Fergusont fellelkesítették az ifjoncok

Szerző: shLétrehozva: 2011. augusztus 8. 12:14
Szó se róla, nincs egyedül a Manchester United skót menedzsere! Sir Alex Ferguson lelkendezve ünnepli a Vörös Ördögök ifjoncait, akik vasárnap a szünet után rendkívül sokat tettek azért, hogy az együttes 0-2-ről fordítson a Manchester City ellen a Community Shield-találkozón. A rutinos szakember külön kiemelte Tom Cleverley teljesítményét, de a szünetben becserélt Phil Jonesszal és Jonny Evansszel is elégedett volt.


 

Az első játékrészben Joleon Lescott és Edin Dzeko találatával 2-0-ra elhúzott Roberto Mancini együttese, pedig már ekkor sem játszott alárendelt szerepben a bajnoki címvédő. Ferguson a szünetben rendkívül bátor lépésre szánta el magát, a tapasztalt Rio Ferdinand, Nemanja Vidics és Michael Carrick helyére beküldte Cleverley-t, Evanst és Jonest, a United pedig szárnyakat kapott. A szintén ifjú Chris Smalling szépített, majd Luis Nani duplázott, második találatát közvetlenül a lefújás előtt szerezte.

„Remek teljesítmény volt! Már az első félidőben mi voltunk a jobbak, de ellenfelünk fizikailag fölénk nőtt, a pontrúgásaik pedig komoly veszélyt jelentettek, ezen változtatnunk kell majd, A találkozó addigi képével ellentétes volt ugyan a szünet előtti időszak, de a gólok mindig megváltoztatják a mérkőzéseket. A második találat után azt gondoltam, kivégeztek bennünket…” – értékelt Ferguson.

A skót tréner egyébként elárulta, nem brahiból küldte pályára a szünetben az ifjoncok trióját.

„Nagyon kíváncsi voltam, mire képesek ilyen nehéz helyzetben. Nagy kihívást várt rájuk, de jól tették a dolgukat. Bízunk ezekben a fiatal labdarúgókban” – jegyezte meg a szakember.

Sir Alex Ferguson többször említett hármasából Evans már évek óta az első csapat bő keretéhez tartozik, Jones azonban a nyáron érkezett a Blackburntől, míg Cleverley a legutóbbi szezonban kölcsönben a Wiganben pallérozódott.

„Szép jövőt sejtet Jones és De Gea érkezése. Mindketten nagyszerű labdarúgók, de Ashley Young is csak 26 éves. Rá viszont már nyugodtan mondhatjuk, hogy rutinos játékos, mert éveket futballozott az Aston Villában. De most új kihívást kapott azzal, hogy a Unitedben szerepelhet.”

Sok szakértő és szurkoló is bírálta a legutóbbi szezonban a Premier League aranyérmesét, de Ferguson természetesen kiállt fiai mellett.

„Az emberek azt hajtogatták, messze vagyunk a United korábbi nagycsapataitól. De mindenkit emlékeztetek arra: rengeteg fiatalunk van, valamennyien fejlődnek majd. Visszahoztuk Cleverley-t a Wigantól, ismét itt van Welbeck és Diouf. Mindhárman kiváló futballisták, de Jones és De Gea előtt is szép jövő áll. Hiszek bennük és a tudásukban, de a Premier League-ben sohasem lehetsz biztos magadban. Nagyon nehéz ez a bajnokság. Ezúttal hat csapat számít bajnokesélyesnek, nehéz szezon előtt állunk”

A Manchester United vasárnap Gera Zoltán és Fülöp Márton csapatánál, a West Bromnál vendégeskedik a PL első fordulójában.

KAPCSOLÓDÓ CIKKÜNK
Nanié a végszó, 0-2-ről az MU-é a Shield
VIDEÓ! Óriási mérkőzésen 0-2-es hátrányból felállva, a 94. percben belőve a győztes gólt a Manchester United nyerte meg a Community Shieldet a városi rivális City ellen a Wembleyben. A Vörös Ördögök két hiba után a szünetre nagy...
Tovább a teljes cikkhez »

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu