Gareth Bale triplázott Angliában

Szerző: SHLétrehozva: 2013. május 2. 14:35
Gareth Bale-t, a Tottenham Hotspur 23 éves wales-i szélsőjét nemcsak a futballisták szavazták meg az Év Játékosának Angliában, hanem a labdarúgással foglalkozó szakírók is őt találták a legjobbnak. A Premier League-ben így már három díj is bizonyítja, hogy ez az év vitathatatlanul az övé volt.


 

Újra megerősítés nyert, hogy 2013-ban minden kétséget kizáróan Gareth Bale, a Tottenham Hotspur 23 éves szélsője volt a legjobb játékos Angliában. Miután a riválisok már korábban megszavazták, és a legjobb fiatal játékosnak járó díjat is elnyerte, most az újságírók is trónra emelték.

A szavazáson Bale a voksok 53 százalékát szerezte meg, a tavalyi győztes Robin van Persie-t (Manchester United), Juan Matát (Chelsea) és a mindössze két szavazatot kapó Luis Suárezt (Liverpool FC) előzte meg, a góllövőlistát vezető holland csatárt nem sokkal.

Bale a 2012/2013-as szezonban eddig összesen 24 gólt szerzett, a bajnokságban 19 alkalommal volt eredményes, vezetésével a Spurs a negyeddöntőig jutott az Európa Ligában, a Premier League-ben pedig versenyben van az első négy, Bajnokok Ligája-indulást érő hely valamelyikéért.

A díjat hivatalosan a május 9-i gálán adja át az Angol Labdarúgó Szövetség (FA). Az 1948 óta létező hivatalos elismerést Tottenham-futballista legutóbb 1999-ben kapta meg, akkor a francia David Ginolát látták a legjobbnak a szakírók, wales-i játékos pedig 1985-ben, Neville Southall, a legendás Everton-kapus személyében.

"Ezt a díjat az emúlt években a labdarúgás legnagyobb nevei nyerték el, így megtisztelőnek érzem, hogy a Futballszakírók Szövetsége (FWA) idén engem is közéjük szavazott" - mondta Gareth Bale, mikor megtudta a hírt.

Andy Dunn, az FWA elnöke (és a Sunday Mirror vezető sportújságírója) szerint a rohamosan fejlődő Bale egy napon olyan szintre fog emelkedni, mint most Lionel Messi és Cristiano Ronaldo.

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu