„Legyünk karácsonykor is az élen”

Szerző: shLétrehozva: 2010. december 14. 11:15
Nem állt meg az élet az Old Traffordon, nem bontott pezsgőt a szakmai stáb az Arsenal elleni 1-0-s győzelmet követően, sőt! Sir Alex Ferguson arra figyelmezteti fiait, hogy a szuperrangadó sikeres megvívása után már összpontosítsanak a következő feladatokra. A skót sikeredző azt szeretné, ha a Manchester United az év végén is sikeres legyen, zárja a karácsonyt a Premier League élén.


 

Sorozatban hatodik mérkőzésén maradt veretlen az MU az Arsenal ellen, amely a Premier League 17. fordulójában Pak Dzsi-Szung első félidei góljával 1-0-ra győzött és átvette a vezetést a tabellán. A rangadó színvonala elmaradt a várakozásoktól, amely a rengeteg technikai hiba mellett a gyámoltalan fővárosiaknak köszönhető, a továbbra is veretlen Vörös Ördögöknek az is belefért, hogy Wayne Rooney a hajrában büntetőt hibázzon.

„Legyünk karácsonykor is az élen! – adta ki az utasítást Ferguson, aki jól tudja, vasárnap sem lesz könnyű dolga együttesének a Chelsea vendégeként. – Nagy, nagyon nagy találkozó vár a Unitedre. Ezek a mérkőzések nagyon fontosak, ez az Arsenal elleni találkozóra is vonatkozott. Hiszen ellenfelünk állt az élen, mi pedig a harmadikok voltunk. Fontos volt, hogy jó eredményt érjünk el.”


A találkozót megelőzte a már jól megszokott szópárbaj, ebben elsősorban az Arsenalról lekicsinylően beszélő Patrice Evra járt az élen. A francia védőnek végül annyiban lett igaza, hogy az Ágyúsok ezúttal sem tudtak felnőni a feladathoz, bátortalan játékkal próbáltak pontot szerezni az Álmok Színházában.

Ferguson  a lefújás után elárulta, hogy a középpályán igyekezett megnyerni a rangadót, a terület leszűkítése és a folyamatos nyomás keverékével próbálta megzavarni az Arsenal technikás játékát. Ez sikerült is, noha nem állítható, hogy Anderson, Michael Carrick vagy Darren Fletcher is felejthetetlen teljesítményt nyújtott volna…

„Nagyon jól játszottunk az első félidőben, biztosabb előnyt is kiharcolhattunk volna! A vezetést mindenképpen megérdemeltük, majd a második játékrészben is remek lehetőségeink voltak a kontrák után. Csalódást jelentett, hogy nem növeltük az előnyünket. Igaz, ekkor már az Arsenal is sokkal jobb volt, de igazán nagy helyzete nem is akadt” tette hozzá Ferguson.

A manchesteriek szájízét csak Rooney elhibázott büntetője keseríthette meg. A válogatott csatár ugyanis tovább „mélyítette” saját válságát, a kaput sem találta el…


„Ezzel engem is meglepett. Az esetek többségében ugyanis laposan és a kapu egyik sarkára lövi a tizenegyeseket, mint legutóbb a Rangers ellen is. Most azonban az égbe vágta a labdát…”

Sir Alex Ferguson a lefújásig izgulhatott, hiszen jól tudja, az egy gólos előny egy szemvillanás alatt eltűnhet. De a védelem két bástyája, Rio Ferdinand és Nemanja Vidics elképesztően jól szűrte az ellen próbálkozásait.

„Briliáns teljesítményt nyújtott a védősor. De vasárnap is ilyen játékot várok tőlük, szükségünk lesz erre” – szögezte le a mester.

Rio Ferdinand is boldog volt a szuperrangadót követően, de azért csínján bánt a lelkendező szavakkal.

„Nagy sikert értünk el, de ez még nem számít sorsdöntő győzelemnek a szezon szempontjából. Legyőztük az egyik élcsapatot, a legutóbbi szezonban éppen az ehhez hasonló diadalok hiányoztak. Jó teljesítményt nyújtottunk, nagy nyomást helyeztünk ellenfelünkre, „magasan” védekeztünk. Az Arsenal ellen ugyanis bajba kerülhetsz, ha teret adsz a kombinatív játékra. Mi ezt akartuk elkerülni” – jelentette ki a klasszis.

Pak Dzsi-Szung nevétől lassan hideglelést kapnak az Arsenal játékosai és szurkolói. Az amúgy nem a szerzett góljairól elhíresült középpályás ugyanis a 2008-2009-es szezonban a BL-elődöntő visszavágóján, a legutóbbi idényben pedig a bajnokság londoni rangadóján volt eredményes. Most pedig már az Old Traffordon keserítette el a Wenger-legényeket. De nem csak ezért számít fontos embernek az MU-ban, így ideiglenes pótlására is gondolnia kell Fergusonnak.

„Dzsi a nagy meccsek embere! Tehetséges futballista, örülünk annak, hogy nálunk játszik. Sajnos a közeljövőben hét találkozónkon nem léphet pályára, biztosan hiányozni fog” – mondta a skót szakember.

A dél-koreai válogatott január 7.és 29. között az Ázsia-kupán lép pályára, természetesen Pak Dzsi-Szungra is számít a szövetségi kapitány.

KAPCSOLÓDÓ CIKKÜNK
Az élre állt az Arsenal-verő Man. United
VIDEÓ! Sorozatban hatodik mérkőzésén maradt veretlen a Manchester United az Arsenal ellen, amely a Premier League 17. fordulójában Pak Dzsi-Szung első félidei góljával 1-0-ra győzött és átvette a vezetést a tabellán. A rangadó...
Tovább a teljes cikkhez »

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu