Kaká: A Milannak is így a legjobb

Szerző: shLétrehozva: 2009. június 9. 10:04
Kaká ha fájó szívvel is, de elköszönt a Milan drukkereitől, hogy a jövőben a Real Madrid szurkolóit boldogítsa. A brazil középpályás az As spanyol sportlapnak adott interjújában elmondta, döntésében jókora szerepet játszott a pénz, de hatalmas kihívásnak és persze elismerésnek tartja, hogy egy ekkora múltú klubban futballozhat. Florentino Pérez tervei lenyűgözik, amelyek lehetővé tehetik, hogy a Real Madrid megtörje a Barcelona egyeduralmát, és minden létező trófeát begyűjtsön. Mezszámáról később határoz.


 

Milyen gondolatokkal búcsúzik a Milan drukkereitől?
Nagyon sokat kaptam a Milantól, mindenek előtt köszönetet kell mondanom mindazért a rengeteg szép évért, amelyeket piros-fekete mezben töltöttem. Sok fantasztikus sikert értem el a csapattal, egyetlen más klubért sem hagytam volna ott Milánót, kizárólag a Real Madridért.

Mi volt a fő oka annak, hogy a távozás mellett döntött?
A gazdasági válság mindenhol érezteti hatását, és a Milan is nagyon nehéz időszakon megy át. A legnagyobb segítségnek azt tartottam, ha elfogadom a Real Madrid ajánlatát (amivel 64,5 millió eurót kasszírozott a Milan – a szerk).

Mondana néhány szót új klubjáról?
A világ egyik legjobb csapata, amely hatalmas építkezésbe kezdett bele, és minden adott ahhoz, hogy a világ legnagyszerűbb játékosaival szerepeljek együtt. Ez volt az egyik legfőbb motivációm, hogy ezt a nagyszerű klubot választottam. Olyan együttest próbálnak összerakni, amely ismét felülhet Spanyolország és Európa trónjára. A Real Madrid hatalmas kihívás számomra. Új célokat tűztem ki magam elé, és minden elképzelhető trófeát be szeretnék gyűjteni a csapattal.

Milyen tanácsokkal látták el a korábban a Real Madridban szereplő honfitársai?
Mindenki, akivel beszéltem, azt javasolta, hogy éljek a lehetőséggel. De magam is jól ismerem a klubot, kiváló játékosok futballoznak itt, hogy csak Iker Casillast és Raúlt említsem. David Beckham szintén azt tanácsolta, hallgassak Florentino Pérez hívó szavára.

Mi a véleménye az újonnan beiktatott elnökről, Florentino Pérezről?
Rendkívül figyelemre méltó tervei vannak a klubbal, és határozott szándéka, hogy újabb világklasszis játékosokat vásároljon. Egyértelműen támadófutballt játszunk majd, ami fekszik a stílusomnak.

Harcba száll Lionel Messivel a világ legjobb futballistája címért?
Messinek nagyon jó szezonja volt idén, és megérdemli az év játékosa elismerést, már csak azért is, mert triplázott a Barcelonával, amelynek ő a legfontosabb láncszeme. De bízom benne, megtörjük a Barcelona egyeduralmát, és a Real Madrid söpri be a fontosabb trófeákat.

Mit vár, hogyan szerepel a Milan távozása után?
Minden esélye megvan arra, hogy megnyerje a bajnokságot, Leonardo kiváló edző. Nagyszerű futballisták alkotják a csapatot, amely nélkülem sem lesz elveszett.

Pato képes lehet arra, hogy betöltse a keletkezett űrt?
Nagyon reménykedem benne. Már bizonyította, hogy kivételes játékos. Csupán néhány évre van szüksége ahhoz, hogy kellő tapasztalatokkal vérteződjön fel, és akkor valóban nagyon sokra viheti. Drukkolok neki.

Madridban is akarja befejezni a pályafutását Zidane-hoz hasonlóan?
Rendkívül büszke vagyok arra, hogy felajánlották Zidane egykori mezszámát, az 5-öst, de ő akkor is Zidane. Valódi történelem, aki kiemelkedőt nyújtott a Real Madridban és a francia válogatottban egyaránt. Minden tiszteletem az övé. Azt azonban még nem tudom, melyik mezszámot választom, ez még a jövő kérdése.

Az átigazolási mizéria alatt csendbe burkolózott, és azt mondta, boldog a Milannál. Mire véljük ezt a magatartást?
Nem állt szándékomban elhagyni a csapatot, de a gazdasági tényezők miatt nem volt más választásom: el kellett fogadnom a Real Madrid ajánlatát. 

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu