Jön a BL-döntő visszavágója Ribéryvel!

Szerző: shLétrehozva: 2011. február 22. 20:14
A 2010-es BL-finálé visszavágójának első felvonását rendezik szerda este Milánóban, ahol a címvédő Internazionale a kirobbanó formában lévő, Robbennel és Ribéryvel felálló Bayern Münchent fogadja. A gólgála garantált, az olaszok utolsó hat meccsén 21, a németek utolsó hat összecsapásán 27 találat született. Kassai Viktor lesz a játékvezető.


A hazaiak vezetőedzője, Leonardo a szokásos "Gondolkodj pozitívan" stílusban ecsetelte csapata esélyeit, szerint a Nerazzurrók továbbra is képesek bárkit megverni, ezért nem kell aggódniuk:

"Egy dolog a bajnokság és egy teljesen másik a Bajnokok Ligája. Van azért néhány varációs lehetőség a tarsolyunkban, ha nem is annyi, mint a ligában (Pazzini nem játszhat, a szerk.). Láttam a madridi BL-döntőt és természetesen az Internek szurkoltam, az olasz csapatnak. Örültem neki, még úgy is, hogy akkor a Milant irányítottam..."

"Az együttesem lezárt egy nagyon nehéz időszakot és kezd magára találni. Mindenkinek vannak erősségei és gyenge pontjai. A BL a nagy csapatok, a nagy játékosok és a nagy gólok sorozata. Mintha itt jobban égne a tűz a játékosokban. Nyíltabbak a párharcok, többet támadnak a csapatok, én kedvelem ezt a hozzállást. Ne feledjük, mi vagyunk a címvédők, bárkit képesek vagyunk megverni. Teljes erőbedobással küzdünk majd, már bizonyítottuk, hogy meg tudunk újulni, ez az ami hitet ad nekem. Bizonyítani fogjuk, hogy nem véletlenül vagyunk bajnokok."

Louis Van Gaal nincs túl jó véleménnyel az Inter játékstílusáról, de a tisztelet megadja a címvédőnek:

"Nem sokat változott az Inter, nem játszanak túl látványosan és nagyon ügyelnek a védekezésre. Nem is láttam máshogy játszani a milánóiakat az utóbbi időben. Minden héten ezt látjuk tőlük, a Cagliari ellen is visszahúzódtak a második félidőre, nem csináltak semmit csak várták, hogy támadjon az ellenfél."

"Én a sokkal attraktívabb, közönségszórakoztatóbb játék pártján állok, három-négy kreatív futballistát mindig szerepeltetek, már ha nem sérültek. A szezon első felében hiányzott néhány klasszisunk, de mostanra minden megváltozott, a visszatérőkkel már sokkal többre vagyunk hivatottak. Ez az eredményeinkből is kiviláglik. Mondják, hogy sebezhető a védelmünk, én nem így látom. Csak rá kell nézni a statisztikákra. Bosszú? Nyerni akarunk, mindenképpen. A favorit persze ilyen esetben a bajnoki címvédő, tehát az Inter, főleg, hogy otthon játszik."

A Bayern-játékosait sem kellett félteni, Van Gaalhoz hasonlóan odacsíptek egyet-egyet az olaszoknak. Robben szerint nincsenek olyan futballistái az ellenfélnek, akik garantálni tudnák a látványos focit. "Az Inter nem egy Barcelona, másban rejlenek a lehetőségei" - tette hozzá. Ribéry úgy látja, ez az Inter már nem az az Inter, főleg tavalyi mestere, José Mourinho nélkül. Schweinsteiger sem szerénykedett: "Nincs olyan játékosuk, akitől félnünk kellene, a Milanban már könnyebben találnék. A legjobbak akarjuk kihozni magunkból, egy 0-0-val nem hiszem, hogy megelégednénk."

A 2010-es BL-döntő hőse, Milito combsérülés miatt kihagyja a találkozót, de Sneijdert és Lúciót ismét a csapatban köszöntheti Leonardo, aki második BL-szezonját élheti át. Pazzini nem jogosult a szereplésre, Samuelnek már novemberben véget ért az idénye. Olic és Contento továbbra sem játszhat a Bayernnél, ellenben Gomez felépült. Kroos is játékra kész, de most még csak csere lehet, és a sárga lapokkal is vigyáznia kell, akárcsak Pranjicnak, illetve Lúciónak és Chivunak a túloldalon.

Utolsó 15 meccséből 12-t megnyert az Inter a Werder elleni 3-0-s vereség óta, ám a Bayern sem panaszkodhat a formájára, az utolsó 12-ből 10 alkalommal győztesen hagyta el a pályát. A bajorok gólerőssége messze veri a Barcáét vagy a Realét mostanság. Ez lehet a nyolcaddöntők legnagyobb meccse.

LABDARÚGÓ BAJNOKOK LIGÁJA, NYOLCADDÖNTŐ, 1. MÉRKŐZÉS
INTERNAZIONALE-BAYERN MÜNCHEN SZERDA 20:45
Milánó, San Siro, vezeti: Kassai Viktor.
A VÁRHATÓ KEZDŐCSAPATOK:

INTER: Julio César - Maicon, Lúcio, Ranocchia, Chivu - J. Zanetti, Cambiasso, T. Motta - Sztankovics, Sneijder - Eto'o. Vezetőedző: Leonardo.

BAYERN: Kraft - Lahm, Tyimoscsuk, Badstuber, Luiz Gustavo - Pranjic, Schweinsteiger - Robben, T. Müller, Ribéry - Gomez. Vezetőedző: Louis Van Gaal.

KAPCSOLÓDÓ CIKKÜNK
Robben: A BL könnyebb, mint a Bundesliga
Önbizalomtól duzzad a Bayern München szupersztárja, Arjen Robben a címvédő Inter elleni szerdai Bajnokok Ligája-nyolcaddöntő előtt. A kicker magazinnak úgy nyilatkozott, "a BL-ben könnyebben révbe érhetnek, mint a...
Tovább a teljes cikkhez »

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu