Hivatalos: Ronaldinho elhagyja a Milant

Szerző: shLétrehozva: 2010. december 30. 18:19
A Milan alelnöke bejelentette: Ronaldinho januárban elszerződik a klubtól. Adriano Galliani a középpályás ügynökével folytatott beszélgetés után állt a nyilvánosság elé. Még nem tisztázott, hol folytatja pályafutását a korábbi aranylabdás.


„Közös megegyezéssel arra jutottunk, hogy Ronaldinho januárban távozik a Milantól. Nem érezte azt, hogy szerepelne a csapat jövőképében, ezért mindenképpen menni akart” – nyilatkozta csütörtök kora este Adriano Galliani, miután tárgyalt a játékos ügynökével és testvérével, Roberto de Assisszal.

A Milan alelnöke arra a kérdésre nem tudott válaszolni a Sky Sports tv-csatornának, hogy mely klubban folytatja 2005 aranylabdása, de arra igen, milyen elvek mentén válogatnak az ajánlatok között.

„Visszatér Brazíliába. És hogy melyik klubban futballozik majd? Abban, amelyik a legtöbbet hajlandó fizetni érte” – mondta lényegre törően a sportvezető.

A kérők között van állítólag a Grémio, a Palmeiras és a Flamengo.

Ronaldinho a játéklehetőség hiányával magyarázta távozási szándékát, és kilátásait csak tovább rontotta, hogy a Milan szerződtette a télen Antonio Cassanót.

A 30 éves brazil játékmester 2008-ban igazolt Milánóba a Barcelonától, amely 18,5 millió eurót kasszírozott az üzletből.

 

Szomorú ősz
Ha a számokat nézzük, mindjárt érhetővé válik, miért döntött a távozás mellett Ronaldinho. A bajnokságban noha 11 mérkőzésen pályára lépett, mindösszesen 609 percet kapott, gólt nem szerzett. A Bajnokok Ligájában (és úgy egyáltalán egész ősszel) is csupán egyet, az Auxerre elleni idegenbeli találkozón. A brazil válogatottban 17 percet játszott csereként az argentinok elleni barátságos meccsen egész évben, pedig világbajnoki esztendő volt...

 

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu