„Magyarország kijuthat a vb-re!”

Szerző: shLétrehozva: 2009. április 2. 06:45
Miután a magyar futballválogatott világbajnoki selejtezőn 3-0-ra megverte a máltai nemzeti csapatot Budapesten, Dusan Fitzel, a legyőzött ellenfél szövetségi kapitánya elismerően szólt aranylábú fiainkról. A két fejesgólt a szakvezető azzal indokolta, hogy alacsony szerkezetű együttese nem áll túl jól a légi párbajokkal. A tréner azt nyilatkozta, hogy hiába magasztalták oly sokan a portugál, svéd, dán triót, a magyarok igenis kijuthatnak a jövő nyári, dél-afrikai vébére. A próféta szóljon Fitzel úrból!


 

Szombaton és szerdán is az esélytelenek nyugalmával vágott neki az idegenbeli túrának a máltai válogatott, előbb Dániában, majd pedig Magyarországon vendégszerepelt. Koppenhágában és Budapesten is 3-0 állt az eredményjelzőn a találkozó végén. A dél-európai szigetország szövetségi kapitánya ezen kívül is felhívta a figyelmet néhány párhuzamra.

„Nehéz ilyenkor bármit is mondani, hiszen öt nap alatt kétszer léptünk ugyanabba a folyóba – mondta el a mérkőzést követő sajtótájékoztatón a Puskás Ferenc Stadion Iharos termében Dusan Fitzel. – Ugyanolyan mérkőzésen maradtunk alul: az elején kaptunk egy gyors gólt, a végén pedig még két másikat. A köztes időszakban nem játszottunk alárendelt szerepet, csakhogy a gólhelyzeteinket nem tudtuk kihasználni. Ami ennél is nagyobb gond, alig volt veszélyes lövésünk.”

„Fantasztikus volt a hangulat, de még jobb lett volna a kedvem, ha több a kreativitás a támadójátékunkban – folytatta a szövetségi kapitány. – Beszélhetnék még hosszasan a hibáinkról, de nem győzöm hangsúlyozni, nagyon jók voltak a magyarok. Le a kalappal előttük. Talán sablonosan hangzik, de mi tényleg a jövőt építjük. Ezen a mérkőzésen például négy huszonegy éven aluli futballista is pályára lépett.”

A három magyar találat közül kettő is beadás utáni fejesből született, a máltai szakvezető nyomban meg is magyarázta, miért történt így. „Alacsony szerkezetű a csapatunk, nincsenek magas védőink, akik rendre győztesen kerülnének ki a fejpárbajokból. Ennek tudható be, hogy Gera és Juhász is gólt fejelt.”

A világbajnoki selejtező csoportjainak sorsolása után mindenki meg volt győződve arról, hogy az első két hely sorsáról Portugália, Svédország és Dánia dönt majd. Ehhez képest a dánok és a magyarok kéz a kézben állnak az élen. Dusan Fitzel szerint ez nem véletlenül van így.

„Nézzünk a tabellára! A portugálok és a svédek sehol sincsenek, a dánok és a magyarok viszont szárnyalnak! Úgy gondolom, Magyarország kijuthat a világbajnokságra!”

Ámen.

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu