Juhász Roland célja: Anglia, Németország

Szerző: shLétrehozva: 2009. január 1. 16:19
A belga bajnokság színvonalának csökkenéséről, saját terveiről és a válogatott idei szerepléséről osztotta meg gondolatait a SportHirado.hu-val az Anderlecht védője Juhász Roland, a 2008-as esztendő legjobb magyar labdarúgója. Elmondta, számára a legvonzóbb az angol és a német élvonal, bár jelenleg nem gondolkozik az eligazoláson.


„Már nem könyvelhetnek el akkora sikereket a belga csapatok, mint egykoron – kezdte mondandóját Juhász Roland. – Nem tudnak versenyezni a legjobb nyugati klubok pénzügyi feltételeivel, ezért kevésbé neves labdarúgók alkotják a mezőnyt.”

„A bajnok sem nyer automatikus belépőt a Bajnokok Ligájába, pedig az a legnagyobb üzlet, ezt mindenki tudja. Éppen ezért idővel számunkra is megváltoztak a lehetőségek" – értékelte csapata utóbbi években tapasztalható gyengélkedését az év játékosa.

„A belga bajnokságot nehéz összevetni a magyarral, mégis úgy vélem, talán valamivel harcosabb ott a játék, mint itthon” – tette hozzá a védő, aki kihagyhatatlan csapatából az utóbbi időben.

Juhász elárulta, jelenleg jól érzi magát Belgiumban, bár az európai topligákban is szívesen szerepelne: „Számomra talán a német, illetve az angol élvonal lenne a legvonzóbb közeg. Mindig felröppennek hírek, amiket nem kell túlságosan komolyan venni. Magam persze minden ajánlatot meghallgatok, de nincsen szó arról, hogy távoznék jelenlegi együttesemtől.”

A légiós elégedett a nemzeti tizenegy idei teljesítményével, bár tudja, messzemenő következtetéseket még nem szabad levonni ebből: „A válogatottal nem zártunk rossz esztendőt, mindez arra jogosít fel minket, hogy reménykedjünk a sikeres folytatásban. Természetesen tudjuk, sejtjük, milyen komoly csaták várnak ránk 2009-ben, de legalább az alapokat sikerült jól leraknunk.”

 

KÉT FONTOS GÓLT IS SZERZETT AZ ÉV LEGJOBBJA
Juhász Roland mind a tíz idei válogatott-mérkőzésen kezdőként kapott lehetőséget, csupán egyetlen alkalommal cserélték le, a Montenegró elleni találkozón. A világbajnoki selejtezők alakalmával mindig fontos szerep hárult rá a védelemben.
Kettő gól is fűződik a nevéhez, előbb a görögök ellen, az idegenbeli, barátságos találkozón volt eredményes, majd vb-selejtezőn, az albánoknak lőtt gólt a Puskás Ferenc Stadionban.
 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu