Dungának is szüksége van Amaurira

Szerző: shLétrehozva: 2008. december 24. 11:04
Brazília nem mondott le Amauriról – derül ki Dunga nyilatkozatából, amit a La Gazzetta dello Sport című olasz sportnapilapnak adott. A brazil szövetségi kapitány ugyanis meg szeretné hívni a selecaóba a gólerős Juventus-csatárt, aki – most már olasz állampolgársággal is a birtokában – a talján nemzeti tizenegyben is szerepelhet.


„Számítok Amaurira” – nyilatkozta Dunga. – „De nem ígérem neki, hogy azonnal kezdő lesz a válogatottban.”

A kapitány hozzátette, hogy a 28 éves támadónak a fokozatosság elvét kell végigjárnia a válogatottban, hiszen ha az első meccse nem sikerül jól a válogatottban, „ízekre” szedhetik Brazíliában.

Dunga elmondta, nagyon bosszantotta, hogy Amauri ügynöke stabil kezdőhelyet követelt ügyfelének a nemzeti tizenegyben.

„Még Pelének sem volt bérelt helye a csapatban. Amaurinak meg kell kérdeznie a két aranylabdást, Ronaldinhót és Kakát, nekik sem mondta soha senki, hogy mindig kezdők lesznek.”

Amauri a nyáron Palermóból Torinóba szerződött, és a Juventusnál remekül megy neki a játék: tizenegy találatnál jár. Időközben megkapta az olasz állampolgárságot is, és ez feljogosítja, hogy szerepeljen a talján válogatottban. Sőt, Marcello Lippi szövetségi kapitány jelezte, amint teheti, meg is hívja Amaurit.

Február 10-én az olasz és a brazil válogatott Londonban csap össze barátságos mérkőzésen, és Amauri várhatóan pályára is lép – a kérdés csak az, hogy melyik válogatottban?

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu