Kibeszélőshow az El Clásico előtt

Szerző: shLétrehozva: 2011. április 15. 13:12, Utolsó módosítás: 2011. április 15. 14:48
Eljött a várva-várt szupermérkőzés ideje: szombaton 22 órakor kezdődik a Santiago Bernabeu Stadionban a klubfutball legnépszerűbb és világszerte óriási érdeklődést kiváltó rangadója, a Real Madrid és az FC Barcelona összecsapása. A hétközi BL-negyeddöntők után immár mindenki erről a kilencven percről beszél, ez nem is csoda, a következő közel három héten összesen négy alkalommal csap össze Jose Mourinho és Josep Guardiola együttese!


 

A La Liga-találkozó előtt a SportHirado.hu igyekszik összegyűjteni a madridi rangadó előtti összes nyilatkozatot, cikkünk folyamatosan frissül és bővül!

NYILATKOZATOK AZ EL CLÁSICO ELŐTT:

CRISTIANO RONALDO (A REAL MADRID CSILLAGA):

„A Real Madrid a világ egyik legnagyobb klubja, nem hiszem, hogy két-három szezon is eltelhet anélkül, hogy nyerne valamilyen trófeát. Egyáltalán nem aggódom, hogy rövid időn belül négyszer találkozunk a Barcelonával. Inkább elszánt és rendkívül lelkes vagyok. A szezon olyan időszaka következik, amikor mindent elveszíthetsz, de mindent meg is nyerhetsz. Egyéni céljaim is vannak: mindig gólokkal és jó játékkal akarom segíteni a csapatot.”


IKER CASILLAS (A REAL MADRID KAPUSA ÉS CSAPATKAPITÁNYA):


„Egyelőre csak és kizárólag a bajnoki mérkőzésre fókuszálunk, hiszen időben ez van a legközelebb. Teljesen más találkozó lesz, mint a Bajnokok Ligája két elődöntője. Én vagyok a Real Madrid csapatkapitánya és tiszteletlen lennék a madridistákkal szemben, ha azt mondanám, nincs jelentősége a szombati El Clásicónak! Le akarjuk győzni a Barcelonát, hogy fontos pontokat gyűjtsünk. A bajnoki cím még elérhető közelségben van, semmi sem veszett el a részünkről.”

JOSEP GUARDIOLA (AZ FC BARCELONA VEZETŐEDZŐJE):

„Nem számít, hogy hányszor találkozunk, a Real Madrid minden tekintetben a legerősebb és legnagyobb ellenfelünk lesz. Egyike a legjobb formában lévő csapatoknak a világon, megállíthatatlannak tűnő együttes vár ránk. El kell fogadnunk a kihívást, most mindenkinek bizonyíthatunk! A körülmények nem számítanak, a mentalitás és a győzelem iránt vágy dönti el a mérkőzést. Olyan ajándék ez a találkozó, amelyet minden sportember szívesen fogad. A mérkőzés összes eseményét ajándékként kell elfogadnunk, amelyért köszönetet kell mondani a játékosoknak. Nagyon nyugodtan várjuk a mérkőzést, nem rémiszt bennünket a hatalmas nyomás. Futballistáim a lehető legjobban szeretnék elvégezni a feladatukat, ennél jobban nem készülhetnénk a találkozóra. Nagyon erős ellenféllel csatázunk, belső békénk abból fakad, hogy leírhatatlanul sokat tettünk ebben a szezonban a klubért. Most csak ki kell élveznünk ezeket a szép pillanatokat, örömmel és élvezettel veszünk részt az El Clásicón!”

VICENTE DEL BOSQUE (SPANYOL SZÖVETSÉGI KAPITÁNY, A REAL EGYKORI SIKEREDZŐJE):

„Elképzelhetetlennek tartom, hogy ismét 5-0-s végeredménnyel záruljon a mérkőzés. A Barcelona a türelemre építhet, míg a Madrid nagyon lendületes futballt játszik, villámgyorsan képes megváltoztatni a mérkőzés menetét. Ez a négy összecsapás a futball ünnepe, fesztiválja lesz Spanyolországban.”

HRISZTO SZTOICSKOV (AZ FC BARCELONA BOLGÁR LEGENDÁJA):

„A szombati mérkőzés jó alkalmat kínál a Barcának a lazításra, hiszen már megnyerte a La Ligát, bármilyen eredményt hoz a rangadó. Ennek megállapításához nem kell matekzseninek lenni. Igen jó barátságot ápolok Mourinhóval, nem érdekel, hogy most éppen a Madrid edzője. Sokat tanultam tőle, amikor még Barcelonában dolgozott. A találkozó kapcsán azért megjegyezném, a Barcelonának senkit sem kellene vennie a mostani Realból, a világ legjobbjai ugyanis pillanatnyilag a Barcával állnak szerződésben.”

ROBERTO CARLOS (A REAL MADRID KORÁBBI SZTÁRJA):

„Imádom Messi játékstílusát! De úgy vélem, Ronaldo többet tehet a Real Madridért, mint Messi a Barcelonáért. A Real teljesítményen nagyban függ Ronaldo produkciójának minőségétől, míg a Barcelonáé messze nem csak Messiből áll. Ezért gondolom úgy, hogy Ronaldo szombati játéka döntő jelentőségű lesz. A Barcelona különleges stílusban futballozik, ilyet nem sűrűn láthat az ember. Olyan látszatot keltenek, mintha minden olyan könnyű lenne a pályán, a játékosokon látszik, hogy nagyon élvezik azt, amit csinálnak. Ezen a téren a Madrid is sokat fejlődött. Korábban rengetegen kritizálták a Realt, de mégis eljutott a legjobb négy közé a Bajnokok Ligájában és a döntőig menetelt a Király Kupában.”


TUDTAD-E, HOGY …

-    A legutóbbi öt El Clásicót az FC Barcelona nyerte, ez klubcsúcsnak számít.
-    A Real Madrid 1962 és 1965 között sorozatban hatszor győzött a csúcsrangadón.
-    Pedro az egyedüli olyan játékos, aki a legutóbbi két El Clásicón betalált a kapuba.
-    Lionel Messi a 2008-2009-es és a 2009-2010-es szezonban is gólt szerzett a Bernabeu-stadionban.
-    A legutóbbi üt szezonban a Barca 20 alkalommal vette be a Real kapuját, ebből Messi hét találattal és négy assziszttel vette ki a részét.
-    A lgutóbbi három El Clásicón három piros lapot mutattak fel a játékvezetők.
-    A legutóbbi hat madridi El Clásicóból négyen volt eredményes az első negyedórában a Real Madrid.
-    A Barcelona ebben a szezonban még veretlen idegenben a La Ligában.
-    A Real Madrid minden olyan bajnokit megnyert ebben a szezonban, amikor megszerezte a vezetést.
-    Ebben a bajnoki szezonban a Realban csak két spanyol gólszerzőt ünnepeltek, Sergio Ramos az Athletic Bilbao, míg Esteban Granero az Almeria ellen talált a kapuba.
-    A bajnokságban a Real a legveszélyesebb a mérkőzések első negyedórájában, már 11 gólt szerzett.
-    A Barcelona még nem kapott gólt ebben a bajnoki szezonban a találkozók első tizenöt percében.
-    A Barca ebben a bajnoki szezonban csak négy fejesgólt szerzett, ennél csak az Espanyol és a Getafe mutatója gyengébb.
-    A Barcelona már 14 gólt szerzett ebben a bajnoki idényben, ezzel messze felülmúlja a Real Madridot (6).

AZ EL CLÁSICO „GÓLLÖVŐLISTÁJA" (ÉLCSOPORT):
H N Név Klub B
K Szk Lk E Ö
1. Argentína Alfredo di Stéfano R.Madrid 14 2     2 18
2. Spanyolország Raúl R.Madrid 11   3   1 15
3. Spanyolország César Barcelona 12 2       14
3. Spanyolország Francisco Gento R.Madrid 10 2     2 14
3. Magyarország Puskás Ferenc R.Madrid 9 2     3 14
4. Spanyolország Santillana R.Madrid 9 2   1   12
5. Mexikó Hugo Sánchez R.Madrid 8   2     10
5. Spanyolország Juanito R.Madrid 8     2   10
5. Spanyolország Josep Samitier Bar/RMa 4 6       10
6. Spanyolország Estanislao Basora Barcelona 8 1       9
7. Spanyolország Jaime Lazcano R.Madrid 8         8
7. Spanyolország Luis Suárez Barcelona 2 4     2 8
7. Chile Iván Zamorano R.Madrid 4 2 2     8
7. Paraguay Eulogio Martínez Barcelona 2 5     1 8
7. Spanyolország Santiago Bernabéu R.Madrid   8       8
8. Argentína Lionel Messi Barcelona 7         7
8. Brazil Ronaldo Bar/RMa 6 1       7
8. Spanyolország Pahiño R.Madrid 7         7
8. Spanyolország Pirri R.Madrid 6 1       7
8. Spanyolország Josep Escolà Barcelona 5 2       7
8. Spanyolország Sabino Barinaga R.Madrid 4 3       7

Jelmagyarázat: H – helyezés, N – nemzetiség, B – bajnokság, K – Spanyol Kupa, Szk – Szuperkupa, Lk – Ligakupa, E – Európa, Ö - összesen

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu