Jöjjön, aminek jönnie kell: Barca-Bayern

Szerző: shLétrehozva: 2009. április 8. 16:10
Három, kettő, egy… támadááás! Ez a jelszó, Josep Guardiola ellentmondást nem tűrő offenzívát vár a Barcelonától a Bayern München ellen a Bajnokok Ligája negyeddöntőjének első felvonásán. A gránátvörös-kékek vezetőedzője szerint a kreativitás, a technikás játék többet érhet a fizikális fölénynél. Afelől sem lehet kétségünk, hogy a Jürgen Klinsmann által irányított bajorok mindent megtesznek azért a Nou Campban, hogy az Allianz Arénában reális esélyük legyen kiharcolni a négy közé jutást.


 

A nyolcaddöntőt a katalán és a német sztárklub is könnyedén abszolválta, előbbi 6-3-as összesítéssel búcsúztatta a francia Olympique Lyont, utóbbi pedig 12-1-gyel küldte haza a jobb sorsa érdemes portugál Sporting Lisszabont. A bajnoki forma mellett se szaladjunk el szó nélkül, a Bayernt megalázták a hétvégén, a VfL Wolfsburg 5-1-es gólgálát rendezett, a Barca pedig nagy nehézségek árán nyert 1-0-ra a Valladolid ellen.

„A kezdő sípszótól a lefújásig támadunk, nekiesünk a münchenieknek – vázolta fel elképzeléseit Josep Guradiola, aki játékosként 1992-ben már nyert BL-t, pardon, BEK-et a Barcelonával. – Villámgyorsan járatjuk a labdát, lábról lábra, keressük a rést a pajzson, meg is kell, hogy találjuk.”

Katalónia kedvencei nem is fukarkodnak a gólokkal, Guardiola bemutatkozó szezonjában 125-nél járnak, ebből 28-at a BL-ben termeltek. „Ellenfelünk fizikálisan rendkívül erős, nem hagyhatjuk, hogy felőröljön minket. Ugyanúgy futunk ki a pályára, mint bármikor korábban ebben az idényben, megyünk előre, rendületlenül. Mindenkire nagy szükség lesz, még a labdaszedő gyerekekre is, fontos lesz, hogy ők is jól végezzék a dolgukat.”

A labdaszedőknél azonban többet tehet a sikerért a csodás ötösfogat: Lionel Messi, Samuel Eto'o, Thierry Henry, Xavi Hernández és Andrés Iniesta. Minden a tizennyolcszoros spanyol bajnok mellett szól, a statisztikát leszámítva. A bajorok ugyanis legutóbbi két fellépésükön győztesen hagyták el a gyepet a Nou Campban. Az egyik összecsapáson, az 1995-96-os UEFA-kupa elődöntőn a bőrnadrágosok trénere, Jürgen Klinsmann is pályára lépett.

„Ezen a szinten nem szabad rontani, mert bűnhődnünk kell a hibákért – hívta fel a figyelmet Guardiola. – Nem érzem azt, hogy együttesem favorit lenne, ha valaki esélyes, az a Bayern, hiszen a második mérkőzést Münchenben rendezik.” A szakembernek továbbra is nélkülöznie kell Gabriel Militót és Eric Abidalt, Alekszandr Hleb és Yaya Touré viszont újra bevethető.

Jürgen Klinsmann meglepő módon nem panaszkodik a sérültekre, pedig főhetne a feje Miroslav Klose és Lúcio kiesése miatt. Visszatérhet viszont a csapatba a családi okokból Belgiumba utazott Daniel Van Buyten, s talán még a vádlihúzódással küszködő Hamit Altıntop is.

„Nem először kell rögtönöznöm, hiszen mindig voltak sérültjeink, attól tartok, lesznek is. Semmi baj, nem esik nehezemre az improvizáció” – hangsúlyozta Klinsi. – A félreértesülések elkerülése végett leszögezem, nem védekezni megyünk, hanem támadni. A szurkolók boldogok lesznek, hiszen két megaklub játszik majd egy nagyszerű meccset.”

„Tisztelem Josep Guardiolát, főként azért, mert reinkarnálta Johan Cruyff futballfilozófiáját Barcelonában. Fantasztikus évadot produkál ezzel a csapattal. Neki van egy Messije, nekem van egy Ribérym, nem félünk. Ritkán játszhatunk 96 ezer néző előtt, ez a hangulat feldobhat mindnyájunkat.”

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu