Lemondott az MLSZ elnöke!

Szerző: shLétrehozva: 2009. december 22. 14:15
A Magyar Labdarúgó-szövetség elnöke, Kisteleki István kedd délután rendkívüli sajtótájékoztatón jelentette be, hogy a 2010-es MLSZ-közgyűlésen végleg távozik a szervezet éléről, addig ellátja munkáját. A hétfő este még Zürichben, a FIFA-gálán ünneplő sportvezető 2011. február 27-ig maradhatott volna a posztján, de úgy érezte megérett az idő a váltásra.


„Az MLSZ-nek újabb négy éves ciklusra kell készülnie, meggyőződésem, új elnököt kell választani, ezért lemondok. Átadom a helyem, nem akarok gátja lenni egy új időszaknak. Megszeretném adni a lehetőségét másoknak, a sportágnak a változtatásra.

Az egész sportolói és sportvezetői pályafutásomra a sportszerűség volt jellemző. Egyenes, becsületes ember vagyok, aki a tükörrel mindig el tudott számolni. Ez a döntés nem most született meg bennem, de a körülmények eddig nem voltak megfelelőek, a világbajnoki selejtezők alatt és a bundabotrány kirobbanásakor nem hagyhattam el a helyem.

Amit a négy éves munkám során vállaltam, azt teljesítettem és egy sikeresen működő szövetséget kap utódom. Lemondhattam volna a sikerek csúcsán, de nem tettem.

A kirobbant fogadási botrány esetében, meggyőződésem, az MLSZ időben megtette a szükséges lépéseket. Feljelentést tettünk a Nemzeti Nyomozó Irodánál; szabályzatot módosítottunk; a bochumi ügyészséggel kapcsolatba léptünk; koordinátort neveztünk ki; az UEFA nagy elismeréssel fogadta a munkánkat. Hozzáteszem, a fogadási botrány kivizsgálása nem az MLSZ feladata.

Nem kívánom magam kitenni üzengetésnek, hamis vádaknak, etikátlan viselkedésnek. Négy év társadalmi munka után, átlagosan napi 10 óra labdarúgással eltöltött foglalatosság után most átadom a helyem. A 4 év alatt mindent megtettem, hogy politikailag független szervezetként működjünk. Mégpedig úgy, hogy utódom a rendszerváltás óta eltelt idő legrendezettebb, legsikeresebb szövetségét kapja.


Az UEFA Fejlesztési Bizottság alelnökének választottak és a FIFA Fejlesztési Bizottságának tagja vagyok, egyedül Magyarországról. Ezt a két pozíciómat megtartom.

Sok sikert kívánok az utódomnak. Természetesen a közgyűlésig, amely legkésőbb 2010 tavaszán lesz, vezetem a Szövetséget, továbbra is társadalmi munkában. Bár az utódom ezt inkább már főállásban tegye, ha tanácsolhatom. Tisztességgel távozom. Én 500 millió forintos adosságot örököltem, de rendben adom át helyem az  új elnöknek. Pozítív mérleggel zárom az évet. Nyereséggel viheti tovább utódom a megkezdett munkát.

A labdarúgást továbbra is tiszta szívemből szeretem, őszinte szurkolója leszek a szövetségnek, a magyar válogatottaknak, mindenkinek, aki ennek a gyönyörű sportágnak az erősítésén dolgozik.

Mindig a sport elkötelezett híve voltam, magánvállalkozásom az elmúlt 15 évben több mint 600 millió forinttal támogatta a magyar sportot" - mondta többek között Kisteleki István, aki miután felovasta az elmúlt négy év összegzését, értékelését távozott a teremből, egyetlen kérdésre sem volt hajlandó válaszolni.

Kisteleki Istvánt 2006. február 27-én több mint kétharmados többséggel választották meg a testület első emberének Pellady Péterrel szemben. Mandátuma öt évre szólt, így idő előtt távozik posztjáról.Véleménye szerint a jövőben az MLSZ elnököt a világbajnoki ciklushoz igazodva és négy évre kell megbízni.

 

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu