Capello leváltja Terryt, jön Ferdinand

Szerző: shLétrehozva: 2010. február 5. 16:29
John Terry nem kerülhette el a szembenézést Fabio Capello szövetségi kapitánnyal, az olasz szakvezető aztán a pénteki találkozó után úgy döntött, megfosztja a csapatkapitányi tisztségtől a kiváló védőt! A Chelsea sztárja magánéleti botrányai miatt járt pórul. Majdnem biztos, hogy Rio Ferdinand kapja a karszalagot, helyettese Steven Gerrard lesz.


FABIO CAPELLO KÖZLEMÉNYE AZ ANGOL LABDARÚGÓ-SZÖVETSÉG (FA) WEBOLDALÁN
“Alaposan átgondoltam a dolgot, és azt a döntést hoztam, hogy ebben a helyzetben a legszerencsésebb, ha elveszem a kapitányi karszalagot Terrytől.

John Terry példás hozzállásáról volt híres a válogatottnál, de most más tényezőket is számításba kellett vennem, szem előtt tartva a csapat érdekeit. Ez vezetett döntésemben.

John Terryt értesítettem erről először. Amikor annak idején csapatkapitánynak jelöltem, megneveztem helyettesét és másodhelyettesét.

Ezen az úton is szeretném megköszönni az FA, különösképpen Lord David Triesman és Ian Watmore támogatását."

Egy héttel ezelőtt „omlott” az amúgy kiváló futballistára a legújabb botrány, amikor a legfelsőbb bíróság úgy döntött, nem tilthatja el a sajtót a magánéletét firtató cikkek megjelentetéséről. Másnap pedig már a bulvárlapok nagy terjedelemben írtak arról, hogy Wayne Bridge korábbi élettársával csalta meg feleségét. Terry hallgatott, de számos pikáns részlet is nyilvánosságra került.

A brit közvélemény természetesen két részre szakadt, elsősorban a Chelsea szurkolói vették védelmükbe a futballistát, állítva, a „botlás” nem befolyásolhatja pályafutását. Sokan azonban azt hangoztatták, az angol válogatott csapatkapitányának jó példát kell mutatnia, a házasságtörés azonban lerombolja a nimbuszát. Vannak, akik szerint a hátvédet meg kell fosztani csapatkapitányi tisztségétől, sőt még a világbajnoki részvételének a jogosságát is megkérdőjelezték.

A szövetség elzárkózott a véleménynyilvánítástól, azt Fabio Capellóra bízta. Az olasz szakember csütörtökön megérkezett Londonba, pénteken pedig a Wembley-stadionban egyeztet John Terry-vel. A lapok azt találgatják: milyen eredménnyel zárul a konzultáció?

A nemrég térdműtéten átesett Fabio Capello az elmúlt napokban svájci „nyaralójában” pihent, de a rehabilitációt megszakította, hogy még a 2012-es Európa-bajnokság selejtezőjének vasárnapi varsói sorsolása előtt pontot tegyen a Terry-ügy végére. Csütörtökön nem nyilatkozott a sajtónak, pedig a Heathrow-repülőtéren hatalmas tömeg fogadta. A szakvezető amúgy minden részlettel tisztában volt, ehhez főtanácsadójától, Franco Baldinitől is segítséget kért. Capello segítője már többször tárgyalt az FA elnökségének négy tagjával, többek között Trevor Brookinggal, a korábbi kiváló játékossal és Adrian Bevington kommunikációs igazgatóval is.

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu