Holland kapitány, elkelő Ferencváros

Szerző: shLétrehozva: 2008. december 24. 09:26
ÁPRILIS. A 2009-es évhez közeledve elérkezettnek láttuk az időt, hogy visszarévedjünk a múltba – persze csak a közelibe -, és felelevenítsük, milyen emlékezetes események történtek a labdarúgás világában. Áprilisban sok említésre méltó esemény történt a magyar és a nemzetközi fociban is, elég, ha csak az új magyar szövetségi kapitány, Erwin Koeman kinevezését, vagy az angol kézbe kerülő Ferencváros eladását említjük.


Erwin Koeman az új kapitány

Már hosszabb ideje veszélyben volt Várhidi Péter szövetségi kapitány helye, és Kisteleki István, a Magyar Labdarúgó-szövetség (MLSZ) elnöke úgy döntött: jöjjön külföldről a megmentő. A sportvezető elsősorban Hollandiában keresgélt – és talált: sikerült megállapodnia ugyanis a korábban a Feyenoordnál dolgozó Erwin Koemannal, hogy vegye át Gera Zoltánék irányítását.

Az őszi világbajnoki selejtezőkön már egy olyan magyar labdarúgó-válogatott szerepelt, amelyet a szurkolók régóta szerettek volna látni. Négy meccsen hét pont a mérleg, és hosszú idő után még él a remény, hogy 1986-ot követően újra ott legyünk a világtornán.

 

Angol kézben az FTC

Hosszú várakozás után sikerült vevőt találni a Ferencváros labdarúgócsapatára. A patinás, ám másodosztályú együttest – valamint a vele együtt „járó” földterületet ­­– a Sheffield United elnöke, Kevin McCabe és a vele kapcsolatban álló befektetői csoport vásárolta meg.

A klub célja persze továbbra is a feljutás volt, ám ez 2008 nyarán még nem sikerült. Az őszi szezonban ellenben jól menetelt a fővárosi együttes, és a telet a tabella élén tölti.


Április főbb futballeseményei
  • Magyarországon gálázott a Brazil Masters 94: a többek között Bebetót is soraikban tudó öregfiúk 6-4-re verték meg a Bp. Honvéd 1986-os csapatát.
  • Magyar játékos bajnoki címe Hollandiában: a januárban szerződtetett Dzsudzsák Balázs megszerezte az első helyet a PSV-vel.
  • Edzőkeringő a Soproni Ligában: Újpesten Urbányi Istvánt Szentes Lázár váltotta, Zalaegerszegen pedig Szlavko Petrovics munkáját köszönték meg.
  • Visszatért Újpestre Sándor György, aki rövid légióskodása alatt nem tudott bekerülni az angol másodosztályú Plymouthba.
  • Kialakult a BL-döntő párosítása: a Chelsea és a Manchester United váltotta meg jegyét a moszkvai fináléra.
  • Belebukott csapata sikertelenségébe a Schalke trénere: Mirko Slomkát menesztette a vezetőség, amely nem sokkal később a holland Fred Ruttennel megállapodott, ám a Twente edzője csak az őszi szezonban vette át a gelsenkirchenieket.
  • Bejelentette visszavonulását a háromszor is a világ legjobbjának választott játékvezető, Markus Merk. A civilben fogorvosként dolgozó sípmester kiöregedett a FIFA-keretből, és már nem volt elég motivációja a folytatáshoz.
  • Bár a hírek szerint Huszti Szabolcs is a Tottenham látókörében volt, a londoni csapat horvát játékossal erősítette meg keretét: Luka Modric költözött nyártól a White Hart Lane-re.

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu