Harcos meccsen nyert a Pápa Gyirmóton

Szerző: shLétrehozva: 2008. október 4. 21:02
Rendkívül indulatos mérkőzésen 2-1-re győzött a Pápa együttese a listavezető Gyirmót otthonában az NB II Nyugati csoportjának kilencedik fordulójában. Az első félidőben Schrancz szerzett vezetést szabadrúgásból a vendégeknek, amit a 43.percben Rebryk növelt kétgólosra. A szünet után Kozmér szépített büntetőből. A mérkőzés eléggé paprikás volt, hiszen a tíz sárga lap mellett Rajnayt a vendégektől, míg Borost a hazaiaktól állított ki a játékvezető.


LABDARÚGÓ NB II, NYUGATI CSOPORT, 9. FORDULÓ:
GYIRMÓT SE – LOMBARD PÁPA 1-2 (0-2)
Gyirmót, 1000 néző, vezette: Németh Á. (Butkai Zs., Márton Zs.)
GYIRMÓT: Boros – Pirka, Böjte, Kozmér, Szabó Cs. – Ribi, Kiss ZS. (Polyák, 62.), Baumgartner (Horváth R., 76.), Bieder – Nagy L. (Nyári, 62.), Kovacsics. Vezetőedző: Kiprich József.
PÁPA: Szűcs – Tóth G., Farkas A., Császár, Rajnay – Varga G., Schrancz, Imrik, Gyömbér (Germán T., 16., Sipos 59.) – Rebryk, Szabó Zs. (Venczel, 82.). Vezetőedző: Kovács László.
Gólszerző: Kozmér (11-esből, 58.), ill. Schrancz (15.), Rebryk (43.)
Sárga lap: Nagy L. (27.), Kozmér (39.), Ribi (47.), Kiss Zs. (54.), Szabó Cs. (75.), ill. Rajnay (12.), Szabó Zs. (17.), Farkas A. (36.), Germán T. (50.), Imrik (86.)
Piros lap: Boros (84.), ill. Rajnay (57.)

 

A mérkőzés előtt Szűcs Lajos, a vendégek csapatkapitánya átadta a hazaiaknak az előző szezonban megszerzett bronzérmeiket, hiszen szerintük a pályán elért eredmény alapján ők végeztek a dobogó harmadik fokán. Az előzmény: az MLSZ a tavalyi szezon végén négy pontot levont a kék-sárgáktól, mert jogosulatlanul szerepelt a gyirmóti védő, Pirka Tamás.

 

Jó iramban kezdődött el a találkozó, s még negyedóra sem telt el, mikor megszerezte a vezetést a vendégegyüttes. Szabó Zsolttal szemben szabálytalankodtak a kaputól húsz méterre, s a labda mögé Schrancz Balázs állt. A pápai középpályás két lépésből gyönyörűen tekert jobb lábbal a kapu jobb felső sarkába, a hazaiak hálóőrének esélye sem volt védeni (0-1).

 

A folytatásban a csapatok kevés helyzetet dolgoztak ki, s inkább egymás játékának a tördelésével voltak elfoglalva, mint a gólszerzéssel. A találkozónak ebben a szakaszában rengeteget szabálytalankodott mindkét együttes, a játékvezető néhány sárga lappal próbálta lecsillapítani a kedélyeket - nem sok sikerrel.

 

A félidő végén is inkább a vendégek támadtak többet, és Szabó Zsolt is közel állt a gólszerzéshez, azonban tizennyolc méteres lövése a felsőkapufán csattant.

 

Nem telt el két perc sem Szabó helyzete után, amikor kétgólosra növelte előnyét a vendégegyüttes. Varga Gábor jobboldali beadása után Rebryk elé került a labda, aki tíz méterről lőtt laposan a kapu jobb alsó sarkába (0-2).

 

A szünet után minden ott folytatódott, ahol az első játékrész félbemaradt. Jó iramú volt a találkozó, de rengeteget szabálytalankodnak a játékosok, így nem alakul ki folyamatos játék.

 

A mérkőzés 58. percében kissé váratlanul, de megszerezte a szépítő találatot a hazai együttes. Baumgartner indította remekül Ribit, akit a tizenhatoson belül, gólhelyzetben rántott le Rajnay, amiért a játékvezető büntetőt ítélt a gyirmótiaknak.

 

A pápai játékos a szabálytalanságért megkapta második sárga lapját, így a kiállítás sorsára jutott. A tizenegyesnél a labda mögé Kozmér állt, aki nagy erővel lőtt a kapu bal oldalába (1-2).

 

A második félidő végén is rendkívül indulatos volt a találkozó, és reklamálás miatt Kovács Lászlót, a pápaiak edzőjét küldte el a játékvezető a kispadról.

 

A találkozó 84. percében azonos létszámba került a két együttes, mikor egy pápai kontrát követően Boros a tizenhatoson kívül elütötte a csereként beállt Vencelt, s ezért a játékvezető azonnali piros lappal kiállította a kapust.

 

A gyirmótiak kihasználták mind a három cserelehetőséget, így Biedernek kellett a kapuba állnia.

 


EDZŐSZEMMEL:
Kiprich József: Egy félidőnyi előnyt adtunk a Pápának, a második játékrészben pedig már nem tudtuk behozni a hátrányunkat.
Kovács László: Ez mérkőzés a nyugati csoport rangadója volt, s egy ragyogó ellenfelet győztünk le. Minden tiszteletem a játékosoké. Ezen a mérkőzésen inkább egy másik játékvezetőnek kellett volna fújnia a sípot.

 

 

 

 

 

 

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu