Harminc meccs után kapott ki az MU!

Szerző: shLétrehozva: 2010. december 1. 10:15
Kevesen számítottak arra, hogy a hétvégi 7-1-es iskolajáték után 4-0-s vereségbe szalad bele az Angol Ligakupában a Manchester United, még akkor is, ha tudni lehetett, Sir Alex Ferguson erősen tartalékos kerettel áll ki a West Ham United ellen. A Premier League kiesőjelöltjétől elszenvedett kilenc éve nem látott méretű és harminc meccs után először bekövetkezett zakó után a meglepett szakember a határozatlan védekezésben látta a búcsú okát.


„Természetesen nem számítottam ilyen eredményre – kezdte MUTV-nek adott nyilatkozatát Ferguson. – Ha jobban megnézzük miért kaptunk ki láthatjuk, könnyen elkerülhető gólokat kaptunk, olyanokat, amelyeket ezen a szinten egyszerűen nem lehet."

A Vörös Ördögök hátsó alakzatában helyet kapott a 20 éves Fabio, a 21 esztendős Chris Smalling és a 22 éves Jonny Evans, akik egyaránt ludasak a négy benyelt találatban. A szaktekintély hozzátette, ők hárman igazi leckét kaptak.

„Mindannyian fiatalok, egy darabig nem felejtik el, ami ma történt, de biztos vagyok benne, jó hatással lesz rájuk a búcsú. Kár, hogy egy kupa negyeddöntőjében történt mindez, mert jó esélyünk lett volna megvédeni címünket" – folytatta a skót menedzser, aki szerint jól kezdték a találkozót, ám ekkor elérkezett a fordulópont.

„Többet birtokoltuk a labdát, voltak kisebb-nagyobb helyzeteink és egy ziccerünk, amikor Obertan lövése a kapufára pattant. Nem volt szerencsénk. Eleinte irányítottunk, jól játszottunk, de úgy érzem a meg nem adott első félidei gól megfordította a mérkőzést: onnantól mintha egy másik csapat ellen futballoztunk volna, belelkesedett a West Ham. Ennek ellenére nem tudok mást mondani, borzasztó, elkerülhető gólokat kaptunk." 

A 0-4 ÉS AMI MÖGÖTTE VAN:
  • Utoljára 30 mérkőzéssel ezelőtt, április 3-án a Chelsea-től kapott ki a Manchester United (1-2).
  • A Manchester United utolsó négygólos veresége 2001. november 5-én volt, amikor a Ligakupában (akkor Worthington-kupa) az Arsenal 4-0-ra győzött, mégpedig az Old Traffordon. 
EMLÉKEZTETŐ, ANGOL LIGAKUPA, NEGYEDDÖNTŐ:
WEST HAM UNITED - MANCHESTER UNITED 4-0 (2-0)
London, Upton park, vezette: Mark Clattenburg.
WEST HAM: Green - Faubert, Upson, Tomkins (Reid, 74.), Ben Haim - Barrera (Hines, 76.), Spector, Kovac, Boa Morte - Obinna, Cole (Stanislas, 89.). Menedzser: Avram Gant.
(kispad: Boffin, Reid, Parker, Stanislas, McCarthy, Hines, Piquionne)
MU: Kuzsczak - O'Shea, Smalling, Evans (Brown, 73.), Fábio (Rafael, 65.) - Anderson, Fletcher, Giggs, Obertan - Chicharito, Bebé (Macheda, 46.). Menedzser: Sir Alex Ferguson.
(kispad: Amos, Brown, Rafael, Pak, Carrick, Eikrem, Macheda)
Gólszerző: Spector (22., 37.), C. Cole (56., 66.)
KAPCSOLÓDÓ CIKKÜNK
Megalázták az MU-t, nyert az Arsenal
VIDEÓ! Londoni örömünnepet tartottak az angol Ligakupa negyeddöntőjében, hiszen a West Ham United és az Arsenal is továbbjutott az idei sorozatban. A Kalapácsosok ráadásul a Manchester United testén át vágtattak tovább, a...
Tovább a teljes cikkhez »

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu