Ajax-Milan: Ronaldinho kimaradhat!

Szerző: shLétrehozva: 2010. szeptember 27. 16:22
Pikáns kis összecsapás elé nézünk az idei labdarúgó Bajnokok Ligája G-csoportjában. Az egyébként is csak "halálcsoportnak" nevezett négyesben járunk: az Ajax a Milant fogadja majd Amszterdamban, ott, ahol két szupersztár ezúttal a vendégek soraiban, azaz ellenségként lép színre. Clarence Seedorf és Zlatan Ibrahimovic is a piros-feketékkel tart, hogy legyőzze egykori egyesületét. Olasz források szerint előfordulhat, hogy Ronaldinho kimarad a kezdőből!


LABDARÚGÓ BAJNOKOK LIGÁJA, G-CSOPORT, 2. FORDULÓ:
AJAX AMSZTERDAM - AC MILAN  kedd, 20.45 - ÉLŐben a SportHíradón!
Amszetrdam, Amsterdam ArenA, vezeti: Felix Brych (német).
Várható kezdőcsapatok:
AJAX: Stekelenburg - Van der Wiel, Ooijer, Verthongen, Anita - De Zeeuw, De Jong, Enoh - Suárez, el-Hamdaui, Szulejmani. Vezetőedző: Martin Jol.
MILAN: Abbiati - Zambrotta, Nesta, Thiago Silva, Antonini - Seedorf, Pirlo, K-P. Boateng - Ronaldinho (Robinho), Ibrahimovic, Inzaghi. Vezetőedző: Massimiliano Allegri.

Fantasztikus mérkőzésre van kilátás az Amsterdam ArénÁban, a végre beérni látszó Ajax a mindenkire, mindenhol veszélyes Milannal ütközik, a látogatóknál ráadásul ismerős arcok is feltűnnek.

A Milan jobb oldali középpályása, a többtüdejű Clarence Seedorf éppen az Ajaxban nevelkedett, 1992 és 1995 között pedig részese lehetett a Louis Van Gaal vezette félelmetes amszterdami gépezetnek. A hollandok akkor szinte verhetetlenek voltak.

"Különleges érzés lesz visszatérni, remélem, jó meccset játszunk majd egymással - mondta Seedorf. - Kíváncsian várom, miként futballozik ellenük az Ajax, abban biztos vagyok, hogy a madridi nulla kettőből sokat tanultak. Felejthetetlen összecsapás lesz, az tuti." 

Micsoda csapat volt Amszterdamban: Davids, Overmars, Kluivert és Seedorf (balról jobbra)

 

Az volt az aranykor, s bár ez a mai Ajax messze nem az az Ajax, a németalföldiek nyerni szeretnének. A 4-3-3-as felállás a bajnokságban működik, hiszen a piros-fehérek sorozatban 25 meccset játszottak le vereség nélkül.

Két hete, a Real Madrid ellen azonban feltűnően szürkén játszottak - igaz, kevesen brillíroznak a Bernabéuban. Meglehet, ha Ibrahimovic náluk játszik, más lett volna a helyzet.

A svéd azonban nem Amszterdamban futballozik - jóllehet 2001 és 2004 között összesen 35 gólt termelt a számukra. Régen volt, a szép emlékeket talán fel is eleveníti a skandináv csatár, ám bizonyára a pályán nem lesz nosztalgia. Ibra már a Milanért küzd, de nem felejt.

"Az Ajaxban lettem sztár, sok-sok barátom él Amszterdamban, ám most nem bulizni, hanem a három pontért érkeztem a fővárosba - nyilatkozta az észak-olasz alakulatba pillanatok alatt beilleszkedett támadó.

Ibra (jobbra), amikor még ajaxosként küzdött a Milan ellen  

Miközben a két fiú játékra kész, könnyen előfordulhat, hogy Ronaldinho nem lesz ott a kezdőcsapatban. Több olasz hírforrás is azt pusmogja, hogy a brazil klasszist Allegri mester rotációs rendszerének áldozata lesz. Meglátjuk, mindenesetre valóban érdekes találkozó vár ránk.

A hazaiak a hétvégén a Twente vendégeként játszottak 2-2-es döntetlent, a Milan a Genoát verte a San Siróban 1-0-ra.

Az Ajax és a Milan eddig tízszer találkozott egymással, ezek között két BEK/BL-döntő is szerepel: 1969-ben milánói, 1995-ben amszterdami sikerrel a végén.

KAPCSOLÓDÓ CIKKÜNK
Hiába szidják, Ibra ismét csodagólt lőtt
Előzetesen úgy tűnt, Robinho bevetésével ismét eljött a brazil szamba ideje a San Siróban, de a támadót hiába segítette Ronaldinho is, az AC Milan hőse ismét Zlatan Ibrahimovic volt! A sokak által nem kedvelt, arrogánsnak és...
Tovább a teljes cikkhez »

KAPCSOLÓDÓ CIKKÜNK
Döntetlen a holland rangadón
Az Ajax két gólt rúgott Enschedében, így egy pontot megcsípett a bajnok Twente otthonában az Eredivisie 7. fordulójában. Dzsudzsák Balázs csapata nem tudott nyerni a Groningen ellen, a magyar középpályást ráadásul a 77. percben...
Tovább a teljes cikkhez »

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu