Cristiano Ronaldo mentette meg a Realt

Szerző: shLétrehozva: 2010. október 30. 21:49
Hetek óta pazar formában futballozik Jose Mourinho armadája, ez még akkor is igaz, ha hétközben a Spanyol Kupában becsúszott egy gólnélküli döntetlen a Murcia vendégeként. A szezon elején még "csak" sovány sikerekre képes Real Madrid az utóbbi hetekben több ellenfelét is megszórta, a győzelmek mellé kinyílt a gólzsák is. Utóbbi újraindulását szerette volna elkerülni az újonc Hercules, de csak az első félidőben sikerült. A világ-és Európa-bajnok David Trezeguet fejesével vezetett az alicantei csapat, de a szünet után Angel Di María egyenlített, majd a hajrában Cristiano Ronaldo duplázott, így a vendégek 3-1-es győzelmet arattak.


 

Egy klasszist az különböztet meg egy „átlagfutballistától”, hogy akkor is képes egy mérkőzés eldöntésére, ha addig nem remekel. Ezt szokták meg annak idején a Manchester United szurkolói, most pedig a Real Madrid hívei gondolhatják, nem hiába fizetett Florentino Perez 96 millió eurót Cristiano Ronaldóért. Igen, a portugál fenomén ismét bebizonyította, jókor van jó helyen.

Ronaldo ezúttal nem remekelt, társaival együtt döbbenten tapasztalta, a Hercules nem elégedett meg azzal, hogy szeptemberben a Camp Nouban tréfálta meg a Barcát. David Trezeguet korai gólja után szervezetten védekezett és támadott Esteban Vigo együttese, levegőben lógott a meglepetés. Talán, ha a francia legenda befejeli második nagy ziccerét…

De kimaradt Trezeguet helyzete, a szünet után pedig minden megfordult. Az addig gyakran bakizó Angel Di María egyenlített, de igazából még ez sem lendített a madridiak játékán. Próbálkozott, ment előre a Real, de sokáig hiábavalóan. Aztán jött a hajrá és minden eldőlt.

Eldőlt, hogy a Hercules Alicante ezúttal nem okoz szupermeglepetést, eldőlt az is, hogy a Real Madrid nem torpan meg. Egy klasszist az különböztet meg egy „átlagfutballistától”, hogy akkor is képes egy mérkőzés eldöntésére, ha addig nem remekel. Cristiano Ronaldo pedig kétszer is jó helyen volt, amikor a csereként beküldött és sokak által már leírt Karim Benzema megvillant…
 

PRIMERA DIVISION, 9. FORDULÓ:
Hercules-Real Madrid 1-3 (1-0) 
Alicante, v.: Clos Gómez
Hercules: Calatayud - Cortés, Rodríguez, Pamarot, Pena - Aguilar, Freitzler - Gomes, Valdez (Portillo 80.), Thomert - Trezeguet (Rufete 69.), kispad: Velthuizen (kapus), Tote, Sendoa, Cristian, Portillo, Rufete, Juanma, vezetőedző: Esteban Vigo
Real Madrid: Casillas - Sergio Ramos, Pepe (Benzema 76.), R. Carvalho, Marcelo - Khedira, Xabi Alonso - Özil (Arbeloa 84.), Cristiano Ronaldo, Di María - Higuaín (Albiol 84.), kispad: Dudek (kapus), Benzema, M. Diarra, Arbeloa, Pedro León, Canales, Albiol, vezetőedző: Jose Mourinho
Gól: Trezeguet (3.), ill. Di María (53.), Ronaldo (82., 86.)
Sárga lap: Xabi Alonso (66.) , Marcelo (73.), Carvalho (78.)
A másik szombati mérkőzésen: Valencia-Zaragoza 1-1 (Lanzaro 43. - öngól, ill. Lanzaro 3.)
II. FÉLIDŐ:
90+5.: Vége a találkozónak.
90.: Négy perc a ráadás.
89.: Cristiano Ronaldo ugrott ki középen, elfektette a kapust, de kisodródott és az égbe lőtt.
86.: 1-3!!!  Eldőlt! Benzema az alapvonal közeléből passzolt középre, Cristiano Ronaldo pedig a léc alá lőtt 8 méterről.
84.: Özil és Higuain helyén Arbeloa és Albiol.
82.: 1-2!!!  Marcelo vágtatott a bal oldalon, passzát Benzema még a kapusba püfölte 9 méterről, de a kipattanót Cristiano Ronaldo a hálóba vágta.
80.: Valdez bokája csúnyán kifordult egy földreérkezés közben.  Az ex-realos Portillo váltotta.
78.: Carvalho földre vitte Valdezt, ez is sárga.
76.: Kockáztat Mourinho, Pepe helyén Benzema.
73.: Marcelo lerántás miatt kapott sárga lapot.
72.: Higuain 20 méterről lőtt kevéssel a bal alsó sarok mellé.
69.: Trezeguet helyén a veterán Rufete folytatja.
66.: Xabi Alonso kapott sárga lapot egy durva belépő után.
61.: Di María emelt középre, Ronaldo pedig 7 méterről fejelt a kapu fölé.
57.: Érezhetően megnyugodott a Mourinho-csapat, de a Hercules nem roppant össze.
53.: 1-1!!!  Ronaldo 22 méteres lövése kipattant a kapus melléről, Di María pedig 9 méterről a léc alá lőtt.
49.: Di María az alapvonal közeléből bombázott középre, a kapus kiütötte a labdát.
46.: Folytatódott a találkozó.
I. FÉLIDŐ:
45+2.: Szünet!
45+1.: Egy perc a ráadás.
45.: Most már közelebb járt Marcelo, 16 méterről külsőzött a bal alsó sarok mellé.
40.: Marcelo 15 méterről lőtt, de nem találta el a kaput...
37.: Valdez remek 18 méteres kapáslövése pattant az egyik védőről szögletre.
33.: Higuain beadását oldalra ütötte a kapus, Ronaldo lövését pedig blokkolták a védők. Újabb hatalmas egyenlítési lehetőség maradt ki.
30.: Folyamatosan zenél a hazai rezesbanda, érthető, hiszen jól állnak a kedvencek.
25.: Itt a válasz! Thomert beadása után Trezeguet 5 méteres fejesét hatalmas bravúrral védte Iker Casillas.
24.: Ronaldo 22 méteres bombája  jött ki a kapusról, majd Calatayud lábbal védte Higuain ismétlését. Meleg pillanatok voltak az alicantei kapu előtt.
22.: Az első szép Real-támadás, de Di María 17 méterről gyengén a kapus kezébe lőtt.
20.: Eddig meglepő a mérkőzés képe, a Hercules egyáltalán nem játszik alárendelt szerepet, sőt!
18.: Ronaldo bringacselek után emelt középre, de Higuain elől mentettek a védők.
15.: Sok a szabálytalanság, "csipkelődnek" a játékosok. Még várunk az első Real-helyzetre.
10.: Egyelőre nincs mezőnyfölényben a Mourinho-együttes, jól állja a sarat a Hercules.
7.: Xabi Alonso 21 méterről próbálkozott, nem találta el a kaput.
4.: Most lesz igazán jó a meccs, a Realnak támadnia kell!
3.: 1-0!!!  Cortés jobb oldali beadását Trezeguet 9 méterről ívelt fejessel juttatta a hálóba. Iker Casillas meg sem tudott mozdulni...
1.:  Elkezdődött a találkozó. A madridiak kispadján ülő Jose Mourinho roppant elegáns, szürke öltönyben feszít, gyönyörű és divatosan megkötött fekete sál a nyakában. Arca is frissen borotvált. Ennyit a külsőségekről, jöhet a futball!

EGY KIS KEDVCSINÁLÓ:

Az Hércules a bajnokság eddigi legnagyobb meglepetését okozta azzal, hogy a Camp Nouban legyőzte a Barcelonát szeptemberben – nem is lehet más a cél, minthogy a másik óriással is kibabráljon. Royston Drenthe számára különösen pikáns lesz a mérkőzés, hiszen épp a Real Madridtól került kölcsönbe az újonchoz. Játszani azonban aligha fog, mert az esetben kétmillió euróval többet kellene kicsengetnie a játékjogáért az alicantei együttesnek. David Trezeguet ellenben letöltötte kétmeccses eltiltását, ami igen rossz hír a fővárosiaknak, akik kedden a kupában gólt sem tudtak rúgni a másodosztályú Murciának.

 

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu