Furcsa eltiltást követelnek Ribérynek

Létrehozva: 2014. szeptember 7. 14:26
Michel Platini ellenzi Franck Ribéry döntését, miszerint visszavonult a francia labdarúgó-válogatottól. Az UEFA elnöke eltiltást kér a FIFA-tól a mindössze 30 évesen, a hazai rendezésű Eb-ről lemondó középpályásnak.


„Képtelen vagyok felfogni ezt a döntést – kezdte éles hangú nyilatkozatát a Bildnek a francia szakember, aki logikusan hozzátette. – Nem a játékos döntése, hogy bekerül a válogatottba vagy sem, hanem az edzőé."

„Franck nem határozhat egymaga arról, hogy játszik a kék mezben vagy sem. Ha Didier Deschamps számít rá, akkor nincs más választása, jönnie kell. Ezt mondja ki a FIFA szabályzata, ha mégsem hallgat a szóból, akkor három mérkőzésre felfüggeszthetik klubjánál, a Bayern Münchennél" - helyezte kilátásba a következményeket Platini.

„Eleve érthetetlen az egész helyzet számomra, francia, 2016-ban saját közönsége előtt játszhat az Eb-n."

Platini kitért arra, hogy hasonló eltiltás nem hozható szóba Philipp Lahm esetében, aki hasonlóan korán, és saját elhatározásából fejezte be a válogatottal. Ahogy fogalmazott, a hátvéd döntését egyeztette Joachim Löw szövetségi kapitánnyal, aki áldását adta rá. Mindez azonban nem történt meg Ribéry és Deschamps esetében. Ez a különbség.

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu