Fejszés(!) üldözés egy magyar pályán

Szerző: shLétrehozva: 2010. március 29. 19:39
Vascsövekkel és fejszékkel támadtak Bükön azokra a soproni futballszurkolókra, akik állítólag megvertek néhány, a helyi klubhoz tartozó ifistát. A rendőröknek kellett közbeavatkozniuk, ami miatt néhány percig a játék is szünetelt.


 

A büki NB III-as meccsre vonattal érkező soproni drukkerek a találkozó előtt az utcán randalíroztak, gyerekeket pofoztak meg, a meccsen pedig görögtüzeket gyújtottak meg és petárdákat dobáltak a vasnepe.hu beszámolója szerint. Végül aztán ők húzták a rövidebbet: néhány helybeli vascsövekkel, fejszékkel felfegyverkezve megkergette őket.

„A mérkőzés előtt láthatóan már felajzott állapotban érkezett mintegy 50-60 soproni szurkoló, akik aztán az élő fába is belekötöttek - mondta Takács Gábor, a büki együttes edzője. - Állítólag pár helyi fiatalt - az U16-os és az U18-as együttes néhány játékosát - már az utcán megvertek. Ezt még tetézték azzal, hogy közülük  sokan jegy nélkül lógtak be a találkozóra, ráadásul nem a vendégszektorba mentek át, hanem önkényesen elfoglalták a büki nézők helyét.”

A szakember elmondta, a vendégdrukkerek görögtüzeket gyújtottak, petárdáztak, szidták az ellenfelet, a félidőben például 15-20 fő közülük a pályán focizott. A második félidőben sem csillapodtak a kedélyek: megpróbálták a szektorukban lévő székeket összetörni. A félidő elején aztán vascsövekkel, fejszékkel felfegyverkezve megérkeztek a meccs előtt megvert büki srácok rokonai, és ez a három ember a komplett soproni tábort megkergette. Emiatt - miután a soproniak közül néhányan a pályára menekültek -  a 63 és a 66. perc között állt is a játék, szerencsére a rendezőknek sikerült szétválasztaniuk a feleket.

A vasnepe.hu információi szerint a lefújás után sem maradt abba a harc: a három bükihez még további öt-hat ember csatlakozott és úgymond hajtóvadászatot indítottak a soproniak után. A vendégtábor futott amerre tudott, sokan a régi költségvetési intézet területére ugráltak be: itt viszont csapdába estek, mert a jó helyismerettel rendelkező bükiek bekerítették őket. Hogy ott mi történt, azt nem tudni, mindenesetre az időközben a négy kocsival a helyszínre érkező rendőrök két büki lakost a helyi rendőrőrsre, csoportosan elkövetett garázdaság bűntett alapos gyanúja miatt előállítottak. Idővel aztán mind a soproniak, mind a bükiek visszaszivárogtak a pályára, ahol valamennyien a saját igazukat bizonygatták - azaz: a másik ütött először.

Végül aztán a rendőri jelenlétnek köszönhetően megnyugodtak a kedélyek,a soproniak vonattal rendben elhagyták Büköt. Szerencsére a csetepatéban komolyabb sérülés nem történt, a mentők ügyeletese a vasnepe.hu érdeklődésére közölte: nem kellett autót küldeniük Bükre.

Címkék: labdarúgás
 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu