Cristiano Ronaldo és Messi egy csapatban

Szerző: shLétrehozva: 2009. január 20. 12:54
A Manchester United portugál és a Barcelona argentin klasszisa, Cristiano Ronaldo és Lionel Messi formája és képessége alapján nagyságrendekkel kiemelkedik a mai futballmezőnyből, előre retteghetne az a védőalakzat, amely egyszerre találná magát szemben nevezett két kiválóssággal. Bár a futballhírek szerint kevés arra a valószínűség, hogy egy csapatban lássuk a két ügyeletes zsenit, legalábbis pletyka szinten sem merült fel ezidáig, egy szavazásnak köszönhetően legalább a gondolattal eljátszhatunk.


A Nemzetközi Labdarúgó-szövetség (FIFA) internetes oldalán szavazást indított, amelynek lezárultával végül eredményt hirdettek.

 

A két támadóról már esett szó, helyük olyan egyértelmű, hogy azon kár is sokat ragozni. Annyit azért jegyezzünk meg, Cristiano Ronaldo a szavazók 52, míg Messi az 51 százalékánál került be a csapatba. Messze a legbiztosabb a helyük az álomcsapatban.

 

"$$fhvideo:63036$$" 

 

Ha már elölről kezdtük, akkor folytassuk is a sort onnan: a középpálya Steven Gerrarddal (Liverpool), Kakával (AC Milan), Xavival (Barcelona) és Riberyvel (Bayern München) igencsak ütősnek tetszik. Mind a négyen klubcsapatukat viszik a hátukon, kihagyhatatlan kapcsot képezve a védelem és a támadók között, ráadásul egyikük sem ijed vissza a gólszerzéstől.

 

A brazillal kapcsolatban illik megemlíteni, hogy a Real Madrid után egy másik tehetős kérő, a Manchester City áll sorban érte jelenleg, transzferdíja akár meg is döntheti Zinedine Zidane verhetetlenek tartott vételárát. Sőt, első játékosként lépheti át a bűvös 100 millió eurós, sőt, mindjárt egyben 100 millió fontos vételárat is. De emeljük ki még a spanyol válogatott és a Barcelona fazonszabászát is, Xavit, akit az Eb legjobb játékosának választottak meg.

 

Kicsit talán meglepő Frank Ribery csapatba kerülése, bár képességeit és az eredményeit aligha kérdőjelezi meg bárki is, azért állapítsuk meg: ő nem a top-szinten mozgott a Bayern München és a francia válogatott tagjaként 2008-ban.

 

Viszont, ha megnézzük, hogy a védelemben helyet kapott a szintén müncheni Phillip Lahm (Bayern München) is, akkor mindjárt meglátjuk, hogy honnan is fúj a szél. Bajorországból... Bőrnadrágoséknál a jelek szerint nemcsak sör és virsli pártiak a lelkes drukkerek, hanem bizony megér nekik jópár kattintást, ha a kedvencekről van szó. Lahm az Eb-n Törökország ellen szerzett csodagólja felejthetetlen emlék, de az is, igaz már más előjellel, ahogy a döntőben engedte magán áthúzni Fernando Torrest, aki győztes gólt lőtt a spanyoloknak. A Bayern védője két százalékkal előzte meg Patrice Evrát (MU).

 

"$$fhvideo:69157$$" 

 

A védőnégyes közepén John Terry (Chelsea) és Carles Puyol (Barcelona) nem az első szavazáson alkot igen masszívnak tűnő védőpárost és valószínű, nem utoljára. Előbbi 28, utóbbi 25 százalékos mutatóval zárt, kiszorítva így a csapatból a 22-vel záró Rio Ferdinandot (MU) és a 15-tel végző Fabio Cannavarót.

 

A jobbhátvéd poszton Real Madrid-Barcelona versenyfutást hozott a szavazás, amelyet Sergio Ramos nyert meg végül Daniel Alvesszel szemben. A brazil biztos könnyen lemond erről az elismerésről a szezonban szerezhető címekért cserébe…

 

És végül a kapusokról is ejtsünk szót, ott az Aranylabda-szavazáson is esélyes, végül ott harmadik, az IFFHS által viszont 2008-ban a legjobb hálóőrnek titulált Iker Casillas (Real Madrid) toronymagasan verte riválisait. Az Eb-győztes spanyol válogatott kapusa 43 százalékos szavazati mutatójával bizony nem kicsit előzte meg a tizenöttel végző Gianluigi Buffont (Juventus) és a kilenccel záró Edwin van der Sart (MU).

A FIFA 2008-AS ÉV CSAPATA:
Kapus: Iker Casillas
Védők: Sergio Ramos, John Terry, Carles Puyol, Phillip Lahm
Középpályások: Kaká, Steven Gerrard, Xavi, Franck Ribery
Csatárok: Cristiano Ronaldo, Lionel Messi
(A csapattagokra a FIFA honlapján lehetett szavazniuk az olvasóknak.)

 

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu