Didier Drogba gólja még aranyat érhet

Szerző: shLétrehozva: 2009. február 25. 22:32
A szerdai angol-olasz párharc után is a szigetországiak lehettek elégedettebbek, a Chelsea Didier Drogba góljával 1-0-ra legyőzte a Juventust a labdarúgó Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjében, a Stamford Bridge-en. Az elefántcsontparti villanása még sokat érhet a torinói visszavágón a rendkívül kiélezettnek tűnő párosításban. Guus Hiddink jól debütált a Chelsea-padon a BL-ben, de még Claudio Ranieri is bízhat egykori csapata kiesésében.


LABDARÚGÓ BAJNOKOK LIGÁJA, NYOLCADDÖNTŐ, ELSŐ MÉRKŐZÉS
CHELSEA-JUVENTUS 1-0 (1-0)
Stamford Bridge, 38079 néző, vezette: Benquerenca (portugál).
CHELSEA: Cech - Bosingwa, Alex, Terry, A. Cole - Mikel - Ballack (Mancienne, 81.), Lampard, Kalou (Malouda, 72.) - Anelka, Drogba. Vezetőedző: Guus Hiddink.
JUVENTUS: Buffon - Mellberg, Chiellini, Legrottaglie, Molinaro - Camoranesi (Marchionni, 52.), Sissoko (Trezeguet, 86.), Tiago (Marchisio, 62.), Nedved - Del Piero, Amauri. Vezetőedző: Claudio Ranieri.
Gólszerző: Drogba (12.)
Sárga lap: Ballack (58.), ill. Molinaro (52.), Sissoko (83.), Marchisio (90.)

NÉZZE MEG DIDIER DROGBA GYŐZTES GÓLJÁT!

$$fhvideo:81813$$

Valósággal letaglózta a Chelsea a Juventust a mérkőzés első negyedórájában a Stamford Bridge-en, Kalou már a harmadik percben tesztelte Buffon reflexeit. Drogba is teljes fordulatszámon pörgött, a nyolcadik percben centiken múlott, hogy fejese nem akadt be a keresztléc alá. Négy perccel később megint Kalou villant, a leshatáron álló Lampardot és Drogbát látta meg, az eleféntcsontparti vállalta fel a befejezést, kilenc méterről tüzelt a kapu bal alsó sarkába.

Lendületben maradt a Chelsea, még néhány percig. Hamarosan ugyanis felébredt Csipkerózsika-álmából a Juve, Del Piero látványos bombájánál csak üggyel-bajjal tudott hárítani Cech, majd Amauri és Camoranesi is veszélyeztetett. A félidő hajrája már kiegyenlített játékot hozott.

A térfélcserét követően is változatos, jó iramú, küzdelmes mérkőzés zajlott a pályán, számos átlövéssel, de kevés igazán kecsegtető gólhelyzettel.

Lampard és Marchionni pengeváltását, majd Del Piero és Amauri fejesét jegyezhettük fel a félidő derekán. Értelemszerűen a Juvének volt a végén a sürgősebb, de Marchisio és Marchionni nem tudott új színt vinni a játékba, a Trezeguet-kártyát pedig talán túl későn húzta elő a pakliból Ranieri. A végén Anelka sistergös löketénél kevésen múlt az újabb gól, Nedved húszméteres lövése is majdnem gólt ért a túlórában, de Alex lábán irányt változtatott, így csak a hálótartó vasat trafálta telibe a cseh aranylabdás.

Guus Hiddink bemutatkozása tehát jól sikerült a BL-ben a Chelsea edzőjeként, Del Pierónak és Amaurinak semmi sem jött össze a mérkőzésen. Claudio Ranieri együttese kikapott ugyan, de emelt fővel távozhatott a pályáról, Torinóban élet-halál harc következik!

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu