Guardiola váltja Wengert?

Szerző: SHLétrehozva: 2012. február 19. 10:41
Az Arsenal vezetői döntő lépésre szánhatják el magukat a nyáron, megkörnyékeznék ugyanis Pep Guardiolát, a Barcelona sikeredzőjét. Arsene Wengernek az újabb kupakudarc után telt ki a becsülete, pedig a sunderlandi vereség sem törte le a francia szakembert.


 

Az Arsenal szombaton 2-0-ra kikapott Sunderlandben, ami azt eredményezi, hogy az FA-kupának már a nyolcaddöntőben búcsút intettek az Ágyúsok.

A találkozót ráadásul egy milánói 0-4 előzte meg, így a piros-fehérek szinte bizonyosan trófea nélkül zárják sorozatban a hetedik idényüket is.

Az elmúlt napok fejleményei a klub elöljáróinál is kiverték a biztosítékot, és komoly átalakulások várhatók nyáron a Daily Mail brit lap információi szerint: Arsene Wengert bevennék az igazgatótanácsba, a megüresedett kispadra pedig Pep Guardiolát nyernék meg.

A katalán sikerkovács megszerzése nem reménytelen, hiszen szerződése júniusban lejár a Nou Campban, és egyelőre nem döntött arról, hogy meghosszabbítja-e.

„Még nem határoztam. Amikor biztos leszek magamban, a Barca is tudni fog róla. Négy éve vagyok itt, nem szabad semmit sem elkapkodni” – fogalmazott a napokban Guardiola.

„Most azt tartom helyesnek, ha kis időt kérek. Nagyon komoly feladatok állnának előttem, csak maximális elköteleződéssel lehetne megcsinálni őket.”

Wenger távozását csak elősegítheti, amilyen nyilatkozatot adott a szombati kupabúcsút követően.

„Mindent kiadtunk, ami a lábunkban volt. Nagyon nehéz meccsen vagyunk túl. Szerencsétlen sorsolást fogtunk ki, gyors egymásutánban két idegenbeli meccset kellett játszanunk. A gyep ráadásul mindkét alkalommal borzasztó állapotban volt” – magyarázkodott a szakvezető.

„Keményen harcoltunk (Sunderlandben). Kicsit pechesnek is érzem magunkat, hiszen Webb úr egy százszázalékos tizenegyest nem adott meg nekünk, majd az első lövésből gólt kaptunk.”

Wenger azt ugyanakkor nem említette meg, hogy Alex Song kezezése nyomán a Fekete Macskák is tizenegyest rúghattak volna, már az első negyedóra végén.

„Most egyetlen válasz létezik: egységesnek maradni, harcolni és a következő meccsre összpontosítani. Következő szombaton nagy meccs vár ránk a Tottenham ellen, és három játékost is elvesztettünk. Kezdünk szűkösen lenni” – utalt Wenger arra, hogy Francis Coquelint, Sébastien Squillacit és Aaron Ramseyt is sérülés miatt kellett lecserélni.

KAPCSOLÓDÓ CIKKÜNK
Arsenal: teljes szétesés, kupabúcsú
Az Arsenal a hétközi BL-fiaskó után ismét leszerepelt, a Sunderland 2-0-val búcsúztatta az FA-kupa nyolcaddöntőjében. Oxlade-Chamberlain öngólt vétett, a mozdulat szimbolikus jelentőséggel bír. Szinte bizonyos, hogy tavasszal...
Tovább a teljes cikkhez »


Címkék: Arsene Wenger
 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu