Hivatalos: Moyes lesz Sir Alex utódja!

Létrehozva: 2013. május 9. 15:41
Az Everton csütörtökön délután hivatalos honlapján közölte, hogy David Moyes elhagyja a nyáron az együttest szerződése lejártával és a Manchester Unitedhez csatlakozik, a távozó Sir Alex Ferguson utódja lesz.


Alig több mint egy nappal azután, hogy a Vörös Ördögök legendája bejelentette, hogy az idény végén befejezi fényes pályafutását máris megnevezték az utódot. Nem a klub, hanem ahonnan az illető érkezik, az Everton!

Egyelőre nem kinevezésről van szó, csak arról, hogy Moyes távozik, mivel hallgat a Manchester United hívó szavára. A Manchester United Facebook-oldalán rögtön az Everton bejelentését követően közleményt adott ki, azonban azt röviddel később eltávolították. Benne arra kérik a szurkolókat, hogy üdvözöljék az új menedzsert, gratuláljanak neki!

A hír nem nagy meglepetés, José Mourinhót leszámítva egyetlen név keringett a levegőben az elmúlt 30-35 órában, a liverpooliakat 11 éve sikeresen, gyakran határos anyagi körülmények között is sikeresen irányító szakember.

Moyes szerda esti órákban találkozott a vele rendkívül szoros és harmonikus viszonyban lévő klubelnökkel, Bill Kenwrighttal, ahol megegyeztek útjaik idény végi elválásáról. Az 50 éves menedzser tájékoztatta a távozási szándékáról és a gyárvárosiak kínálta lehetőség jelentőségéről a klub első emberét, így 11 év munka után, pont, amikor lejár a szerződése megkapja azt az esélyt, amely minden tréner álma lehet, Sir Alex Ferguson helyébe lépni.

A Manchester United eddig a pillanatig nem erősítette meg az utód személyét, de ezek után már csak idő kérdése.

David Moyes Skóciában született 1963-ban, középső védőként a Celticben, Cambridge Unitedben, a Bristol Cityben, a Shrewsbury Townban, a Dunfermline Athleticben, a Hamilton Academicalban és a Preston North Endben is megfordult 1980 és 1999 között. Összesen 535 mérkőzésen 46 gólt szerzett. Edzői pályafutását a Preston North Endnél kezdte, ahol 1998 és 2002 között eltöltött négy évét követően 2002-ben vette át az Everton irányítását.

Munkáját dicséri, hogy az edzők váltkozékony világában 11 éven át meg tudta őrizni posztját, pedig az utóbbi években volt olyan időszak, hogy csaknem két teljes idényen át egyetlen pénzbe kerülő átigazolás nélkül húzta ki. Trófeát nem nyert,  2009-ben döntőzött az FA-kupában. Legsikeresebb csapatát az idei szezonra építette fel, amely sokáig a Bajnokok Ligájáért folyó harcban is állt, végül biztos hatodikként fejezi be majd a szezont a Liverpool előtt.

Sir Alex Ferguson és David Moyes menedzseri mérlege egymás ellen:

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu