Hivatalos: Moyes távozik az MU-tól

Létrehozva: 2014. április 22. 10:16
A brit sajtó nem tévedett, a Manchester United kedden tényleg hivatalosan bejelentette David Moyes távozását.


Sir Alex Ferguson székébe lépni soha nem tűnt egyszerű feladatnak, de az Everton elhagyó skót menedzser papíron hat évre tervezett maradása mindössze 295 nap, tehát kevesebb mint egy esztendő alatt véget ért.

A Manchester United hivatalos Twitter-oldalán közölte először magyar idő szerint délelőtt 9:30-kor, hogy távozik a szakember posztjáról, majd egy szűkszavú közleményben a klub honlapján is megerősítették ugyanezt.

A lapok máris az utódról találgatnak, a Borussia Dortmundból Jürgen Klopp, az Atlético Madridból Diego Simeone, a Paris Saint-Germainből Laurent Blanc és a holland válogatott szövetségi kapitánya, Louis van Gaal lehet az a kör, amelyet a klub elöljárói megkeresnek a következő edző kinevezéséhez. Egyelőre azonban nagy a homály.

A Press Association hírügynökség úgy tudja, hogy a veterán középpályás, Ryan Giggs veheti át átmeneti jelleggel a posztot a nyárig, és mindezt még kedden bejelenthetik az Old Traffordon. Ezzel párhuzamosan több mint valószínű, hogy az óriásit bukó Moyesszal együtt segítői, Steve Round, Jimmy Lumsden és Phil Neville is távoznak.

A Manchester United 34 mérkőzést játszva csak a 7., már 11 vereséget szenvedve, 56 gólt kapva és 40-et lőve. A BL-ről már garantáltan lemarad, az Európa-ligát még megcsíphetné, ám a 6. helytől is hat pont távolságra van.

KAPCSOLÓDÓ CIKKÜNK
A sajtó tudja: kirúgják David Moyest
A mindig jól értesült brit sajtó egybehangzó állítása szerint a Manchester United vezetőségénél betelt a pohár, és rövidesen kirúgják David Moyes menedzsert, akivel példátlan mélyrepülést produkált az együttes....
Tovább a teljes cikkhez »

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu