Kamuzott az MU, közeleg Rooney távozása?

Szerző: shLétrehozva: 2010. október 14. 11:30
Teljes a felfordulás Wayne Rooney körül az utóbbi hónapokban, csütörtökön pedig valamennyi angol bulvárlap ismét címlapon foglalkozott a Manchester United botrányhősével, nem véletlenül. A csatár Sir Alex Ferguson korábbi nyilatkozataival ellentétben állítja, nem sérülése miatt hagyott ki bajnokikat. A média szerint belső ellentétek dúlnak a felek között és egyre inkább realitás távozása, miközben a Real Madrid és a Barcelona kész lecsapni rá.


Márciusban az egész futballvilág egy személyben ámult és bámult valahányszor Wayne Rooney pályára lépett a Premier League-ben, hiszen szárnyalt és szabályosan ontotta a gólokat, egyesek pedig már az Aranylabdáról sugdalóztak.

Aztán jött egy váratlan bokasérülés és hirtelen minden a feje tetejére állt: A Manchester United késő tavaszi meccsein már alig játszott, csapata elbukta a bajnokságot, a vébén kritikán aluli produkciója után pedig hamar elvéreztek az angolok. Eljött az ősz és formája csaknem javult, sőt magánéleti problémái csak súlyosbították helyzetét.

A gyárvárosiaknál több alkalommal hagyott ki meccset az idei szezonban, Sir Alex Ferguson pedig általában sérülésével magyarázta hiányát. Rooney a válogatott meccs után azonban kitálalt és burkoltan felfedte a menedzseréhez fűződő közel sem felhőtlen viszonyát.

„Semmi baja a bokámban, az idei szezonban végig tökéletes formában voltam" – jelentette ki a csatár, kétségbe vonva mestere szavait és amikor arról kérdezték, miért magyarázta így Ferguson távolmaradását, csak egy 'nem tudom'-mal felelt.

A Daily Star szerint egyre valószínűbb, hogy a fantomsérülés helyett belső ellentétek állhatnak a felek között, ezért marad ki időről időre a keretből Rooney, márpedig a múltbéli példák rendre azt mutatják, aki Fergusonnal ujjat húz, annak megvannak számlálva napjai a csapatnál.

Rooney a The Mirrornak adott nyilatkozata mindenesetre nem tűnik ennyire drámainak: „Szeretnék rendszeresen játszani, keményen dolgozom és bízom benne, hogy a munka meghozza a gyümölcsét, hamarosan újra elkezdem lőni a gólokat."

„A szezon elején jól éreztem magam a pályán, de miután néhány meccset kihagytam elveszítettem a fonalat. Szerencsére Montenegro ellen ismét jobban ment, ami jó jel, remélem hamarosan kilábalok a hullámvölgyből" – tette hozzá az angol válogatott.

Azt a The Sun, a The Mirror és a Daily Star is egyhangúan megjegyzi, Rooney továbbra sem írta alá új szerződését (a jelenlegi 2011 júniusáig szól) a Manchester Unitednél, miközben a Real Madrid és a Barcelona rajtra készen várakozik.

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu