Máris lemond a kapitányságról Maradona?

Szerző: shLétrehozva: 2008. november 13. 09:51
Még egy meccsen sem dirigálta az argentin labdarúgó-válogatottat, ám könnyen lehet, hogy távozik a szövetségi kapitányi posztról Diego Maradona. Az egykori világklasszis ugyanis argentin lapértesülések szerint máris összetűzésbe keveredett Julio Grondonával, a szövetség elnökével. A sportvezető ugyanis Sergio Batistát és José Luis Brownt akarja megtenni Maradona pályaedzőjének, a szakvezető viszont Oscar Ruggerit látná maga mellett.


Bár csak múlt héten nevezték ki Diego Maradonát, az argentin labdarúgó-válogatott szövetségi kapitányának, de könnyen lehet, hogy máris távozik a szövetség kötelékéből: a szakvezető ugyanis nem tud megegyezésre jutni az elnökkel a másodedzők kérdésében.

Julio Grondona már korábban megnevezte Maradona segítőit, ő két 1986-os világbajnokot, az idén olimpiai bajnoki címet szerző együttes mesterét, Sergio Batistát, valamint a 22 évvel ezelőtti mexikói döntőben vezetést szerző José Luis Brownt tette az isteni Diego mellé.

Azonban Maradonának is megvan a maga embere, ő Oscar Ruggerit látná szívesen maga mellett. A Real Madrid egykori klasszis védője többször is bizonyságát adta lojalitásának Maradona iránt, csapatkapitányként például lemondott a karszalagról, amikor a középpályás hosszú idő után visszatért a válogatottba, mondván, ő nem akar Maradona főnöke lenni.

Grondona elsősorban személyes okok miatt húzódozik Ruggeri kinevezésétől: az elmúlt öt évben jórészt sikertelenségével kitűnő volt kiváló futballista ugyanis közismerten rossz kapcsolatot ápol az elnökkel, mi több, egyszer még maffiózónak is nevezte a nyilvánosság előtt.

Hogy Grondona sincsen jó véleménnyel Ruggerivel, azt az újságíróknak elejtett szavai is bizonyítják:

„Nem bírom Ruggeri pofáját. Ez egy személyes ügy.”

Maradona és a ’86-os válogatott szövetségi kapitánya, Carlos Bilardo (szintén tagja Maradona edzői stábjának) sajtóértesülések szerint már ultimátumot is küldött Grondonának: nevezze ki Ruggerit, vagy lemondanak.

Az új argentin kapitány egyébként Skóciában mutatkozhat be szerdán a válogatott kispadján.

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu