El: a Győrnek sikerült, a Vidinek nem

Szerző: shLétrehozva: 2010. július 22. 22:21
Az egyik szemünk kacarászik, a másik zokog: míg a Győr 2-0-ra legyőzte a kazah Atirau együttesét, addig a Videoton Mariborban kapott ki ugyanilyen arányban, ez pedig azt jelentette, hogy a fehérváriak kiestek a labdarúgó Európa-liga 2. selejtezőkörében. Az ETO 5-0-s összesítéssel búcsúztatta a szerényebb képességű ellenfelet és a Montpellier-vel találkozik, a Vidi azonban csak az első tíz percben focizott és Volás duplájával megérdemelt vereséget szenvedett. Összességében 3-1-gyel esett ki a Mezey-alakulat.


EURÓPA-LIGA, 2. SELEJTEZŐKÖR, VISSZAVÁGÓK:
MARIBOR (szlovén) - VIDEOTON  2-0 (1-0)
MARIBOR: Pridigar – Mejac, Rajcevic, Andjelkovic, Viler – Mezga (Pavlicic, 89.), Mertelj, Bacinovic, Ilicic (Cvijanovic, 78.) – Marcos Tavares, Volás (Jelic, 93.). Vezetőedző: Darko Milanic.
VIDEOTON: Bozsovic – Andjic, Horváth G., Lipták, Elek – Polonkai (Djordjics, 27.), Sándor Gy., Farkas B., Gosztonyi – Alves, Lencse (Nikolics, 63.). Vezetőedző: Mezey György. 
Gólszerző: Volás (39., 80.)
Sárga lap: Volás (3.), Bacinovic (78.), ill. Elek (19.), Horváth (53.)
Továbbjutott: a Maribor, 3-1-gyel.

Kár érte, nagyon kár. Pedig Mezey György vezetőedző azt ígérte, tudja a siker kulcsát, és könnyebb meccsre számít Szlovéniában, mint azt az első mérkőzésen tapasztalták. Otthon jönniük kell, nem tömörülnek be annyira - vélte a mester.
Ennek megfelelően kezdte a Vidi a találkozót, bátran, erőszakosan letámadva játszott és igyekezett tartani a labdát. Ezután egyre kiegyenlítettebbé vált a csata, sőt, lassan átfordult a mérleg nyelve - egyre jobb lett az ellenfél.
Ezt koronázta meg Volás az első félidő hajrájában, gólja még nem volt végzetes, hiszen így is, úgy s be kellett találni a maribori kapuba. Negyvenöt perc még rendelkezésre állt.
De minek?!, Az egyetlen Djordjics lövést leszámítva esélyünk sem volt az egyenlítésre. A Vidi érthetetlenül feltette a kezét, hogy aztán nem sokkal a vége előtt le is döfjék.
Rossz volt nézni, ahogy szórakoznak a magyar ezüstérmessel, ráadásul a hazai szurkolók még az "Öld meg a magyart!" rigmussal is belénk rúgtak. Hitetlenül, lélektelenül és gyenge erőnléttel még júliusban sem lehet rátalálni a dicsőségre. Hiába a sok pénz...
GYŐRI ETO - ATIRAU (kazah)  2-0 (0-0)
Gólszerző: Alekszidze (47.), Nicorec (52.)  
Továbbjutott: a Győri ETO, 5-0-val.
A legfontosabb, hogy az Európa-liga 3. selejtezőkörében a francia Montpellier-vel találkozik az NB I legutóbbi bronzérmese. Mindez nem jöhetett volna létre, ha a kinti 3-0 után - a FIFA felülírta a 2-0-t, mert az ellenfélnél az egyik játékos jogosulatlanul szerepelt - odahaza további kettőt vágott az ETO.
Az első félidőben még kivárt Pintér Attila legénysége, a második elején viszont két megmozdulással tönkretette az Atiraut. Előbb Alekszidze pöccintett, majd Nicorec emelt szenzációsan - a mieink továbbléptek, ennek pedig még egy kazah csapattal szemben is örülnünk kell.
Mert meg kell becsülni, hogy a zöld-fehérek már két kört mentek, a Debrecen is továbbjutott a Bajnokok Ligájában, azaz van még kiknek szorítanunk.
Nekünk ez maradt.
ÉLŐ KÖZVETÍTÉS:
2. félidő (Maribor-Vidi):
94. Vége a meccsnek! A Videoton megérdemelten esett ki, mert hitetlenül futballozott. 2-0!
93. Maribori csere: Jelic be, Volás le.
Kettő perc a ráadás.
GYŐR-ATIRAU 2-0 - VÉGE!
Győzött és továbbjutott a Győr az Európa-liga 2. selejtezőkörében. Bravó, ETO!
89. Maribori csere: Pavlicic be, Mezga le.
80. GÓL! Volás! Nagy a baj! Jobbról jött középre a szöglet, Bacinovic kapura fejelt, Bozsovics ezt még kiütötte, mint ahogy Volás újrázását is. Harmadjára azonban már tehetetlen volt, a meccs hőse, Volás megint lőtt - 4 méterről a kapu közepébe. 2-0!
78. Maribori-csere: Cvijanovic be, Ilicic le.
78. Bacinovic-sárga.
69. Tavares utánozta le Liptákot, de ő nem mellé, hanem a kapus kezébe bikázta a szabadrúgást.
65. Lipták lőtt centikkel a jobb alsó mellészabadrúgásból, a hazai félpálya felétől.
63. Vidi-csere: Nikolics be, Lencse le.
62. Úúúúúúúú, Djordjics 19 méterről bombázta kapura középről, de a kapus elvetődve védett. Nagy helyzet!
Öld a magyart!
A szlovénokról nem gondoltuk volna, hogy ilyenek. A stadionban lévő szurkolósereg azt énekelte, hogy "Öld a magyart!" Szégyen!!!
60. Mezgaaaaaa! 13 méterről lőtt el keresztbe, milliméterekkel a kapunk jobb oldala mellett a jobbösszekötő helyéről. Huhhhhh!
53. Horváth-sárga. Volásnak rúgott oda keményen.
GYŐR-ATIRAU 2-0!
52. GÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓLLLL!!!! Újabb győri góóóóóól!!!! És micsoda találat: Nicorec emelte át 20 méterről a kapujából kint álló kapust! Már 2-0!
51. Volááás!!! 21 méterről vágta kapura, Bozsovic repült és éppen kitolta a labdát a jobb felső elől. A játékos nem sokkal ezután kissé jobbról, a tizenhatos vonalától lőtt fölé.
GYŐR-ATIRAU 1-0!
47. GÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓLL!!!!! Alekszidze gurított 7 méterről a kapuba!!!!!!! Vezet a Győr! 1-0!
46. Folytatódik a találkozó! Fel kell pörögni!
1. félidő:
45+3. Vége a félidőnek! Jó kezdés után kicsit visszaesett a Videoton, a hazaiak valamivel többet birtokolták a labdát, a gólnál a védelmünk hibázott. Egy félideje maradt a javításara a Vidinek! 1-0!
45+2. Úúúúúúúúúúúúúú! Gosztonyi bikázta centikkel fölé a tizenhatos vonalától, kissé jobbról. Egyenlítési lehetőség maradt ki.
45+1. Mezga vágta fölé 18 méterről, középről Volás labdáját.
Kettő perc a ráadás.
39. GÓL! Vezet a Maribor! Ilicic adott remek labdát a középen kilépő Volásnak, aki 14 méterről, Elek és Lipták között a jobb alsó sarokba lőtt. Bozsovic mozdulni sem tudott. 1-0! 
35. Alves ollózott 19 méterről, középről a kapu mellé.
28. Mertelj csavart kapu fölé 20 méterről, kissé balról.
27. Kényszerű Vidi-csere: Djordjics be, Polonkai le.
Abszolút kiegyenlített lett a meccs, a kapukról egy kicsit megfeledkeztek a csapatok...
19. Elek-sárga. Volást rúgta fel.
11. Húúúúú! Mezga csavart a jobb kapufára szabadrúgásból, mintegy 23 méterről. Megúsztuk!
Bátran és erőszakosan kezdett a magyar ezüstérmes. Jó ezt látni!
7. Óóóóóóóó! Gosztonyi fejére varázsolták rá a labdát, de a magyar fiú éles szögből, 6 méterről éppencsak a hosszú oldal mellé fejelt.
3. Volás-sárga.
A Videoton fehérben, az ellenfél lila-sárgában (!) játszik.
1. Elkezdődött a mérkőzés.

KAPCSOLÓDÓ CIKKÜNK
El: 2-0 helyett 3-0-ról indul a Győr!
Az UEFA megbüntette az Atiraut, így a kazah együttes 0-2 helyett 0-3-ról vág neki a Győr elleni Európa-liga-visszavágónak. Az indok: az egyik játékos jogosulatlanul szerepelt. ...
Tovább a teljes cikkhez »

KAPCSOLÓDÓ CIKKÜNK
A továbbjutás kapujában a Győr
Fél lábbal már az Európa-liga selejtezőjének harmadik fordulójába lépett a Győr labdarúgócsapata, amely a kazah Atirau otthonában aratott kétgólos győzelmet csütörtök délután. A kisalföldiek góljait Pilibaitis és Bugerra...
Tovább a teljes cikkhez »

KAPCSOLÓDÓ CIKKÜNK
Izgulhat a Vidi az El-visszavágón
A Videoton visszafogott teljesítményt nyújtva csupán 1-1-es döntetlent játszott a Mariborral az Európa-liga 2. selejtezőkörben. A vendégek egy védhető lövéssel kerültek előnybe, a szemfüles Horváth Gábor csak egalizálni tudott....
Tovább a teljes cikkhez »

 

 

 

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu