Halálra gázolták a foci-vb vándorát

Szerző: SHLétrehozva: 2013. május 15. 13:31
A 42 éves Richard Swanson a fejébe vette, hogy az Egyesült Államok északnyugati csücskéből, Seattle-ből egészen Brazíliáig gyalogol labdavezetéssel. Így, mintegy 10 ezer mérföldet vándorolva tiszteleg a jövő évi labdarúgó-világbajnokság előtt. Azonban két héttel az indulása után halálra gázolta egy teherautó.


 

Május elsején azzal a céllal indult el a 42 éves Richard Swanson seattle-i otthonából, hogy 10 ezer mérföldön át gyalogol egy focilabdát vezetve egészen Brazíliáig, a 2014-es labdarúgó-világbajnokság helyszínéig. A tervezett útvonal átvezetett szinte egész Latin-Amerikán.

Május 14-én azonban, Lincol City határán, a 101-es út mentén gyalogolva, elgázolta egy arra haladó kisteherautó. A sofőr azonnal megállt, és segítséget hívott, de a kórházban már csak a férfi halálát tudták megállapítani. A hosszú utat fényképekkel akarta dokumentálni, a gépét és a magával vitt kék futball-labdát megtalálták.

"Úgy halt meg, hogy azt csinálta, amit szeretett. Ez az egyetlen vigaszom" - írta Facebook-oldalán fia, Denis Swanson. - Apa, bármit megadnék, hogy csak még egy napot veled tölthessek. Egy napon folytatni fogom az utazásodat, a te nevedben."

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu