Dübörög a BL-kedd, mire fogadjunk?

Létrehozva: 2014. szeptember 30. 12:33
Rókakoma, a Napi tuti bloggere nézett utána a keddi kínálatnak a Bajnokok Ligájában, szó esik a Manchester City-Roma és a PSG-Barcelona rangadókról, de a Bayern München és a Chelsea kirándulásáról is.


BAJNOKOK LIGÁJA:

CSZKA MOSZKVA-BAYERN MÜNCHEN - kezdés 18:00

  • Az orosz bajnok fogadja a németet az E-csoport 2. fordulójában.
  • A CSZKA-t figyelve vakarhatjuk a fejünket. Az utolsó 10 bajnokiját megnyerve védte meg bajnoki címét. otthon 13-1-1-es mérleggel a legjobb volt. A keret egyben maradt, a védelme adja az orosz válogatott magját, elöl légiósok sora rohamoz, az ősszel két bajnoki veresége van, otthon 5-0-1 áll a neve mellett, a Szpartak lepte meg. Elvileg sötét ló lehetne! Erre elment Rómában amatőr hibákat vétett és egy félidő alatt kivégzés részese lett. Úgy látszik, inkább a bajnokság gyenge, mint a CSZKA jó...
  • Problémás, hogy két kezdő középpályás és két csere támadó nincs, és a csapat egyik legjobb középpályása az egész őszt eddig kihagyta.
  • A Bayernt jól ismerjük, a BL-ben besült az elődöntőben, de ettől még újra esélyesként indul, okosan igazolt. Nehezen indult az ősz, de kezdi kiheverni a vb okozta fájdalmakat, az alapemberek visszatérnek, a védelem elkezd zárni, így az utolsó négy meccsen egyet sem kapott. A Manchester Cityt teljesen lefocizta.
  • Franck Ribéry (1/1), Thiago Alcantara (0/0), Javi Martínez (0/0) és Bastian Schweinsteiger (0/0), tehát egy komplett kezdő középpálya nincs, de a Bayernnél ez is belefér.
  • Hendi, vagy? Az oroszok otthon jobbak lehetnek, de a német bajnok a Románál is erősebb, míg a CSZKA nem egy nagy eresztés, főleg elöl a sérülésekkel. Tavaly ősszel itt 3-1-re, otthon 3-0-ra nyert a masszív Bayern, most nem lennénk meglepve, ha 0-ra hozná a meccset, amire 2,10 körüli oddsot adnak.

---

Paris Saint-Germain-Barcelona - kezdés 20:45 óra

  • A francia bajnok fogadja a spanyol ezüstérmest az F-csoport rangadóján, a 2. fordulóban. A csapatok két éve a negyeddöntőben már találkoztak Párizsban, akkor a franciák szerencsésen értel el 2-2-t.
  • Fontos érv, hogy a PSG a nyáron nem vásárolt be a megszokott módon, a szezont rossz formában kezdte, és a vezetőedző, Laurent Blanc állása is veszélyben forgott, forog. Ettől függetlenül még nem kapott ki, otthon egy kiugró eredménye már volt, a Saint-Étienne 5-0-s legyalulása.
  • Döntő jelentőségű, hogy Zlatan Ibrahimovic (5 bajnoki/5 gól) nincs, ahogy Ezequiel Lavezzi (5/0) és Thiago Silva sem (1/0). Ez két vezéralak, és láthattuk a tavasszal Londonban a BL-negyeddöntő visszavágóján, milyen gyámoltalan tud lenni, ha nincs ott a svéd óriás. Mégis 3-1-ről esett ki...
  • A Barcelonáról írtam hétfőn, védelmét igazolásokkal rendbe rakta, de maga Luis Enrique személye is sokat ér. Meggyőző minden téren, furcsa módon néha a gólszerzéssel akad gondja, így többször nyert meg meccseket a hajrában. A Granada elleni 6-0 azonban jelzés, hogy képes parádéra. Neymar nagy formában van, Messi kicsit visszavontabban szórja a gólpasszokat, veszélyes csapat, de nálam egy-két jobb akad Európában... Luís Suárez mellett Douglas (2/0) és Rafinha (1/0) hiányzik.
  • Két tipp lehet logikus. A PSG védelme hagyományosan stabil, a katalánoké az őszre lett az, és nem biztos, hogy sokat kockáztatnak majd egy ilyen csoportmeccsen a felek. A Barcelona irányíthat, de a gólokat nem lövi olyan könnyedén, mint korábban, így 2,5 alá el lehet gondolkodni. A másik a 2-es, az odds itt már romokban hever Ibrahimovic kidőlésével és a PSG rossz idényrajtjával. Nincs benne érték.

---

SPORTING LISBOA-CHELSEA - kezdés 20:45

  • A portugál ezüstérmes fogadja az angol harmadikat a G-csoport 2. fordulójában.
  • A Sporting komoly pénzeket költött az elmúlt években, de csak a múlt szezonban robbant be, igaz a Porto kínlódása is kellett ehhez. A nyáron Marcos Rojo eladása volt a bombaüzlet, Nani a nagy érkező. Hat bajnokin van túl, csak kettőt nyert meg, de már 1-1-gyel letudta a Porto, Benfica párost, ami azért figyelmeztető jel. A keret teljes.
  • A Chelsea a nyáron tökéletesen igazolt versenyképes keretéhez, Diego Costa ontja a gólokat, Cesc Fabregas a gólpasszokat. A Schalkét talán nem vette elég komolyan, majd a Manchester City ellen emberelőnyben szorult be a végén, de azóta megy a szekér ugyanúgy előre. Anglia legjobb csapatának tűnik, amelynek a BL végső fázisában is lesz keresnivalója. Ramires (4/0), Drogba (4/1) nincs.
  • Sima 2-es? A portugálokban látszik, hogy van tartás, támadásban akadnak gondok. Szlovéniában győzelmet érdemelt, de a 92. percben elbukott. Most mindenki vereti őket, és ezt a Chelsea-t elnézve nem is alaptalanul. Viszont 1,75-ért a londoniak inkább csapdának tűnnek, mint értéknek, egy döntetlen benne van a pakliban, bár szerintem egy 0-1 lesz a vége. Én kihagyom inkább.

---

MANCHESTER CITY-ROMA - kezdés 20:45

  • Az angol bajnok fogadja az olasz ezüstérmest az E-csoport 2. fordulójában.
  • A Manchester City kerete a nyáron kicsivel még erősebb lett, így elvileg a címvédés mellett immár egy komolyabb BL-menetelés lenne a cél. A müncheni túra után azonban ez aligha realitás, ugyanis a Kékek olyan gyáva focit nyújtottak a Bayern ellen, hogy meg is érdemelték a vereséget a végén. A bajnokságban kisebb kisiklások után megindult a szekér, mégpedig 11 gólt rúgva az utolsó két mérkőzésen. Samir Nasri (4/0), Fernando (3/0) nincs, Sztevan Jovetics kérdéses.
  • A Románál hozott bőven átalakulást a nyár, ám a múlt idénybeli feltámadást elért keret alapja egyben maradt, és a távozókat is jól sikerült pótolni, így visszatérve a BL-be egyfajta sötét lóként lehet rá tekinteni. A bajnokságban immár öt győzelemnél jár és csak egy kapott gólt számlál, míg az amúgy évek óta együtt játszó CSZKA-t kiütötte.
  • Problémás, hogy Astori (2/0), De Rossi (3/0) friss kimaradók a középpályáról, Castan (1/0), Balzaretti (0/0) a védelemből, Strootman (0/0) a középpályáról, Borriello (0/0) a támadásban hosszú távú hiányzó.
  • Hazai? Meglepetés? Gólok? Jobb a hazai keret, ez a nyers tény, kevés római férne bele, de az eddig látottak alapján nem lesz ez annyira sima, még a hosszú sérültlistát elnézve sem. A hazaira adott 1,70-et nem merném bántani, igaz az X, 2-höz is bátortalan vagyok. Esetleg gólok, a Roma ugyan nem nagyon kap, de az olasz ligától azért nem kell elszállni, míg a City az eddigi 9 tétmérkőzéséből csak kettőt úszott meg. Jó ötletnek látszik, de megint, 1,62-ért kicsit sovány!
 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu