Laczkó: Tanultunk a BL-ből, jöhet az El!

Szerző: shLétrehozva: 2010. szeptember 15. 18:57
Ki emlékszik már az utolsó selejtezőt követő izgalmakra, a Máté Péter-ügyre? Ugye, már senki? Eljött a nagy bizonyítás ideje, egy évvel a Bajnokok Ligája-láz után ismét sztárcsapatok ellen szerepel a DVSC-TEVA, amely csütörtökön 21.05 órakor a Puskás Ferenc Stadionban fogadja az ukrán futball képviselőjét, a Metaliszt Harkivet az Európa-liga csoportkörének első fordulójában. Lesz pontszerzés, netán győzelem? Ezt még nem tudjuk, de az már most biztos, izgalmas találkozók várnak a debreceni futballistákra és szurkolókra.


 

A legutóbbi szezonban az Olympique Lyon, a Fiorentina és a Liverpool FC látogatott el gyönyörű fővárosunkba. Most a harkiviak után jön még Dzsudzsák Balásszal a PSV Eindhoven, majd Koman Vladimirral és Antonio Cassanóval a Sampdoria! Ez is veretes névsor, annyi szent!

"Óriási kiugrási lehetőség az Európa-liga! A klub és a csapat is hatalmas esély előtt áll. Nagyon várjuk már a mérkőzést, mindenkin érezni a felfokozott várakozást" - jelentette ki Laczkó Zsolt a Loki szerdai sajtótájékoztatóján.

A korábban támadó stílusú játékosként megsimert futballista az utóbbi időben a klubjában és a válogatottban is a védelem bal oldalát biztosítja. A korábbi FTC-, Olympiakosz- és Vasas-játékos az elmúlt hetekben rengeteg meccset játszott, fontos győzelmekben, de egy-két vereségben is volt része.

"Nem volt sok időnk a felkészülésre, de már minden lényegeset megtudhattunk az ellenfélről. Azt is tudjuk, hogy más lesz a légkör, mint a bajnokságban. Több lesz a néző a lelátókon, nagyobb lesz az iram. Remélem, sokat tanultunk a tavalyi Bajnokok Ligája szereplésből! A keret nagy része már tapasztaltabb, mint egy éve. Nagy különbség nem lesz az Európa-ligában a BL-hez képest!" - jelentette ki Laczkó.

Egy évvel ezelőtt a főtáblán nem sikerült pontot szereznie a hajdúsági együttesnek, pedig volt rá esélye. Reméljük, most más lesz a helyzet, de óva intjük a szurkolókat az ellenfelek "lekezelésétől". A Metaliszt az UEFA-kupa utolsó kiírásában csoportelső volt, majd kettős győzelemmel búcsúztatta a Sampdoriát. Hogy mikor volt ez? A 2008-2009-es szezonban, vagyis nem is olyan rég...

"Biztos, hogy a játékosaim és az edzők is szereztek bizonyos tapasztalatokat a Bajnokok Ligájában. Igaz, egy évvel ezelőtt volt, de úgy érzem, gyorsan visszajönnek majd az akkori emlékek. Igaz, hogy nem ez az igazi otthonunk, de tavaly több meccset is játszottunk Budapesten, így ismerős közegben lépünk pályára" - tartott rövid múltidézést Herczeg András, a DVSC-TEVA klubmenedzsere, a szakmai munka első számú felelőse.

Csütörötkön este a Metaliszt Harkiv lesz az első csoportellenfél, bővebb tájékozódás nélkül azt is mondhatnánk, hozni kell a győzelmet. De ha az ember alaposabban megvizsgálja az ukrán klubot, akkor egyre borúsabb lehet a tekintete. A rivális ugyanis olyan futballistákkal is megerősítette a nyáron a keretét, akikről a Loki nem is élmodhat. BL-pénz ide, BL-pénz oda, 6.3 millió eurót nem adhat ki egy játékosra a magyar bajnok. A brazil Taison ennyiért került Ukrajnába...

"Tavaly a BL-ben mi voltunk a kiscsapat a három sztáregyüttes mellett - Herczeg András klubmenedzser. - A szakértők most is minket sorolnak a negyedik helyre, de reméljük, hogy meglepetést, pozitív meglepetést okozunk! Nyilván most még nehéz pontos célokat megfogalmazni, de szeretném, ha játékosaim minden mérkőzésen tudásuk legjavát nyújtanák. Eredményes szereplést várok, egyik mérkőzésre sem mehetünk ki feltartott kézzel!"

Herczeg András kollégája, a nemrég még az ukrán válogatott élén is dolgozó Miron Markevics tudja, az ukrán futball előrébb jár a magyarnál, de szó sincs arról, hogy lebecsülné a Debrecent.

"Videófelvételekről és élőben is tanulmányoztam az ellenfelünket. Erős és izgalmas csapattal találkozunk. Nem lehet véletlen, hogy az elmúlt években ötször nyerte meg a bajnokságot, tavaly pedig a BL-ben is szerepelt" - jelentette ki a szakember.

A tapasztalt edző sajnálja, hogy sérülés miatt hiányzik majd csapata egyik kulcsembere, Marko Devics.

"De a cserék között is a kiváló játékosok vannak, nem lehet gond...Jó teljesítményt várok a csapatomtól, enélkül nem is szerezhetünk pontot. Tudjuk, Magyarországon értenek a futballhoz. Nem szeretnék jósolgatni a csoporttal kapcsolatban, de tény, a Sampdoria és a PSV is erős ellenfél lesz. De nem hiszem, hogy a Metaliszt vagy a Debrecen eleve esélytelen lenne" - tette hozzá Markovics.

A harkivi vezetőedző mellett a kapus Vladimir Disljenkovics válaszolt a média kérdéseire. Emondta, jól felkészült a csapata, biztos, hogy pontot vagy pontokat szerez csütörtökön este.

Az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) játékvezető bizottsága macedón bírókat küld a DVSC-TEVA – Metaliszt Harkiv mérkőzésre.

A vezetőbíró a 33 éves Alekszandar Sztavrev lesz, aki idén eddig egyetlen nemzetközi mérkőzésen, az 1-1-es döntetlennel végződött Lokomotiv Moszkva – FC Lausanne Európa Liga-selejtezőn dirigált. Ezt megelőzően decemberben kapott feladatot az EL csoportkörében: a CSZKA Szófia – AS Roma (0-3) meccset vezette.

A két asszisztens Ljubomir Krsztevszki és Marjan Kirovszki lesz.

KAPCSOLÓDÓ CIKKÜNK
Brazilokkal és argentinnal jön a Harkiv
A sorsolás pillanatában azt gondoltuk, ez lehet a legkönnyebb mérkőzése a DVSC-nek, de ez nem biztos, hogy fedi majd a valóságot. Tény, a PSV Eindhoven és a Sampdoria neve is ismerősebben cseng a futballszurkolók fülében, de a...
Tovább a teljes cikkhez »

 

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu