„Itt megszokhatjuk az üres lelátókat"

Létrehozva: 2013. február 5. 20:16
Dzsudzsák Balázs szerint a fehéroroszok elleni meccsen a magyar labdarúgó-válogatott "begyakorolhatja" az üres lelátók előtt való játékot szerdán a törökországi Belekben. Egervári Sándor csapata késve érkezett meg, de az edzések rendben, jó körülmények között zajlottak, és az is kiderült, hogy Pátkai Máté hazautazik.


A csapat hétfőn utazott el. A programon az utolsó pillanatban változtatni kellett, Vanczák Vilmos Svájcból érkező gépe ugyanis késve érkezett meg Magyarországra, így a válogatott jókora csúszással indulhatott el Budapestről.

Azóta viszont a körülmények ideálisak, a keret tagjai szép helyen, jó időben készülhetnek, a szálloda minden igényt kielégítő edzőpályáját már fel is avatta a csapat. Egervári Sándor hétfőn este hét órakor vezényelt edzést a játékosoknak, amelyet az azóta már hazautazott Pátkai Máté kihagyott, míg a Győrrel tegnap edzőmeccset játszó Koltai Tamás felmentést kapott egyes gyakorlatok alól, könnyített edzésen vett részt.

Kedden két edzés következett, a délelőtti tréningen már a szedrai taktikát is gyakorolták a játékosok, amelyet várhatóan maroknyi néző előtt játszik a nemzeti csapat, ezért a találkozón a labdarúgók már azt is megtapasztalhatják, milyen szurkolók nélküli atmoszférában játszani válogatott mérkőzést. Ez azért lényeges, mert a jelenlegi állás szerint a márciusi, Románia elleni vb-selejtezőt zárt kapuk mögött játssza együttesünk.

„Nagy érvágás lenne, ha a románok ellen valóban nézők nélkül kellene játszanunk, de fel kell készülnünk erre az eshetőségre is, mert egyelőre úgy tűnik, hogy érvényben marad a FIFA büntetése. Ebből a szempontból jó felkészülési lehetőség lesz a fehéroroszok elleni meccs, mert itt még tét nélkül élhetjük át, milyen egy szurkolók nélküli összecsapás. Nem lesz könnyű így játszanunk szerdán, de könnyen lehet, hogy márciusban hasznát vesszük ezeknek a tapasztalatoknak - mondta az 50. válogatottságára készülő, várhatóan a csapatkapitányi karszalagot viselő Dzsudzsák Balázs az mlsz.hu-nak.

FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS:

FEHÉRORORSZÁG-MAGYARORSZÁG, 19:00 óra

Belek. Vezeti: Bülent Yildirim (török)

A magyar válogatott kerete:

kapusok: Bogdán Ádám (Bolton Wanderers), Gulácsi Péter (FC Liverpool), Megyeri Balázs (Olimpiakosz)

védők: Guzmics Richárd (Szombathelyi Haladás), Kádár Tamás (Diósgyőri VTK), Korcsmár Zsolt (Brann Bergen), Mészáros Norbert (DVSC-TEVA), Szolnoki Roland (Videoton FC), Vanczák Vilmos (Sion)

középpályások: Dzsudzsák Balázs (Dinamo Moszkva), Elek Ákos (Diósgyőri VTK), Hajnal Tamás (VfB Stuttgart), Gyurcsó Ádám (Videoton FC), Koltai Tamás (Győri ETO FC), Koman Vladimir (FK Krasznodar), Pintér Ádám (Real Zaragoza)

csatárok: Böde Dániel (Ferencváros), Rudolf Gergely (Diósgyőri VTK), Szabics Imre (Sturm Graz), Szalai Ádám (FSV Mainz)

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu