Dani Alves: Messi meggyőzte a kétkedőket

Szerző: shLétrehozva: 2011. január 13. 10:30
Hétfő este zajlik világszerte a vita a szavazási végeredmény „hitelességéről”, de az FC Barcelona brazil ásza úgy véli, szerdán este Lionel Messi csattanós választ adott a kétkedőknek. Dani Alves szerint a Betis elleni mesterhármassal mindenkit meggyőzhetett az argentin fenomén, most már lezárulhat a polémia a FIFA-Aranylabda kapcsán.


 

A szokásosnál nagyon nyomás alatt volt a védelme, az első félidőben több helyzetet puskázott el, ám a hajrára mégis szokásos szemkápráztató játékával rukkolt elő a Barcelona, amely 5-0-ra győzött a másodosztály éllovasa, a Real Betis ellen a Király Kupa negyeddöntőjének 1. meccsén. A hős ki más lett volna, mint az immár kétszeres aranylabdás Lionel Messi, aki klasszikus mesterhármast jegyzett, így nem sok tétje maradt a sevillai visszavágónak.

„Messi minden vitát lezárt a teljesítményével! Minden győztes megérdemelte az Aranylabdát, de Leo mindenkinél jobb” – jelentette ki Alves.

Nehezen indult, sok múlott Pinto kapuson, de a végeredmény a szokásos gólgála lett a Nou Campban. A másodosztályt négy ponttal vezető, az előző két fordulóban élvonalbeli csapatokat búcsúztató Betis egy óráig bírta a barcelonai katlanban, utána darabjaira esett: a tettes nem más volt, mint a találkozó előtt az Aranylabdával pózoló Lionel Messi.
Az argentin zseni könnyedén rúghatott volna ötöt, hiszen két ziccert elpuskázott, így kénytelen volt beérni hárommal, de a szezonban ezzel is harmincegynél(!) jár. A párharc korai lerendezéséről Pedro és az Iniesta zseniális passza után betaláló Keita gondoskodott, már az elődöntőre készülhet a katalán szupercsapat.

„A klub büszke lehet a találkozón szereplő csapatra. Mindenki méltósággal futballozott, még azután is keményen dolgoztak a játékosok, hogy hatalmas sikert értek el az Aranylabda-szavazáson. Fantasztikus esélyünk van arra, hogy bekerüljünk az elődöntőbe” – méltatta szerda esti kiválasztottjait Pep Guardiola vezetőedző.

A korábbi kiváló középpályás túlságosan szerény maradt, hiszen az 5-0-s diadalt követően gyakorlatilag elképzelhetetlen a Barca búcsúja. Persze a tréner megindokolta, miért nem dől még hátra…

„Nem lennénk sportemberek, nem tisztelnénk a saját játékosainkat, ha nem figyelnénk a visszavágóra, ha ott már nem törekednénk a jó játékra. Könnyebbé tettük a helyzetünket, de vár még ránk egy kilencven perces csata egy kiváló ellenfél otthonában.”

KAPCSOLÓDÓ CIKKÜNK
Messi triplával ünnepelte az Aranylabdát
VIDEÓ! A szokásosnál nagyon nyomás alatt volt a védelme, az első félidőben több helyzetet puskázott el, ám a hajrára mégis szokásos szemkápráztató játékával rukkolt elő a Barcelona, amely 5-0-ra győzött a másodosztály éllovasa,...
Tovább a teljes cikkhez »

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu