Mata: Ez lesz Raúl utolsó BL-meccse!

Szerző: shLétrehozva: 2011. március 8. 19:52
A jövő egyik nagy spanyol ásza és egy Real-legenda "nyilatkozatháborújáról" szól a Schalke-Valencia mérkőzés felvezetése, amelyen a Bajnokok Ligája negyeddöntőjébe jutás lesz a tét szerda este a Veltins Arenában. Raúl Valenciában szerzett gólja aranyat érhet, de a Denevérek nagyon jók idegenben, utóbbi öt meccsükön 13 pontot szereztek (Bilbaóban és a Vicente Calderónban is diadalmaskodtak a ligában, a BL-ben is veretlenek).


Juan Mata nem ígért semmi jót Raúlnak és a történetük második BL-negyeddöntőjét megcélzó Királykékeknek:

"Győzni megyünk Németországba, nincs kétségünk afelől, hogy képesek vagyunk olyan eedményt elérni, amely feljogosít minket a továbbbjutásra. Sajnálom Raúlt, de meg kell mondjam, nagyon is valószínű, hogy ez lesz az utolsó mérkőzése a Bajnokok Ligájában" - azt már mi tesszük hozzá, hogy ehhez mindenféleképpen gólt kell rúgni a Schalke otthonában, ami nem túl ritka esemény, a Bundesligában már 13-szor megesett.

Raúlnak még le sem zárult aktív pályafutása, legendaként emlegetik a világon, amit a Valencia otthonában szerzett történelmi góllal fejelt meg, immár ő minden idők legeredményesebb játékosa a BL-ben 69 találattal.

Az 1-1- után a gelsenkircheniek állnak közelebb a nyolcaddöntőhöz, de egy esetleges vereség, vagy egy gólzáporos döntetlen minden bizonnyal azt jelentené, elbúcsúzik a BL-től a sorozat egyik ikonja. A Bundesligában ugyanis már csak matematikai esélye maradt a kvalifikációra Felix Magath csapatának, aki alatt hosszú hetek óta inog a kispad...

"Amikor csak meghallom a BL-himnuszt, libabőrös lesz a hátam. Tudom, hogy óriási dicsőség lenne a Schalke számára, ha Európa nyolc legjobb csapata közé tartozhatna. Soha nem tudhatod, az is lehet, hogy ez lesz az utolsó BL-meccsem, de biztos vagyok benne, hogy örökké fog tartani a vonzalom közöttem és a sorozat között" - nyilatkozta Raúl.

Hiányzók: A németeknél Huntelaar kiesése és Schmitz eltiltása okoz fejfájást, Annan nem jogosult a játékra, Moritz, Pander, Hoogland és Kenia sérült, a másik oldalon Emery mester Domínguezen és Miguelen kívül mindenkire számíthat, még az a litván Stankevicius is elutazott a Ruhr-vidékre, aki a Sampdoriában már játszott BL-selejtezőt, így természetesen csak nézőként lehet jelen.

A kezdőcsapatban az ifjú svájci Gavranovic, vagy esetleg Edu lehet Raúl ékpárja, Escudero és Sarpei közül is választania kell Magathnak. A Valenciánál egyedül Banega helye nem teljesen biztos, elöl inkább Soldado kaphat bizalmat, mint Aduriz. Utóbbit eltiltást kap ha, begyűjt még egy sárga lapot, ugyanez vonatkozik a hazaiaknál Juradóra.

Érdekesség, hogy a Schalke tíz meccse nem kapott gólt a második félidőben, de nem biztos, hogy elég lesz az üdvösséghez, ha folytatni tudják ezt a sorozatot. A Valencia formájára nem lehet sok panasz, kilenc meccses veretlenségi sorozatát törte meg a Barca a múlt héten.

LABDARÚGÓ BAJNOKOK LIGÁJA, NYOLCADDÖNTŐ, VISSZAVÁGÓ
SCHALKE-VALENCIA SZERDA 20:45
Gelsenkirchen, Veltins-Arena, vezeti: Jonas Eriksson (svéd).

SCHALKE: Neuer - Uchida, Höwedes, Metzelder, Escudero - Kluge, Matip - Jurado, Farfán - Raúl, Gavranovic. Vezetőedző: Felix Magath.
VALENCIA: Guaita - Bruno, Ricardo Costa, David Navarro, Mathieu - Tino Costa, Banega - Joaquín, Mata, Pablo Hernández - Soldado. Vezetőedző: Unai Emery.

Az első meccsen: Valencia-Schalke 1-1.

KAPCSOLÓDÓ CIKKÜNK
Raúl-gól, Schalke-döntetlen Valenciában
VIDEÓ! Aranyat érhet Raúl González történelmi gólja a Schalkénak, amely értékes 1-1-et játszott Valenciában a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjének első felvonásán. A kiegyenlített, jó iramú összecsapáson az egykori Real-játékos...
Tovább a teljes cikkhez »

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu