Őrület: elutazott a Barca Pamplonába!

Szerző: shLétrehozva: 2010. december 4. 19:12
Száznyolcvan fokos fordulatot vettek az események késő délután az Osasuna-Barcelona meccs ügyében! A Barca a nap folyamán már elkönyvelte a vasárnapra halasztást a reptéri sztrájkokra hivatkozva, de az Osasuna nem egyezett bele ebbe, így végül mégis szombat este játszanak! Ezt az RFEF is megerősítette. A katalán küldöttség éppen versenyt fut az idővel, gyorsvonattal és busszal veszik célba a pamplonai stadiont. Hihetetlen! Tiszta roadmovie!


Korábban ígéret kapott erre, de nem tudott időben útra kelni az FC Barcelona labdarúgócsapata Pamplonába, mivel sztrájk miatt leállt az utasbiztonsági ellenőrzés az El Prat repülőtéren, akárcsak szerte Spanyolországban. A Barca halasztásra számított, és hivatalos honlapján kora délután arról adott ki közleményt, a mérkőzést el is napolják és vasárnap este öt órakor tűzik műsorra.

Igen ám, de délután három óra körül az Osasuna egy másik kommünikével lepte meg a nagy nyilvánosságot:

"Ezidáig semmilyen hivatalos értesítést nem kaptunk, csak pletykákkal és találgatásokkal szembesültünk az időpontváltozással kapcsolatban. Ennek megfelelően nem változott a találkozóra kiírt időpont. Az Osasuna úgy tudja, nincs megfelelő indok a játéknap és az időpont módosítására."

És valóban, nem sokkal később a Spanyol Labdarúgó-szövetség (RFEF), amely hajlott volna a változtatásra, megváltoztatta álláspontját, szóvívője a Reuters hírügynökségnek úgy nyilatkozott, hogy az összecsapást nem halasztják el, ez egyébként is a liga (LFP) hatásköre lenne. A bíróküldést is a szokásoknak megfelelően intézték a meccsre. "Még mindig van időnk, az RFEF tervei nem változtak a hétvégi fordulót illetően, így az Osasuna-Barcelona találkozónak szombaton 20 órakor el kell kezdődnie" - mondta.

A totális káosz közepette azért készenlétben lévő gránátvörös-kékeknek tehát nem volt más választásuk, négy óra körül felpattantak a zaragozai gyorsra, majd hat óra táján  szálltak át a csapatbuszra, amely a Reyna de Navarráig viszi őket. Az Osasuna biztosan ott lesz a pályán, Vadócz klubja jelezte, az előzetes tervek szerint készül az összecsapásra. 

Ezzel együtt jók az esélyek arra, hogy a nyolc órai kezdésre nem képes teljes harci vértezetben felállni a Barca Pamplonában. Az El Mundo Deportivo szerint este tíz óráig van lehetőség a meccs elkezdésére, ha mégsem tudna kiállni a vendégcsapat, abban az esetben a versenybizottság illetékes dönteni az ügyben keddi ülésén.

A katalán klub este fél hétkor adott ki újabb közleményt hivatalos honlapján, amelyben kifejezte "felháborodását az RFEF határozatlansága miatt", amely "nem vette figyelembe a szurkolók érdekeit és komoly károkat okozott a klub imázsának". A Barca részletesen bemutatja az események láncolatát, hozzátéve, hogy "azután döntöttek az utazás mellett, hogy világossá tették számukra, ha nem vállalják a találkozót, az Osasunáé a három pont."

A legfrissebb hírek szerint minimum fél órás késésre lehet számítani.

ELŐZMÉNYEK:

Az előzetes tervek szerint nem sokkal tíz óra után repülőre kellett volna szállnia az FC Barcelona kontingensének, amelynek szombat este nyolctól Vadócz Krisztián Osasunájának otthonában lett volna fellépése.

A spanyol reptereken azonban eluralkodott a teljes káosz, nem a hóhelyzet, hanem az utasellenőrző személyzet sztrájkja miatt. Hivatalos információk szerint csak 19 óra után szállhat fel az első gép a katalán főváros légikikötőjében (El Prat), akkorra ígérték a helyzet megnyugtató rendezését.

Jorge Perez, a spanyol szövetség (RFEF) képviseletében dél körül úgy nyilatkozott, jelen állás szerint inkább nem lesz meccs, mint lesz. Hivatalos döntés született 13:25-kor: a mérkőzést elhalasztják egy nappal, vasárnap 17 órától rendezik meg. 

A katalánoknak így bőven marad idejük egy fáradságos buszútra a spanyolországi télben. Az Osasunánál nem talált kedvező fogadtatásra a hír, főleg azok után, hogy a pályamunkások nyolc órát dolgoztak pénteken, hogy letakarítsák a havat a pályáról. Vadócz csapattársa, Juanfran egyenesen szégyenletesenk minősítette a döntést.

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu