1-2 (0-2)        
Notts County-Wigan 2-2 (2-0) - február 2-án újrajátsszák          
Portsmouth-Sunderland 2-1 (1-1)        
Southampton-Ipswich 2-1 (1-0)        
West Brom-Newcastle 4-2 (2-0)        
Wolverhampton-Crystal Palace 2-2 (1-1) - február 2-án újrajátsszák
Tottenham-Leeds 2-2 (1-0) - február 2-án újrajátsszák   
Vasárnap:
Stoke-Arsenal, 14.30 (ÉLŐben a SportHíradón!)  
Scunthorpe-Manchester City, 17.00

ONLINE TUDÓSÍTÁS:
93. perc: Vége a találkozónak. Mindenféle nagyobb megerőltetés nélkül győzött a Chelsea, tegyük hozzá, megérdemelten. 
 
87. perc: Anelka passza után Zsirkov rögtön lőtt - mellé.
 
83. perc: Sturridge előtt adódott lehetőség. Egy védővel párban fordult kapura, belepöccitett a labdába (miközben hátulról húzták), ám Lonegran jól jött ki.
79. perc: Parkin is bemutatkozik: Hilarión ő sem tud kifogni. 
 
75. perc: Anelka ismét, 23 méterről és újfent Lonerganbe. 
74. perc: Zsirkov maradt a földön, miután Mawene szinte letalpalta. 
72. perc: Kettőscsere a Prestonnál. Érkezik Neil Mellor és Danny Mayor, lemegy Chris Sedgwick és Chris Brown. 
69. perc: Anelka vállalkozott lövésre, középre ment, így nem okozott gondot a kapusnak.
 
68. perc: Ballack közeli bombáját védte óriási bravúrral Lonergan. 
67. perc: Lampard kért cserét a Londoniaknál. Helyette Joe Cole a pályán. 
66. perc: Sturridge lövése ment mellé.
60. perc: Csere a hazaiaknál: Carter helyett Jonathan Parkin a pályán. 
53. perc: Wallace tréfálta meg majdnem Hilariót távolról. A hazaiak játékosa alig fél métert tévesztett szabadrúgásból. Szép megmozdulás volt.
48. perc: GÓÓÓÓÓÓÓÓÓL!!!! Már kettővel mennek a Kékek. Malouda szögletét követően Terry fejesét még a gólvonalon mentették, ám az érkező Sturridge-re nem figyelt senki, így könnyedén bombázhatott a kapuba. 0-2
47. perc: Anelka ívelt szépen a tizenhatos bal oldalára, a kapu elé, ám a védőknek sikerült menteniük.  
46. perc: Folytatódik is a második játékrész. A Preston indíthatja útjára a labdát. 
48. perc: Vége az első játékrésznek. Anelka góljával vezet a Chelsea, ám egyelőre nem lehetnek nyugodtak a vendégek.  
47. perc: Davidson és Sedwick is a földön maradt egy összecsapást követően. Kár, hogy mindketten a Prestont erősítik...
45. perc: Hilario ejtette ki a kezéből a labdát az első hazai szögletet követően. Közben bemondták, két percet hosszabbít a játékvezető. 
44. perc: Sturridge gurított a tizehatoson belül Anelkához, aki Paulo Ferreira elé tálalt. A portugál jött, bombázott, ám örülni nem örülhetett, hiszen fél méterrel eltévesztette a célt. 
 
40. perc: MAJDNEM EGYENLÍTETT A PRESTON! Brown fejelt kapura egy előreívelt labdát, Hilario védett bravúrral, ám a labda éppen Carter elé esett le, aki kapásból, a hálótól két (!) méterre fölédurrantott
38. perc: GÓÓÓÓÓLL!! Ennyit a tréfáról! Vezet a Chelsea Anelka tizenegyedik kupagóljával! Szépen húzott befelé a francia, majd kb. 13 méterről lőtt is laposan, ám Lonegrant zavarta St. Ledger, a kapusról pedig a hálóba pattant a labda. 0-1
36. perc: Malouda lőtt keményen tizehat méterről, pontosan arconrúgva az egyik hazai védőt. 
34. perc: Brown, Wallace és Chaplow néhány érintésből alakított ki lehetőséget a Cecht helyettesítő Hilaro kapuja előtt, ám a portugál portás együtt élt a játékkal és fogta is a labdát. 
32. perc: Hatalmas bomba Alextől! Lampard legurított szabadrúgását lőtte meg erősen a brazil, Lonergan csak ütni tudta az ágyúzást. 
28. perc: Wallace lőtt távolról, reménytelen volt a kísérlet. Hilario fogta is elvetődve a bogyót. 
26. perc: Anelka beadását követően Zsirkov lőtt a kapuba, megelőzve Lonergant. Ám a játékvezető már korábban sípolt egy szabálytalanságot követően, így a gól is érvénytelen.
21. perc: Wallace csúsztatott kapura egy előreívelt labdát, Hilario jó helyen volt. 
20. perc: Máris csere a Chelsena-nél. Belletti Chaplow egy korábbi odarúgását követően sérült meg. Helyette Florent Malouda a Kékeknél. 
18. perc: Anelka próbálkozott távolról, laposan. Rosszul. Erőtlen lövése mellégurult. 
15. perc: Micsoda akció!!! Lampard kényszerítőzött Zsirkovval a tizenhatoson belül. Az angol válogatott középpályás felpörgetett labdáját az orosz kapásból lőtte kapura, Lonergan azonban a helyén volt.  Az első igazi lehetőség a mérkőzésen!
12. perc: Anelka táncoltatta meg Davidsont a tizenhatos olvalvonalánál, ám mindhiába...
8. perc: Hilario hárított Brown földre fejelt labdáját követően, igaz, közben összeütközött Terryvel. Nem történt nagy baj, mindketten talpon.
Beindult a vendéggárda is, ám egyelőre beadásaik, passzaik lejönnek a Preston-védőkről. 
5. perc: Deco lőtt 18-19 méterről, ám megpattant a bombája, így bedobás jöhet.
Nagyon is aktívnak tűnik a Preston, élénknek kezdték a hazaiak a találkozót. A Chelsea játékosai egyelőre próbálják felmérni az ellenfél valós erejét. 
1. perc: A Chelsea kezdte a találkozót.
A házigazdák kispadján a Manchester Unitedet irányító Sir Alex Ferguson fia, Darren mutathatja meg, mit tud édesapja csapatának egyik legnagyobb riválisa ellen. 
Már vonulnak a csapatok a gyepen, tiszta kékben a Chelsea, fehér mez-fekete nadrág-fehér sportszár a hazaiak szerelése. 
Az 1881-ben alapított hazai együttes ott volt a legelső angol bajnokság, a Football League tizenkét alapítótagja között, így két igazán patinás együttes méri össze az erejét így, ebéd után. 
ELŐZMÉNYEK:
A hazaiak 7-0-val ütötték ki a Colchestert az FA-kupa 3. fordulójában úgy, hogy edzőjük nem is ült a kispadon. A győzelem aránya meglepő, az azonban még nagyobb hökkenetet jelentene, ha a Premier League listavezetőjét is kipottyantaná a londoni kiscsapat. A Watfordot 5-0-ra elpáholó Chelsea nem számíthat az Afrika-kupa-résztvevő Didier Drogbára és John Obi Mikelre, miközben Michael Essien négy-hat hétre kidőlt térdsérülése okán. Petr Cechet Hilario helyettesítheti a csapatban, Ashley Cole-nak a bokája fáj.
A Chelsea valószínűleg a Hilario - Ivanovics, Alex, Terry, Zsirkov - Belletti, Lampard, Joe Cole, Malouda - Anelka, Sturridge kezdőcsapattal veselkedik neki a kupameccsnek. A találkozó pikantériája, hogy a prestoni kispadra nemrégiben Sir Alex Ferguson fiát, Darrent nevezték ki menedzsernek.
 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu