Kassai Viktor: Messi egy igazi úriember!

Szerző: shLétrehozva: 2010. június 15. 18:17
Kassai Viktor pályafutása egyik csúcspontjához érkezett, hiszen részt vesz a dél-afrikai világbajnokságon, kedden este pedig be is mutatkozik, hiszen ő vezeti a Brazília-Észak-Korea összecsapást. A játékvezető hitvallása szerint mindegy, hol fúj az ember, Afrikában ugyanúgy úriemberként kell viselkedni, mint a magyar NB II-ben. Bár a Selecao meccsén fúj, szerinte az argentin Leo Messi az egyik legkulturáltabb focista. A sporttárssal beszélgettünk.


 

- Lehet-e egy játékvezető úriember a pályán?

- Muszáj! Nekünk van egyfajta küldetésünk is. Úriemberként viselkedni a pályán, példát mutatni mind a labdarúgóknak, mind a közönségnek. Ne felejtsük, itthon a Magyar-, külföldön az Európai Labdarúgó-szövetséget képviseljük, több prominens személlyel vagyunk kapcsolatban, nem tehetjük meg, hogy nem viselkedünk gentlemanként.

- Mikor mondható egy labdarúgóra, hogy úriember?

- Egy labdarúgó mindenre képes, hogy győzzön. Még a legalapvetőbb emberi normákat is elfelejti néha. Ha egy kezezés után valaki odajön hozzám és elismeri a hibáját, ha egy műesés után feláll a játékos és leporolja magát, majd elnézést kér, akkor azt úriemberi gesztusnak veszem.  

- A játékvezető hogyan tud úriember maradni akkor, ha előtte kilencven percig szidták?

- Ez a lényeg. Akkor is kezet fogok egy játékossal, ha az sokat reklamált, szitkozódott. Következetesnek kell lenni.

- Mi az első szó, ami eszébe jut, ha azt mondják: mérkőzést vezet a világbajnokságon?

- Egyértelműen a büszkeség. A világon 800 000 játékvezető van és én ott leszek Dél-Afrikában. Magyarországot, a magyar játékvezetőket képviselem. Az esemény a futball csúcsa, felemelő érzés, hogy részese leszel a történelemnek.

- Mit gondol, a világbajnokságon kitől várhatunk úriemberi magatartást?

- Ahogy említettem sajnos ez nem jellemző még ilyen szinten sem... Ezért értékelni kell a kis dolgokat. David Beckham például igazi sir a pályán, példát mutat a csapattársainak és Lionel Messi sem azon fáradozik, hogy becsapja a játékvezetőket. Nekem ennyi elég lenne belőlük...  

Kassai Viktor asszisztenseiről se feledkezzünk meg, a brazilok meccsén Erős Gábor, valamint Vámos Tibor lenget majd. Bízzunk benne, gördülékenyen.

KAPCSOLÓDÓ CIKKÜNK
Kassai Viktor is fújhat a focivébén!
Kassai Viktor neve is szerepel azon a 30 fős játékvezetői listán, amelyet a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) illetékes testülete jelölt ki a június 11-én kezdődő dél-afrikai világbajnokságra....
Tovább a teljes cikkhez »

KAPCSOLÓDÓ CIKKÜNK
Kassai vezeti Geráék wolfsburgi meccsét
Az Európai Labdarúgó-szövetség újabb fontos mérkőzéssel bízta meg a dél-afrikai világbajnokságra készülő Kassai Viktort. A magyar játékvezető ezúttal az Európa-ligában jut szerephez, ő dirigálja csütörtökön Gera Zoltánék, vagyis...
Tovább a teljes cikkhez »

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu