Felavatták Puskás bronzszobrát

Létrehozva: 2014. április 21. 17:12
Felavatták a felcsúti Puskás Ferenc Labdarúgó Akadémia mértani középpontjában a névadó egészalakos bronzszobrát.


"Szobrot kegyeleti okokból szokás állítani, de Puskás Ferencre nem csak emlékezni akarunk, ugyanis azt szeretnénk, hogy a fiatalok erőt merítsenek ebből a szoborból, hogy miként lehet egy vidéki fiúból ünnepelt sztár" - mondta a húsvéthétfőn tartott ünnepségen Orbán Viktor miniszterelnök, az intézmény alapítója.
A kormányfő kijelentette: ez az alkotás nemcsak a múltnak szól, hanem legalább annyira a jövőnek is.

Domonkos Béla szobrász művét Orbán Viktor mellett az Aranycsapat egykori csapatkapitányának özvegye, továbbá Mészáros Lőrinc, a PFLA elnöke és a szobrot adományozó Végh Gábor leplezte le.

Ezt követően a 17 éven aluliak számára hetedik alkalommal kiírt Puskás Suzuki Kupa utánpótlás labdarúgótorna hat résztvevőjének, a spanyol Real Madridnak, a görög Panathinaikosznak, a horvát Dinamo Zagrebnek, az ausztrál Melbourne Football Institute-nak, a Budapest Honvédnak és a házigazda PFLA-nak a csapatkapitányai megkoszorúzták a szobrot.

Az ünnepélyes műsor Makovecz Imre mellszobránál folytatódott, ahol két püspök felszentelte és megáldotta a Puskás Akadémia Pancho Arénát, amelynek megnyitó ünnepsége 18 órakor kezdődik. Egy órával később a Puskás Suzuki Kupa fináléjával, a PFLA-Real Madrid mérkőzéssel avatják fel a stadiont.

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu