Henry csalódottá tette honfitársait

Szerző: shLétrehozva: 2009. február 24. 22:35
A Barcelona számára hízelgő döntetlen született a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjének első mérkőzésén Lyonban. A francia csapat bár hamar megszerezte a vezetést egy szabadrúgásgóllal, a második félidőben Thierry Henry fejesével egyenlített a katalán sztáralakulat. Az 1-1-es döntetlen nem tükrözi hűen a gránátvörös-kékek egész meccsen tapasztalt fölényét.


 

BAJNOKOK LIGÁJA NYOLCADDÖNTŐ, ELSŐ MÉRKŐZÉS:
OLYMPIQUE LYON (francia) - FC BARCELONA (spanyol) 1-1 (1-0)
Lyon, Stade Gerland, 38 000 néző, vezette: Wolfgang Stark (Jan-Hendrik Salver, Mike Pickel-mindhárman németek).
LYON: Lloris - Mensah, Cris, Boumsong, Grosso - K. Keita (Pjanics 88.), Makoun, Toulalan, Juninho (Kallström 79.), Ederson (Delgado 65.) - Benzema. Vezetőedző: Claude Puel.
BARCELONA: Victor Valdés - Daniel Alves, Piqué, Márquez, Puyol - Xavi, Yaya Toure, Busquets (S. Keita, 79.) - Messi, Eto'o, Henry. Vezetőedző: Josep Guardiola.
Gólszerző: Juninho (7.), illetve Henry (67.).
Sárga lap: Toulalan (23.), Grosso (32.), Cris (87.), ill. Daniel Alves (34.), Puyol (61.), Busquets (63.).

Pikáns párosításnak ígérkezett a Lyon és a Barcelona párharca a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjében. A francia és a katalán gárda utoljára 2007 őszén találkozott egymással a BL-csoportmérkőzések során. Akkor a gránátvörös-kékek hazai pályán 3-0-ra simán nyertek, majd idegenben 2-2-es döntetlent játszottak a gallokkal. Utóbbi meccsen a Lyon csapatkapitánya, Juninho Pernambucano duplázni tudott.

 

Nos, a mostani mérkőzés annyiban mindenképpen hasonlít a másfél évvel korábbihoz, hogy a brazil klasszis ismét betalált. Méghozzá már a hetedik percben bevette a mostanában ismét a „potyaformáját” nyújtó Victor Valdéz hálóját. A katalánok kopasz kapusa ezúttal nagyon aláfutott a vendégek csékája által elvégzett szabadrúgásra.

 

Ne gondoljuk azonban, hogy a Barcát ez visszavetette volna, sőt! A katalán sztárcsapat támadótriója vezetésével csak úgy szállította a jobbnál jobb helyzeteket, ám egyikük sem tudott betalálni. A legközelebb a gólszerzéshez a kameruni Samuel Eto’o járt, aki két gyönyörű csel után spiccel a kapufát találta el.

 

Rögtön válaszolt is erre Karim Benzema, aki nem mellékesen a Barcelona egyik fő kiszemeltje volt az elmúlt nyári átigazolási szezonban. A francia támadó fordulásból találta el a lécet, de ennél többre nem futotta, így maradt az 1-0 a félidőben a Lyonnak.

 

 


 

 

A második játékrészben góllá érett a vendégek fölénye. A 67. percben Thierry Henry egy szögletet követően bólintott a hálóba. Ezzel egyenlítettek a katalánok, és továbbra is ők kezdeményeztek. Előbb Dani Alves szabadrúgása, majd Eto’o és Messi „kavarása” okozott gondot a gall védelemnek. Ennek ellenére a győztes „tust” már nem tudta bevinni Josep Guardiola együttese, így maradt az 1-1.

 

Valójában remekül taktikázott a Lyon és megérdemelten játszott döntetlent esélyesebb ellenfelével, ám a katalánok fölénye már-már nyomasztó volt a külső szemlélő számára. Voltak szép pillanatai Claude Puel együttesének, ám ez nem volt elég a győzelemhez. Meleg lesz a „pite” a Nou Campban…

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu