Kapusa szerzett pontot Brazíliának

Szerző: shLétrehozva: 2009. március 30. 08:44
Az ötszörös világbajnok brazil nemzeti csapat a meccs nagy részében alárendelt szerepet játszott, mégis majdnem győztesen távozott a pályáról Quitóban, Ecuador fővárosában. Julio Baptista góljára Cristian Noboa válaszolt az utolsó előtti percben a vb-selejtezőn. A magaslati levegőn játszott meccs legjobbja vitán felül a brazil kapus Julio Cesar volt, aki kivédte a hazaiak szemét, a gólról nem tehetett.


Az Andokban, 2850 méter magasságban rendezett találkozón valósággal megbénult a brazil válogatott, az első félidőben egykapuzott Ecuador, és csak Julio Cesar elképesztő bravúrjaival sikerült 0-0-ás döntetlennel kihúznia a szünetig a Dunga-tanítványoknak.

A fordulás után sem változott a játék képe, a rossz napot (hetet, hónapot?) kifogó Ronaldinhót aztán Julio Baptista váltotta, és két perc sem telt el, egy kontraakció végén Cevallos kapus közreműködésével be is talált.

A hajrában magukra találtak a brazilok (Luis Fabiano kapufáig jutott), a sors fintora, hogy ekkor pedig a hazaiak lőttek gólt, hetedik (!) száz százalékos ziccerüket már berúgták, egy másik csere, Noboa volt eredményes kipattanóból a 89. minutumban. A történtek után egyik csapat sem lehet elégedett az egy ponttal. Brazília 18 pontjával a negyedik a tabellán, Ecuador 13-al a hetedik, Paraguay vezet.

VB-SELEJTEZŐ, DÉL-AMERIKAI ZÓNA

ECUADOR-BRAZÍLIA 1-1 (0-0)

ECUADOR: Quito, Olímpico de Atahualpa, vezette: Chandia (chilei).

ECUADOR: Cevallos – Reasco, Ivan Hurtado, Espinoza, Ayoví – Castillo, Méndez (Noboa, 74.), Guerrón (Noboa), Valencia – Benítez, Caicedo (Palacios, 90.). Vezetőedző: Sixto Vizuete.

BRAZÍLIA: Julio César – Maicon (Daniel Alves, 23.), Lúcio, Luisão, Marcelo – Gilberto Silva, Felipe Melo, Elano (Josué, 61.), Ronaldinho (Julio Baptista, 70.) – Robinho, Luis Fabiano. Vezetőedző: Carlos Dunga.

Gólszerzők: Noboa 89., ill. Julio Baptista (72.)

Sárga lap: Ayoví, ill. Elano (44.), Gilberto Silva (68.), Marcelo, Daniel Alves (81.)

TOVÁBBI EREDMÉNY:
Peru–Chile 1-3 (1-2)
Gólszerzők: Fano 34., ill. Sanchez 2., Suazo 32. – 11-esből, Fernandez 70.

 

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu