Ilyen Dortmund-Bayernt még nem láttál!

Létrehozva: 2014. augusztus 13. 09:17
A Borussia Dortmund hat kezdőjét nélkülözi, míg Josep Guardiola csak 8-9 egészséges játékosa van a szerdán 18 órától sorra kerülő Német Szuperkupa-döntőre. Igazolások, várható kezdők, csapatinfók Rókakomától.


Borussia Dortmund-Bayern München - 18:00 óra

  • DORTMUND: papíron csalódást okozott az elmúlt szezonban, valójában szorult helyzetből hozta ki a maximumot. Védelmi tengelyét alkotó Szubotics/Hummels páros hónapokat hagyott ki, így borzasztóan sok gólt kapott. Ez azonban csak a kezdet, mert például Ilkay Gündogan, Jakub Blaszczykowski, Sven Bender, Marco Reus, Marcel Schmelzer is hagyott ki több-kevesebb időt. Ennek fényében a biztos bajnoki ezüstérem, a Real Madrid megszorítása a BL-negyeddöntő során, és a Német Kupadöntő nem is rossz eredménysor.
  • Igazolások, felkészülés: nyáron keveset javult a helyzet, Robert Lewandowskit két középerős igazolással pótolták, Ciro Immobile és Adrián Ramos hátán egyaránt óriási teher lesz. A védelemben Matthias Ginter fontos láncszemnek tűnik. A felkészülés felemásan sikerült, akadtak méretes győzelmek, legutóbb azonban négyet kapott a Liverpooltól, igaz elég tartalékosan. Ezt azonban lehet figyelmeztető jelként kezelni.
  • Csapathírek: szerdán sem lesz az igazi. Roman Weidenfeller, Marco Reus, Mats Hummels, Nuri Sahin, Jakub Blaszczykowski és Ilkay Gündogan mind kimarad, ők alapjáraton egytől egyik játszanának. A kapuban így Mitchell Langerak kezd, aki tűrhetően teljesített a nyáron. A védelem közel a legjobb lehet, a védekező középpályán Oliver Kirch rutinja kérdés, hogy pótolja-e a minőségi hiányt. Pierre-Emerick Aubameyang sebessége és multifunkcionalitása aranyat érhet, Milos Jojics igazi mindent tudó hasznos középpályás, a sok hiányzó miatt esélyes kezdő. Henrih Mhitarjan szintén remekelt a nyáron, a góllövésben is jeleskedett. Csatárposzton pedig Immobile meggyőzőbbnek tűnt Ramosnál, így ő lehet az új Lewandowski.
  • A Dortmund várható kezdője: Langerak – Piszczek, Szokratisz, Szubotics, Schmelzer – Kirch, S. Bender - Jojics, Mhitarjan, Aubameyang - Immobile.
  • BAYERN: szintén nem lehetett elégedett a múlt idénnyel, persze a triplázás után csak a Bajnokok Ligája-címvédés volt elfogadható. A legnagyobb kihívást ez jelenthette, a Bundesligát ugyanis gyakorlatilag már ősszel megnyerte, míg a kupában sem tűnt komolynak az ellenállás. Josep Guardiola érkezése taktikai változást hozott tavaly, és úgy tűnt, hogy a Barcelona féle tiki-taka Münchenben egyből csődöt mondott. A télen nagyon ment a szekér, de talán túl korán nyerte a bajnokságot, és onnantól mintha elveszítette volna a fonalat. A teljes összeomlás Real Madrid ellen következett, amely szétfutotta, szétkontrázta, a német szupercsapat eközben elöl ötlettelennek tűnt, ami hatalmas pofont eredményezett. Egyébként is hiányzott a bajorokból az egy évvel korábban látható totális, egész pályát használó foci, no meg a gyilkos ösztön. Talán a magot adó német válogatottak is fél szemmel inkább a világbajnokságot célozták meg...
  • Igazolások, felkészülés: A csapatot minimális változás érte a nyár folyamán, Pepe Reinát és Sebastian Rodét a padra igazolták, Juan Bernat viszont fontos szereplő lehet a védelem szélén. Szerintem akármekkora név, Robert Lewandowski sem hoz gyökeres változást, Mario Mandzukic is épp ugyanolyan jól megoldotta feladatát középcsatárban. A felkészülést elnézve pontosan látszik, mennyire kihatott a vb a csapatra. Nehézkes győzelmek, egy Duisburg és Mönchengladbach elleni döntetlen mellett egy vereség is becsúszott a végén a tengerentúlon.
  • Csapathírek: Ha Dortmund kínok kínjával tud kiállítani 11 játékost, a Bayern még inkább izzadhat. Guardiola el is mondta, hogy mindössze 8-9 embere áll készen a mérkőzésre. Ők David Alaba, Pierre Emile Höjbjerg, Claudio Pizarro, Sebastian Rode, Robert Lewandowski, Juan Bernat, Holger Badstuber, Tom Starke és egy-két fiatal. Franck Ribéry még sérült, Rafinha és Thiago Alcántara szintén, míg a világbajnokságot végigküzdők (Manuel Neuer, Bastian Schweinsteiger, Philipp Lahm, Mario Götze, Thomas Müller, Jerome Boateng, Arjen Robben) maximum cserének lesznek jók. így egészen felforgatott lesz, ami esélyes, hogy új 3-4-3-as felállás várható, hátul Alaba és Martínez helye biztos, melléjük valószínűleg az időtlen idők óta sérült, de már felépült Holger Badstuber kerül. Az igazán felforgatott a középpálya lehet, a várható négyes mindegyike padra várható a sztárok visszatérésével. Elöl legalább rutinos, bejáratott nevek játszhatnak.
  • A Bayern München kezdője: Starke – J. Martínez, Badstuber, Alaba – Hojbjerg, Rode, Gaudino, J. Bernat – Shaqiri, Pizarro – Lewandowski.
  • FOGADÁSI VÉLEMÉNY: A legjobb választásnak a gólok tűnnének, de az odds nekem ehhez már túl alacsony. Két megtépázott csapat találkozik, a Dortmund legalább úgy ahogy hasonlít önmagára, a Bayern viszont teljesen új képet fest. Sokan elfelejtik, mekkora hatást gyakorol a vb az idényrajtra, ezért nem értem, miért annyira népszerű tipp a 2-es. Az odds ugyanis 2,40-ről 2,15-re esett, pedig egy éve ugyanitt, Dortmundban már csúfosan leszerepelt a München... Én személyesen így inkább kihagyom ezt a rangadót.
 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu