Ferguson és Wenger harca Guardioláért

Szerző: shLétrehozva: 2009. december 23. 19:30
Fantasztikus, ám nagy valószínűséggel pletykaszintű értesülések láttak napvilágot a Daily Mailben szerdán. A Barcelona fiatalon legendássá vált edzője, Pep Guardiola szerződése a nyáron lejár a katalánoknál, így elkezdődött érte a harc. Egyelőre csak verbálisan... A két angol mamutklub, a Manchester United és az Arsenal menedzsere mindenesetre szívesen látná őt utódjaként.


A gránátvörös-kékek egykori klasszis játékosa elsővées edzőként szó szerint mindent megnyert a csapattal, amit csak lehetett. Guardiola vezetésével Carles Puyolék bajnokok lettek, megnyerték a spanyol kupát, a Bajnokok Ligáját, a klubvilágbajnokságot, az Európai Szuperkupát és a spanyol szuperkupát is. Maradt-e még motivációja a fiatal trénernek Kubala László egykori együttesénél?

Erre apellál Sir Alex Ferguson és Arséne Wenger is. A futballvilág legzseniálisabb edzői közé tartozó menedzserek egyaránt úgy vélik, a korábbi válogatott középpályás lehet a megfelelő utódjuk klubjuknál. 

A Daily Mail információi szerint magát Guardiolát is foglalkoztatja a gondolat, hogy egyszer kipróbálja magát a szigetországban, ahol a menedzsereknek hagyományosan kiterjedtebb a feladatkörük, mint a kontinens bármely pontján. 

Bár a katalánok jelenlegi elnöke, Joan Laporta szeretné meghosszabbítani a tréner lejáró szerződését, ám ez nagyban függ attól, hogy milyen eredménnyel zárul a Barcelona tavasszal esedékes tisztújítása... 

A brit bulvárlap úgy tudja, Guardiola akár már áprilisban csatlakozna Fergusonhoz, aki mellett tovább fejleszthetné szaktudását. Utóbbi különösen nevetséges pletykának tűnik, hiszen ki látott már olyat, hogy a bajnokesélyes csapat edzője az idény vége előtt egy hónappal hagyja ott az együttest?

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu