Lehet sansza a Schalkénak az MU ellen?

Szerző: shLétrehozva: 2011. május 3. 18:25
A kedd esti El Clásicót követően szerda este kiderül, ki lesz a másik döntős az idei Bajnokok Ligájában. Erre elsősorban a Gelsenkirchenben 2-0-s győzelmet aratott Manchester Unitednek van meg minden esélye. Az angoloknak azonban nagyon "meleg" lett a pite a Premier League-ben, így Sir Alex Ferguson több klasszisát pihenteti majd. Lehet sansza a Schalkénak?


BAJNOKOK LIGÁJA, ELŐDÖNTŐ, VISSZAVÁGÓ:
MANCHESTER UNITED-SCHALKE szerda, 20.45
Manchester, Old Trafford, vezeti: Pedro Proenca (portugál).
VÁRHATÓ KEZDŐCSAPATOK:
MU: Van der Sar - Fábio, Ferdinand, Vidics, Evra - Valencia, Scholes, Carrick, Pak - Berbatov, Owen. Menedzser: Sir Alex Ferguson.
SCHALKE: Neuer - Ucsida, Höwedes, Metzelder, Escudero - Farfan, Papadopoulos, Kluge, Jurado - Raul, Edu. Vezetőedző: Ralf Rangnick.
Az első meccsen: 2-0.   

Az Arsenal megverte az Unitedet a hétvégén, így vasárnap, a Chelsea elleni bajnoki tulajdonképpen PL-döntővé lépett elő. A csapat erejét meg kell osztani, ezt tartja Ferguson mester is. De vajon kihasználhatja-e a helyzetet a Schalke?

A mester kijelentette, hogy a védelem marad, ám nagy valószínűséggel Paul Scholes, Dimitar Berbatov és Michael Owen is szerephez jut a kétgólos előnyből induló visszavágón.

Ralf Rangnick taktikája nagyon nem jött be az első meccsen, ha nincs Manuel Neuer kapus, akkor most szinte biztosan nincs miről beszélni. Jurado biztosan nem lesz még egyszer védekező középpályás, Kluge ugorhat be a posztra, így a spanyol kikerül a bal oldalra. Kérdés, Höwedes mennyire van jó állapotba, rá nagy szüksége lenne a Királykékeknek.  

A Schalke esélye még az lehet, hogy míg idegenben képtelenség, addig az Old Traffordon bevehető Van der Sar kapuja. A holland az idei sorozatban odahaza háromszor kapitulált - mondjuk ez még így is a legjobban működő elhárító rendszer a Bajnokok Ligájában.

Érdekes, hogy a szinte biztosan kezdő Dimitar Berbatov a Schalke ellen is szereti lövöldözni a gólokat. Még a Leverkusen szerelésében hat idény alatt féltucatszor talált be 11 meccsükön az ellenfélnek, ami kifejezetten jó ajánlólevél a perifériára került bolgár számára. 

Az MU malmára hajthatja a vizet, hogy a németek legutóbbi három tétmeccsüket 1-7-es gólarány mellett elveszítették, tehát messze a jó forma. Sőt, az is a gyárvárosiak mellett szól, hogy sárgák miatt senkinek sem kell félnie, hogy esetleg kihagyja a finálét, már ha bejut a csapat (az MU egyébként a legsportszerűbb együttes a sorozatban).

A Schalke 1997-ben UEFA-kupát, 2003-ban, illetve 2004-ben Intertotó-kupát nyert szemben az angolok impozáns gyűjteményével: 3-szor nyertek BEK/BL-t, emellett egyszer-egyszer örülhettek az UEFA-kupában, a nemzetközi Szuperkupában, az Interkontinentális-kupában, valamint a klubvilágbajnokságon. 

Még egy érdekesség: a még mindig tündöklő Raúl idén már öt gólnál jár a Bajnokok Ligájában, nála többet sem schalkés, sem manchesteri nem szerzett. De vajon lesz-e esélye betalálni a rettegett arénában?

Ferguson gondolkodhat: BL, netán PL? Vagy mindkettő?

KAPCSOLÓDÓ CIKKÜNK
„Csúcs lenne, ha nyernénk a Wembleyben”
Igazi csapatkapitányhoz méltó visszafogottsággal, de őszintén beszélt nagy álmáról a Manchester United szerb klasszisa. Nemanja Vidics elárulta, reményei szerint még előtte áll pályafutása csúcsa, minden vágya, hogy május végén...
Tovább a teljes cikkhez »

KAPCSOLÓDÓ CIKKÜNK
Fergie „elájult” a Bayern leendő ászától
Teljesen megérdemelten nyert 2-0-ra Gelsenkirchenben a Manchester United a labdarúgó Bajnokok Ligája elődöntőjének első felvonásán, így a jövő heti angliai visszavágó előtt tulajdonképpen fél lábbal már a május 28-i fináléban...
Tovább a teljes cikkhez »

KAPCSOLÓDÓ CIKKÜNK
Fél lábbal a BL döntőjében az MU
VIDEÓK! Teljesen megérdemelten nyert 2-0-ra Gelsenkirchenben a Manchester United a labdarúgó Bajnokok Ligája elődöntőjének első felvonásán, így a jövő heti angliai visszavágó előtt tulajdonképpen fél lábbal már a május 28-i...
Tovább a teljes cikkhez »
 

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu