Május végén jöhet a Kisteleki-utód

Szerző: shLétrehozva: 2010. március 19. 17:10
Május 29-ére írta ki tisztújító közgyűlését a Magyar Labdarúgó-szövetség - döntöttek a szervezet pénteki elnökségi ülésén. Ekkor nevezheti meg tehát az MLSZ a február 27-én lemondott Kisteleki István utódját. Nem jelent nagy meglepetést, hogy újabb szakember kerül a főtitkári székbe, miután dr. Bordás György a felmentését kérte. Helyére a versenyszervezési osztály eddigi vezetőjét, dr. Róka Gézát nevezték ki.


A közvélemény számára a legizgalmasabb kérdések közé tartozik, hogy mikor lesz az MLSZ tisztújító közgyűlése, és az csak elnököt választ, vagy elnökséget is. Az biztos, hogy a következő közgyűlés időpontját a testület 2010. május 29-re tűzi ki, és ha az tisztújító lesz, akkor az új elnök frissen választott elnökséggel kezdheti majd meg a munkát. A feltételes mód oka az, hogy az előkészítő tárgyalások során felvetődhet az alapszabálynak olyan módosítása, amely például az elnökség létszámát is érinti. Ha így lesz, akkor május 29-én a közgyűlés alapszabályt módosíthat, és ezt követően lehet kiírni a tisztújító közgyűlést, ha nem, akkor május utolsó napjaira már lesz új elnöke és elnöksége a szövetségnek. Ezért a testület az április 28-i ülésén határozza meg a május 29-i közgyűlés napirendjét.

Az MLSZ legutóbbi vezetőjének, Kisteleki Istvánnak az elnöksége alatt összesen nyolc főtitkár dolgozott a magyar labdarúgásért. Az elöljáró lemondott és még nincsen utódja, nem úgy dr. Bordás Györgynek (ő volt a sorban a nyolcadik). A korábban egy biztosítási céget irányító Bordás helyett dr. Róka Gézát nevezték ki a posztra. A 47 esztendős szakembernek jogi, valamint biológia-testnevelés szakos tanári diplomája, s ezeken kívül felsőfokú angol nyelvvizsgája és sportmenedzseri szakképesítése van. 2007 márciusa óta dolgozik a szövetségben, először a nemzetközi átigazolásokkal foglalkozott, majd a versenyszervezési osztály vezetője lett.


 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu