Lövése sem volt a Ferencvárosnak

Szerző: SH, MTILétrehozva: 2014. július 17. 23:00
A Diósgyőr bravúrt hajtott végre Bulgáriában, a Győr a vesztébe rohant a Göteborg ellen, a Fradi impotens volt Rijekában, az Európa-liga-selejtezők második körének első mérkőzésein, csütörtök este.


A bajnoki bronzérmes Ferencváros 1-0-ra kikapott a horvát HNK Rijeka vendégeként. A hazai csapat végig nagy fölényben futballozott, de a győztes gólt csak a 85. percben büntetőből tudta megszerezni Ivan Krstanovic révén. A Fradi csak elvétve hagyta el sündisznóállásait, árulkodó, hogy egyetlen lövéssel sem kísérleteztek az este folyamán a Doll-fiúk. A visszavágót egy hét múlva a Puskás Ferenc Stadionban rendezik.

Európa Liga-selejtező, 2. forduló, első mérkőzés:
HNK Rijeka (horvát)-Ferencváros 1-0 (0-0)
Rijeka, 9000 néző, v.: Tobias Stieler (német).

Rijeka: Vargic - Tomecak, Mitrovic, Samardzic, Leovac - Jugovic (Jahovic, 83.), Moisés, Sharbini (Kvrzic, 66.) - Brezovec, Krstanovic, Jajalo (Kramaric, 57.).

Ferencváros: Dibusz - Dilaver, Mateos, Pavlovic, Bosnjak - Kukuruzovic, Nalepa, Gyömbér, Havojic - Ugrai (Lauth, 79.), Somália.

A bajnoki ezüstérmes Győr előtt bőven adódott helyzet, de mindet elszórakozta hazai pályán, így 3-0-s vereséget szenvedett a svéd IFK Göteborgtól. Az április eleje óta veretlen vendégek már a 8. percben vezetést szereztek Lasse Vibe révén, majd Jakob Johansson az 56. percben megduplázta az előnyt, a végeredményt pedig a 83. percben May Mahlangu állította be. A sorozatba a mostani körben bekapcsolódott Győr hazai kudarca miatt rendkívül nehéz helyzetből várhatja az egy hét múlva esedékes visszavágót.

Győri ETO FC-IFK Göteborg (svéd) 0-3 (0-1)
Győr, 3000 néző, v.: Anatolij Abdula (ukrán).

Győr:
Kamenár - Svec (Varga R., a szünetben), Windecker (Trajkovic, 59.), Had, Dinjar - Pátkai, Kamber, Kronaveter (Koltai, 57.) - Dudás, Rudolf, Andric.

Göteborg: Sandberg - Bjärsmyr, Jónsson, Smedberg (Sobralense, 80.), A. Johansson - Augustinsson, J. Johansson, Mahlangu (Allansson, 87.), Vibe (Söder, 70.) - Svensson, Larsson.

Gólszerzők: Vibe (8.), J. Johansson (56.), Mahlangu (83.)
Sárga lap: Trajkovic (69.), Pátkai (77.), illetve Augustinsson (35.)

A Diósgyőr nagy bravúrt végrehajtva 2-0-ra nyert a bolgár Liteksz Lovecs vendégeként. Szivics Tomiszláv együttese Németh Milán góljával a 81. percben szerzett vezetést, a végeredményt pedig Miroszlav Grumics állította be az utolsó percben. Az első körben kettős győzelemmel továbbjutó Diósgyőr idegenbeli sikerének köszönhetően kényelmes helyzetből várhatja a második összecsapást.

Liteksz Lovecs (bolgár)-Diósgyőri VTK 0-2 (0-0)
Lovecs, 1000 néző, v.: Panaji (ciprusi).

Liteksz:
Vinícius - Popov, Bodurov, Mendy, Bozsikov - Boumal (Rumenov, 60.) - Vajusi, Zlatinov, Kossoko (Cvetkov, 77.), Asprilla (Cvetanov, 82.) - Jordán.

Diósgyőr: Antal - Okuka, Debreceni, Kádár, Husic - Egerszegi, Elek Á. - Gosztonyi (Grumic, 59.), Barczi (Bognár, 50.), Németh M. - Bacsa (Marjanovic, 78.).

Gólszerzők: Németh M. (81.), Grumic (90.)
Sárga lap: Vajushi (62.), Bozsikov (89.) illetve Okuka (36.), Gosztonyi (51.), Bacsa (74.), Egerszegi (91.)

Címkék: ferencvaros
 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu