Csatárgondokkal utazik Fehérvárra az MTK

Szerző: shLétrehozva: 2008. szeptember 19. 14:29
Két, sérülésektől tizedelt együttes találkozik egymással a labdarúgó NB I nyolcadik fordulójának nyitómérkőzésén. A legutóbb idegenben a Honvédot 2-1-re elintéző Fehérvár a bajnoki címvédő MTK Budapestet fogadja a Sóstói Stadionban. Varga István továbbra sem számíthat Horváth Gáborra a védelemben, és a játékmester Dvéri Zsolt játéka is kérdéses. A fővárosiak a Győr ellen 1-1-re végződőtt összecsapás végjátékában újabb támadójukat vesztették el Pál András személyében. Végh Zoltán, a vendégek csapatkapitánya szerint ezzel a megfiatalodott együttesel a döntetlen is jó eredménynek számítana.


 

Nem túlzunk, ha azt állítjuk, az MTK Budapest együttese az elmúlt fordulókban nem a tavasszal mutatott formáját hozta. Bár volt egy hármas győzelmi sorozata, amikor a Vasast, a Diósgyőrt és a Paksot is legyőzte Garami József együttese, ám a hatodik körben már idegenben 3-1-re kikapott Zalaegerszegen, míg legutóbb csak remizni tudott a Győrrel a Hidegkuti Stadionban. Ezúttal ahhoz a Fehérvárhoz látogatnak a kék-fehérek, akik szintén több meghatározó emberüket nélkülözik a mérkőzésen.

 

„A Fehérvár megerősödött a nyáron, nálunk pedig egy új csapat építése kezdődött, mindezek ismeretében a döntetlen is jó eredménynek számítana idegenben. A fejlődés útján vagyunk.” – nyilatkozta a SportHíradó.hu-nak Végh Zoltán, a fővárosiak legrutinosabb játékosa.

 

A jelentősen megfiatalodott MTK egyelőre valóban nem tudja megismételni tavalyi formáját, azonban ha hozzávesszük, hány kulcsjátékosa távozott és sérült meg, akkor ez nem is olyan meglepő. A nyár folyamán Újpestre került Pollák Zoltán és Bori Gábor is, míg súlyos sérülése miatt régóta nem számíthat Kanta József szolgálataira. Hozzá csatlakozott a Győr elleni bajnoki utolsó perceiben szalagszakadást szenvedő Pál András, aki műtét előtt áll, így valószínűleg több hétig nem számíthat rá a szakvezetés.

 

Az együttes csapatkapitánya is úgy gondolja, hogy ezúttal a Hollandiából még az év elején visszatérő Hrepka Ádámra nagyobb teher hárul majd a támadósorban.

 

„Ádámnak a képességeivel minden rendben van, a kérdés az, hogy el tudja-e viselni a terhet, ami ránehezedik”.

 

A védelemben egyébként ismét ott lesz Melczer Vilmos, annak ellenére is, hogy Pintér Ádám visszatérhet az együttesbe. Pollák távozása után Vadnai Dániel került a balhátvéd pozíciójába, azonban ő is pályán kívülre szorult sérülése miatt, így Melczer volt a legjobb megoldás a poszton.

 

„Dolgozunk azon, hogy minél jobban összeszokjunk a védőkkel” – mondta Végh Zoltán, hozzátéve, hogy ugyanez a helyzet a szerb Marko Radulovics esetében is. Bár a nyelvvel gondjai vannak a délszláv játékosnak, igyekeznek neki minél többet segíteni a beilleszkedésben.

A VÁRHATÓ KEZDŐCSAPATOK:
FEHÉRVÁR: Sebők - Andics, Koller, Radovics, Mohl - Simek, Sifter, Farkas B., Pavlicsics - Sitku, Vujovics. 
MTK: Végh – Radulovics, Lambulics, Pintér, Melczer – Nagy, Zsidai, Pátkai, Szabó Á. – Kecskés, Hrepka.

 

 

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu