Ír-magyar pótselejtező a focivébéért!!!

Szerző: shLétrehozva: 2010. április 1. 13:17
Ünnepelnek az írek és a magyarok: a két ország válogatottja kapott egy utolsó esélyt az FIFA-tól arra, hogy kvalifikálja magát a nyári labdarúgó-világbajnokságra. Thierry Henry fellélegzett, Erwin Koeman nemkülönben.


A Nemzetközi Labdarúgó-szövetség már korábban fontolgatta, hogy Írország harmincharmadikként részt vehessen a júniusi világbajnokságon Thierry Henry emlékezetes kezezős gólja miatt, és csütörtökön megszületett a döntés: pótselejtezőt ír ki az írek részvételével.

Sepp Blatter FIFA-elnök azonban igazságtalannak tartaná, ha a szigetországiaknak egyenes út vezetne a főtáblára, ezért úgy határozott: sorsolással döntenek az ellenfél kilétéről, amellyel le kell játszaniuk a mindent eldöntő párharcot.

A kalapba valamennyi, a vb-re ki nem jutott, európai válogatott neve bekerült, és a szerencse a mieinknek kedvezett. Erwin Koeman alig tudja elhinni, hogy Fortuna istenasszony a mieink kezét fogta meg.

„Mint mindenkit, engem is meglepetésként ért a lehetőség, de ha már így adódott, élni szeretnénk vele – mondta lelkendezve a kapitány a SportHirado.hu-nak. – Mindig is mondtam, hogy sokra vagyunk hivatottak, és nagyon büszke lennék rá, ha kivezetném a csapatot Dél-Afrikába – még ha nem is az előre eltervezett úton.”

A kezezését követő francia „aranygól” miatt Thierry Henry hosszú hetekig azt sem tartotta kizártnak, hogy befejezze pályafutását. Most hatalmas kő esett le a szívéről.

„Nem tudok elég hálás lenni a FIFA-nak, hogy meghozta ezt a döntést. Már azonnal az ominózus meccs után azt javasoltam, biztosítsanak az íreknek egy újabb lehetőséget a kijutásra, és most megkapták. Remélem, élnek is vele, és ezt nem azért mondom, mert udvariatlan lennék a magyarokkal szemben” – nyilatkozta a L’Équipe francia sportlapnak a Barcelona csatára.

A párharc első felvonását április 17-én, szombaton rendezik a Puskás-stadionban, a visszavágóra négy nappal később, szerdán kerül sor a dublini Croke Parkban. Már most jelezzük, a mérkőzéseket ÉLŐben követhetitek a SportHirado.hu-n. 

A SPORTHIRADO.HU KÖZLEMÉNYE
Tisztelt Olvasó!

Bízunk benne, hogy bocsánatos bűnnek tekinti április elsejei tréfánkat, három mai cikkünket. Tekintsük úgy, hogy néhány órára belénk bújt a kisördög.

Sajnos nem igaz, hogy a magyar labdarúgó válogatott kapott még egy esélyt, hogy 1982. után az idén újra ott legyen a labdarúgó világbajnokságon.

Ki tudja egyszer talán közös stadionja lesz a Ferencvárosnak és az Újpestnek, de egyelőre nincs erről szó (csak arról, hogy a józsefvárosi önkormányzat stratégiai együttműködés keretében támogatja a szomszédos kerület büszkeségét, a Fradit).

Roger Federerről szóló írásunkban valódi volt minden, amit még Miamiban mondott, de arról nem kaptunk hírt, hiteles forrásból, hogy Mirka újra terhes lenne és ezért Roger átmenetileg letenné az ütőt.

Szerintünk ennyi belefér április 1-én! Sajnáljuk, ha ezzel bárkinek csalódást okoztunk, de inkább mosolyogjunk együtt egy jót. Amint azt megszokhatta az év 364 napján hiteles, pontos, fegyelmezett, kiszámítható oldal a SportHirado.hu! Ígérjük, mostantól megint ez lesz a jellemző ránk!

Ne kövezzen meg minket! Nevessen!

SportHirado.hu szerkesztőség

KAPCSOLÓDÓ CIKKÜNK
Vallási szekta miatt vált Ronaldo!
Megdöbbentő hír látott napvilágot egy portugál regionális lapban, a funchaldesporto.pt weboldalon: Cristiano Ronaldónak, 2008 aranylabdásának elege lett a sztáréletből, a hajnalig tartó mulatozásból, a luxusautókból és a...
Tovább a teljes cikkhez »

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu