Henry szíve szerint újrajátszást kérne

Szerző: shLétrehozva: 2009. november 20. 16:16
Thierry Henry pénteken közleményt adott ki kezezéséről, és kifejtette, az újrajátszást tartotta volna a legigazságosabb döntésnek a FIFA részéről. A francia válogatott és a Barcelona csatára szerint nem csalt, de nagyon sajnálja az ír nemzeti csapatot a történtek miatt.


 

Már most a világtörténelem legemlékezetesebb csalásai között tartják számon Thierry Henry szerdai kezezését, amelyet követően William Gallas az írek hálójába talált, kilőve Franciaországot a világbajnokságra. Henry szerint nem csalt.

„Sokszor elmondtam már, de elismétlem: kézzel értem a labdához – írja közleményében a Barcelona támadója. – Ösztönös mozdulattal nyúltam a labda felé, amely hihetetlen sebességgel közeledett felém. Ott álltam ráadásul az események sűrűjében, ami szintén nem könnyítette a helyzetemet.”

„A meccs után az ír játékosoknak, a bírónak és a sajtónak is elmondtam, hogy érintette a kezemet a labda. Nagyon sajnálom, hogy Írország e miatt az eset miatt nem lesz ott a világbajnokságon, pedig megérdemelte volna. Azt hiszem, az lett volna a legigazságosabb, ha újrajátsszuk a meccset.”

Az újrajátszás esélye közel egyenlő a nullával, a FIFA illetékesei ugyanis úgy határoztak, csak káoszt vonna maga után a precedens értékű ítélet.

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu