Guardiola: Elszúrtam, enyém a felelősség

Szerző: SHLétrehozva: 2014. április 30. 01:12
Háromszáznegyvenkét tétmeccsből egy sem végződött ilyen súlyos vereséggel Pep Guardiola számára, mint a kedd esti, amikor a Real Madrid 4-0-val lépte le a Bayern Münchent annak otthonában, az Allianz Arenában. A katalán tréner vállalja a felelősséget a kudarcért, és igyekszik lelket önteni a játékosokba a szezon hátralévő részében. Hosszabb távon tervez a Bayernnel, cáfolta, hogy bármi alapja lenne azoknak a pletykáknak, amelyek más csapatokkal, köztük az MU-val hozták összefüggésbe.


Pep Guardiola: „Nehéz este mindannyiunk számára. A vereség oka, hogy nem játszottunk jól, nem voltunk elég kombinatívak, hiába volt többet nálunk a labda. Manchesterben és Madridban érvényesült az akaratunk, most azonban nem. Egy ilyen csapat ellen nincs esélyed, ha nem tudod kontroll alatt tartani a meccset. Átjáróház volt a középpályánk. Elismerem a felelősségem. Ez a legmagasabb szint, itt minden hibát megbüntetnek. Igyekszem segíteni a játékosoknak, hogy túltegyék magukat ezen a kudarcon."

Guardiola arra gondolhatott, hogy a Bayern nem tudta igazi nyomás alatt tartani a Realt, így pedig visszafelé sült el a taktikai fegyver, miszerint klasszikus védekező középpályás nélkül, a lehető legoffenzívabb felállásban harcol a Bayern.

Ezt igazolja vissza a statisztika is, Kroosnak és Schweinsteigernek összesen három értékelhető megmozdulása volt a defenzív mutatók alapján, ha a squawka.com futballstatisztikákkal foglalkozó portál adatait böngésszük. Kroos öt szereléséből egy sem sikerült.

A szünetben beküldte ugyan Martínezt a katalán tréner, de akkor már öt gólra volt a továbbjutástól a német együttes...

Carlo Ancelotti, a Real Madrid mestere még sohasem veszített a Bayern ellen, és már csak egy lépésre van edzői karrierje harmadik BL-sikerétől.

“A legjobb meccsünk volt, főleg annak tudatában, hogy ki volt az ellenfél, és nem feltétlenül mi voltunk az esélyesek a párharc előtt. Fontos volt, hogy a három elődöntő után végre eljusson a Real a fináléba. A motivációnk a csúcson, lehetőségeink végső határáig küzdünk majd a döntőben. 3-0-nál már a célegyenesben voltunk, de nem hagyhattunk ki, én már kaptam ki edzőként ilyen állásról BL-döntőben. Sajnálom Xabi Alonsót, remélem meg tudjuk oldani a helyettesítését. Chelsea vagy Atlético Madrid? Nem tudok választani, az egyik csapat rutinosabb, a másik egységesebb. A fociban a legfontosabb a csapatrészek közötti egyensúly, beérni látszik a munkánk gyümölcse. Kivégeztük a tiki-takát? Az is foci, és a focit nem lehet megölni" - nyilatkozta az olasz mester.

EMLÉKEZTETŐ - LABDARÚGÓ BAJNOKOK LIGÁJA, ELŐDÖNTŐ-VISSZAVÁGÓ
BAYERN MÜNCHEN-REAL MADRID 0-4 (0-3)
München, Allianz Arena, vezette Pedro Proenca (portugál).

BAYERN: Neuer - Lahm, Boateng, Dante, Alaba - Kroos, Schweinsteiger - Robben, Müller (Pizarro, 72.), Ribéry (Götze, 72.) - Mandzukic (Martínez, 46.). Vezetőedző: Josep Guardiola.
Cserepad: Raeder, Van Buyten, Martínez, Rafinha, Pizarro, Götze, Höjbjerg.

REAL: Casillas - Carvajal, Ramos (Varane, 74.), Pepe, Coentrao - Modric, Alonso, Di María (Casemiro, 84.) - Bale, Benzema (Isco, 80.), Ronaldo. Vezetőedző: Carlo Ancelotti.
Cserepad: Diego López, Varane, Marcelo, Casemiro, Morata, Isco, Illarramendi.

G.: Ramos (15., 20.), Ronaldo (34., 90.)

Sárga lap: Dante (16.), ill. Xabi Alonso (38.)

Tj.: a Real 5-0-val.

A MECCS ÖSSZEFOGLALÓJA:


Bayern Munich 0-4 Real Madrid | All Goals n... by f100001463044728

Címkék: josep_guardiola
 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu