Csőd közeli helyzetben a Barcelona!

Szerző: shLétrehozva: 2010. július 7. 16:05
A Barcelona újonnan megválasztott elnöke elismerte, a klub likviditási gondokkal küzd, amelyet azonban a már lekötött 150 millió eurós kölcsönnel stabilizálni tudnak. Sandro Rosell bevallása szerint olyannyira legatyásodtak, hogy a játékosok múlt havi bérét is csak jókora késéssel tudták/tudják folyósítani. Cescről ennek ellenére továbbra sem mondtak le.


 

A Barcelona egy hete munkába állt elnöke, Sandro Rosell a Sport katalán lapnak adott interjújában meglepően őszintén beszélt a klub pénzügyi nehézségeiről.

„Egy adósságokban úszó, likviditási problémákkal küzdő klubot vettem át, de a már lekötött 150 millió eurós kölcsönnel sikerülhet egyenesbe jönni” – borította ki a bilit Rosell, aki elárulta, még a játékosok múlt havi bérével is adósok.

A presidente ennek dacára egyáltalán nem tart a csőd veszélyétől, mert mint fogalmazott, a Barcelona egy jól működő üzleti vállalkozás, és idővel kitermeli azt a pluszt, ami enyhíthet kínjaikon.

Aki ezek után azt gondolja, hogy Cesc Fabregas leigazolására már nem maradt pénz David Villa megszerzését követően, az nagyon téved.

„Még 50 millió euró áll rendelkezésre új játékosokra, plusz a Dmitro Csihrinszkijért, illetve Yaya Touréért kapott összesen 39 millió euró. Fabregasról nem mondtunk le, 30 milliót bármikor rá tudunk áldozni, de 50-60 milliót már nem. Hogy mikor üthetjük nyélbe az üzletet? Most vagy soha!”

Ennek nyomatékosítására Rosell elmondta, a héten Dél-Afrikába utazik a világbajnokságra, ahol Cesckel is válthat néhány szót, de a szakkommentátorként kinn tartózkodó Arsene Wengerrel sem zárja ki az eszmecsere lehetőségét.

Rosell a Sport kérdésére elmondta, Arjen Robben és Juan Mata neve szóba sem került ez idáig az igazgatótanácsban, de Robinho puhításába sem fektetnek túl sok energiát, sőt mostanában még csak játszani sem látták.

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu